GSP.RO  »  GSP SPECIAL  »  CORNEL DINU LA 70 DE ANI

EXCLUSIV De ziua lui, Cornel Dinu îl desființează pe Emeric Ienei: "Un antrenor modest. Nu știa jucătorii, nu știa nimic" » Episod uluitor de la meciul cu Argentina de la CM '90

Articol de GSP - Publicat joi, 02 august 2018 10:33

Cornel Dinu a împlinit astăzi 70 de ani, iar Gazeta Sporturilor i-a dedicat o ediție specială de 18 pagini "Procurorului". Dintre acestea, șase pagini cuprind un amplu interviu cu marele dinamovist.

În interviu Cornel Dinu a vorbit, printre altele, și despre Emeric Ienei, antrenorul care a câștigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua în 1986 pe care-l consideră "un antrenor modest".

"Ienei a fost un antrenor modest, însă avea o ținută care-i mobiliza cât de cât pe jucători. Înainte de meciul cu Argentina, din '90, eu am rămas blocat! Ienei a vorbit trei minute!

«Băieți, ne facem jocul nostru, luăm mingea, o pasăm, ne ducem la poarta adversă. Când o pierdem încercăm s-o recuperăm. Sunteți jumătate de la Dinamo, jumătate de la Steaua, știți ce aveți de făcut». El nu știa jucătorii, nu știa nimic!", a declarat Dinu.

România - Argentina s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, pentru "tricolori" reușind să marcheze Gabi Balint.

CV EMERIC IENEI

31 de meciuri ca antrenor pentru Steaua are Ienei în Europa: 13 victorii, 8 egaluri, 10 înfrângeri. Are două participări ca antrenor la turneele finale CM 1990 și CE 2000

 antrenat

trofee

Citește aici:

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (82)
ray51
ray51  •  04 August 2018, 09:07

Vezi, cum bea un paharel, cum i se plimba visceralul prin minte si trup...

luker
luker  •  03 August 2018, 16:32

Va excitati degeaba. Dinu e chiar din fenomen, stie ce spune, asta e parerea lui, poate nu cea mai corecta, dar asta e ce stie el si e interesat de aflat cum aratau lucrurile la echipa nationala in acele vremuri. Nici nu trebuia sa stii jucatorii pe vremea aia, isi faceau treaba mai mult decat ai putea tu ca antrenor sa o faci.

1587843234666380
Emilian Ordeanu  •  03 August 2018, 04:05

C Dinu a fost unul din cei mai slabi antrenori pe care i-a avut Romania ! imi amintesc de un meci de la Kosice cand ne-a batut Cehoslovacia cu 5-2 in 9 oameni !

Vezi toate comentariile (82)
Comentează