FOTBAL  »  AMICALE  »  DINAMO - LOKOMOTIVA ZAGREB 0-1

Corespondență GSP din Slovenia, de la Eduard Apostol » Tot ce trebuie să știi! De la Penedo la Nemec: cum au jucat, pe posturi, dinamoviștii în înfrângerea cu Lokomotiva Zagreb

foto: Alex Nicodim
foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat duminica, 25 iunie 2017 09:00

Dinamo - Lokomotiva Zagreb 0-1 și roș-albii au pierdut şi al doilea amical al verii: au început bine, dar au încheiat delăsător, fără zbirul Contra pe margine. 

Căldură mare, monşer! Dinamoviștii au jucat al doilea amical al verii la poalele munţilor, au organizat meciul în aşa fel încât să fie dimineaţa, de la ora 10:00, dar nici așa n-au păcălit cele 34 de grade Celsius din termometre. Cum n-au păcălit nici parametrii pe care Cosmin Contra îi va analiza scrâşnind din dinţi atunci când va reveni, diseară, în cantonamentul de la Maribor.

"Câinii" au creat impresia că vor muşca din adversari încă din startul meciului, debutând furibund, pentru ca apoi, mai ales după ce au primit un gol la una dintre cele trei ocazii ale croaţilor, şut superb al lui Ivanusec la vinclu, din poziţie centrală, să se culce pe-o ureche şi să fie cu gândul la weekend-ul liber acordat de antrenor. Astfel, s-a încheiat 1-0 pentru Lokomotiva Zagreb (locul 5 în Croaţia).


Puține lucruri de remarcat în prima parte

  • Penedo - A reţinut ce era de prins, la gol nu i se poate imputa nimic, şutul fiind foarte bine plasat.
  • Dudea - A evoluat fundaş dreapta, acolo unde vrea Contra să-l forţeze în proximul sezon, a fost unul dintre remarcaţii primei părţi. A intrat în forţă în careu, dar a preferat o centrare fără finalitate, în locul unui şut sănătos. A mai avut centrări de calitate, la o ocazie a lui Bawab.
  • Mihai Popescu - N-a mai repetat erorile din primul meci, mai atent de data aceasta, dar nici n-a ieșit în evidență.
  • Nedelcearu - În regulă, deşi i-ar trebui un stoper mai cu experienţă lângă el.
  • Filip - Bun pe faza defensivă, a urcat însă foarte puţin.
  • Busuladzici - Sigur în zona centrală, ar trebui să-şi dozeze agresivitatea mai conştiincios.
  • Şerban - Cel alintat "Pirlo" de către colegi s-a stins odată cu trecerea timpului.
  • Hanca - A jucat jumătate de repriză în stânga, însă nu s-a evidenţiat cu nimic, cu toate că a fost unul dintre starurile sezonului trecut.
  • Nistor - Muncitor, agresiv, fără să poată influența decisiv jocul.
  • Alex Dulca - Tupeist și cam atât.
  • Bawab - S-a remarcat atât cât a jucat, deşi nu îi convine să fie cal de bătaie în faţă. A avut şi recuperări foarte bune în faţa careului mare, însă fie a ţinut prea mult de minge, fie n-a tras la timp.
  • Muţiu - A rezolvat ce avea de rezolvat, scoţând o minge grea a unui croat.
  • Romera - Mult mai epuizat decât la antrenamentele fizice, unde excelează, n-a mai produs superioritate în bandă.
  • Marici - Riscă foarte mult în centru, ţinând prea mult de balon.
  • Ricardo Grigore - Curajos, fără gafe decisive.
  • Oliva - A încercat să dinamizeze jocul în stânga, nu prea a avut cu cine.
  • Mahlangu - Mişcările lui din teren denotă calitate premium, foarte sigur şi taie elanul ofensiv al adversarilor.
  • Liviu Gheorghe - Un puşti cu tupeu, o variantă demnă de a fi luată în seamă.
  • Costache - A încercat mult, a reuşit puţin.
  • Târcoveanu - Nu s-a remarcat cu nimic.
  • Bumba - Mai mult a fost faultat.
  • Nemec - Cu banderola pe mână în repriza secundă, doar a alergat şi a pufnit a nemulţumire, după care, pe final, a părut cu gândul doar la iubita Zuzana, aflată în tribună.

Dinamo - Lokomotiva Zagreb (Croaţia, I) 0-1 (0-1)

A marcat: Ivanusec (35)

Dinamo (prima repriză): Penedo - Dudea, M. Popescu, Nedelcearu, St. Filip - Busuladzici, I. Şerban - Hanca, Nistor, Al. Dulca - Bawab.
Dinamo (repriza secundă): Muţiu - Romera, Marici, R. Grigore, Oliva - Mahlangu, L. Gheorghe - Costache, Târcoveanu, Bumba - Nemec. Antrenor Ionel Gane


"E deranjant că am pierdut. Am început bine jocul, apoi s-a resimţit oboseala. Am irosit multe pase simple. S-a văzut lipsa lui Mister. Am jucat mai liniştit, ca să glumim, dar era mai bine să fie cu gura pe noi"Thaer Bawab, atacant Dinamo

"Mie îmi este indiferent unde sunt pus pe teren, deşi nu pot să zic că prefer să joc vârf împins, cred că joc mai bine mijlocaş. Dar sunt şi probleme de lot, de aceea sunt încercat atacant"Thaer Bawab, mijlocaş Dinamo

Ce a declarat Ionel Dănciulescu după meci
- "A fost un antrenament util şi suntem sigur că, la cât de profesionist se lucrează acum la Dinamo, vom avea o formă foarte bună la începerea campionatului"
- "Am vorbit şi cu Cosmin după meci, îl aşteptăm duminică şi vom face o analiză ca Dinamo să crească. Anul trecut am avut o evoluţie bună, iar în viitorul sezon trebuie să fie foarte bună!"
- "Mai avem mult de pus la punct, fizic şi tehnico-tactic, fiindcă am făcut greşeli nepermise în primele două amicale, erori care ne-au costat"
- "OK, acum suntem singura echipă ce n-a făcut transferuri, cum ziceţi voi, dar nu le facem de dragul de a le face. Suntem conştienţi că era bine să vină din start acele transferuri. Totuși, nu e uşor să aduci jucători foarte buni la începutul perioadei de transferuri"
- "Se implică şi Adi Mutu, şi domnul Negoiţă, şi Cosmin, suntem obligaţi prin ceea ce am făcut sezonul trecut să ridicăm ştacheta"

ATENŢIE!
"Să nu vă daţi în stambă!"
Dinamoviştii au liber până diseară, au libertatea să plece din hotel sau să se odihnească. Unii au ales Viena, alţii Maribor, dar fotbaliştii au fost avertizaţi de către membrii staff-ului tehnic: "Să nu vă daţi în stambă! Dacă vă expuneţi şi vi se întâmplă ceva, puteţi plăti chiar cu locul la Dinamo!". 

INBOX
- Adrian Mutu şi-a anunţat prezenţa săptămâna viitoare la Maribor, dorind să vină cu cel puţin un fotbalist nou în Slovenia.
- "Câinii" au jucat ieri într-un echipament inedit pentru ei, gri cu verde fosforescent, o combinaţie încercată în urmă cu doi ani de Real Madrid şi de Napoli. Aceste tricouri vor constitui al treilea echipament al echipei, după cel roşu, respectiv alb.
- Cosmin Contra n-a mai ajuns ieri la amical, urmează să apară astăzi în cantonament, de aceea Ionel Gane a fost antrenor principal pentru o zi.
- Rivaldinho n-a jucat nici ieri, din cauza unei tendinitei.
- Brănescu şi Iustin Popescu n-au intrat în calculele lui Gane. S-au antrenat separat, sub comanda antrenorului de portari, Cătălin Grigore. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
suzana2a
suzana2a  •  25 Iunie 2017, 17:07

Calm, calm ***!! Dinamo e in grafic si fara transferuri! conteaza acumularile la efort acum. Cu doua, trei transferuri ii facem *** iarasi pe pensionarii mercantili *** de la marca de aragaz fcsb....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

178516522518224
Dinu Ion  •  25 Iunie 2017, 10:33

Ai dreptate dar si ERIK si BUD vin pt. un salariu decent nu ce oferă Negoiță si cine are curajul să pună pariu că nici in acest an nu v-om plăti bani pe jucătorii aduși ,dacă vor fi !!

calinescu_
calinescu_  •  25 Iunie 2017, 09:39

ASTA NU E MECI DE PREGATIRE ....!!!!! BAGA FRATE TITULARII O REPRIZA SI APOI DA-LE MINUTWE LA TOTI ....!!!!!! ORICUM CE NE SPUNE APOSTOL NU-I NIMIK CREDIBIL CUNOSCANDU-I VALOAREA SI SENTIMENTELE FATA DE DINAMO ....!!!!! DIN PACATE IAR E MULT AMATORISM ....!!!!!! CUM SA NU-L OFERTEZI PE ERIK CAND E LIBER DE CONTRACT ?????????????????????????? IN ATAC CRISTI BUD AR FI O SOLUTIE EXCELENTA ...!!!! CUM SA NE BAZAM NOI PE BAWAB CAND EL ESTE N-A EXCELAT NICIODATA IAR ACUM E TERMINAT ??????????

Vezi toate comentariile (3)
Comentează