FOTBAL  »  AMICALE  »  DINAMO

DINAMO - DINAMO MOSCOVA 0-2 // VIDEO 5 detalii de la fața locului + Cum au jucat noile achiziții în meciul pierdut de „câini”

Foto: Raed Krishan +9   FOTO
Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat miercuri, 23 ianuarie 2019 18:27

DINAMO - DINAMO MOSCOVA 0-2 // Dinamo pare o formaţie bunicică atunci când are ea mingea. Dacă adversarii prind balonul, fac tot ce vor, așa cum s-a întâmplat și azi.

Trupa lui Rednic a ilustrat un uşor progres în victoria cu Liepaja, 3-2, însă creşterea nu poate fi spectaculoasă, o adunătură de tipi pe care i-a angajat Mircea în ultima lună nu se poate transforma subit într-o echipă adevărată.

Şi antrenorului, şi jucătorilor le trebuie timp. Prea mult nu au, că în curând vor fi nevoiţi să lupte pentru evitarea retrogradării. Un obiectiv care nu trebuie tratat lejer, ca pe o glumă! Dinamo chiar suferă, cu lotul eterogen şi cu nume de a căror valoare nici Rednic nu e lămurit pe deplin.

VIDEO+FOTO Golurile au venit după două mari greșeli în apărarea „câinilor”, comise de Ciobotariu

1. McDermott, dezamăgitor

Cea mai nouă achiziţie, McDermott, nu pare o soluţie mai bună decât era Muţiu. Sigur, irlandezul abia a venit, nici nu-şi cunoaşte colegii după nume. Prestaţia din primul amical nu-l recomandă, în niciun caz, ca pe un superportar.

A încasat primul gol dintr-o execuţie spectaculoasă, un şut de la 25 de metri al lui Markov. Atacantul a tras peste goalkeeperul plasat greşit şi cu o reacţie slabă, de parcă s-ar fi mirat că adversarul se gândise să tragă pe poartă.

Tot el a luat și al doilea gol, dintr-un şut mai de aproape, în dreapta porţii, cu mingea plasată exact lângă bară. Realizările irlandezului nu sunt de povestit, a încasat tot ce a avut mai serios pe poartă.

2. Doar Nistor

Dacă defensiva tremură, atacul depinde de inspiraţia lui Nistor. Căpitanul a fost omul cel mai periculos, a şutat de două ori bine şi goalkeeperul lui Dinamo Moscova a salvat de fiecare dată.

Popa a avut o ocazie cu un lob prea slab, din care balonul n-a ajuns până la poartă. Atacantul titular, Montini, a fost şters în prima repriză, nu a profitat de momentele în care câinii pasau mai bine. Dinamo ar putea fi mai bună peste o lună sau peste două, când Rednic va fi mixat ingredientele. Vor avea lumea şi clasamentul răbdare până atunci?

3. Fundaşii au suferit iar

Rednic l-a certat pe Ricardo Grigore în prima parte a jocului, apoi i-a reproşat lui Ciobotariu primul gol al ruşilor, înscris în urma unei faze în care Denis pierduse posesia. Antrenorul i-a avut în cantonament doar pe cei doi stoperi a căror medie de vârstă e de 19 ani şi jumătate. Lotul va fi întărit cu lituanianul Klimavicius, 29 de ani, şi cu încă un stoper, aşa că românii tineri vor fi doar soluţii de backup. Alt fundaş central, juniorul Ehmann, a intrat spre final, dar ca fundaş dreapta.

4. Christovao, fizic excelent şi cam atât

Dinamo a început meciul cu moscoviţii în 4-1-4-1, apoi Rednic a trecut în sistemul preferat, 4-4-2, pentru ultima parte a jocului, cu Christovao şi cu Popa în atac. Angolezul ajuns de curând în Antalya are fizic bun, e puternic şi agil, în genul lui Bokila. A avut o atitudine bună, a făcut presing şi a încercat câteva demarcări, doar că echipa nu l-a ajutat, n-a beneficiat de nicio situaţie cu adevărat bună.

5. Nici Dinamo Moscova nu mai e ce a fost

Adversara "câinilor" are un nume mare, e un club popular în Rusia, dar se află într-o situație asemănătoare cu a dinamoviștilor de la București, adică e mai aproape de retrogradare decât de locurile din fruntea clasamentului. Alb-albaștrii sunt pe locul 12 din 16 echipe și ultimele două clasate pică direct. Explicația e aceeași precum cea de la București: nici rușii nu mai au banii pe care-i aveau în trecut. În locul vedetelor plătite cu trei sau cu patru milioane de euro anual, Dinamo are jucători cu salarii ceva mai mari decât în Liga 1, adică de 20.000 și de 30.000 de euro pe lună. Sunt și titulari plătiți mai slab de atât.

Amicalele lui Dinamo în turcia

Dinamo - Hajduk Split 0-2
Dinamo - FC Sion 0-3
Dinamo - Liepaja 3-2
Dinamo - Dinamo Moscova 0-2

"Câinii" vor reveni în Capitală vineri. Pentru Dinamo, campionatul începe pe 4 februarie, când joacă acasă cu Poli Iași.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
508174286261303
Wlm Shkspr  •  24 Ianuarie 2019, 07:39

*** Fc5b-penalty trebuie sa ramana etalonul blaturilor românești! !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

508174286261303
Wlm Shkspr  •  24 Ianuarie 2019, 07:38

Traisca fotbalul de cumetrie gigist! Asta fuce la progres...heheee!!

508174286261303
Wlm Shkspr  •  24 Ianuarie 2019, 07:37

E mai bună adunătura de comune servile gigistului cu freză pe mijloc, nu-i asa??

Vezi toate comentariile (16)
Comentează