FOTBAL  »  AMICALE  »  DINAMO - HAJDUK SPLIT 0-2

DINAMO - HAJDUK SPLIT 0-2 // 4 concluzii după primul amical al lui Dinamo: cine s-a remarcat, unde au impresionat „câinii” + tinerii l-au dezamăgit pe Rednic

Dinamo - Hajduk Split // FOTO: hajduk.hr +12   FOTO
Dinamo - Hajduk Split // FOTO: hajduk.hr

Articol de , - Publicat duminica, 13 ianuarie 2019 17:57

Dinamo n-a avut nicio șansă în primul amical din această iarnă, „câinii” fiind învinși clar de Hajduk Split, 0-2. 

Mai jos sunt 4 concluzii după primul test de verificare al lui Dinamo

Zenke, remarcatul primei reprize

În prima parte, Simon Zenke a fost remarcatul din echipa lui Dinamo. Mijlocașul nigerian de 30 de ani a fost extrem de activ și implicat în joc. Zenke a încercat să iuțească jocul și să-l sprijine cât mai mult pe atacantul Mattia Montini.

Acesta a avut și prima ocazie a dinamoviștilor în prima repriză. În minutul 24, Ait-Atmane a pasat în careu, dar șutul lui Zenke a fost blocat de un adversar și mingea a fost reținută de portar.

Joc simplu + pase scurte

În prima repriză, Dinamo a încercat să joace cât mai simplu. Rednic le- trasat o sarcină clară jucătorilor săi: „Nu vă complicați”.

Dinamo a încercat aproape de fiecare dată să iasă din defensivă cu pase scurte și să construiască atent fiecare fază de atac.

Mai mult „câinii” au încercat să joace rapid, cu pase din prima și să își surprindă adversarii.

Tinerii pe minus

Tinerii Geani Crețu și Alexandru Longher, folosiți de Mircea Rednic în prima repriză, nu s-au remarcat și au fost înlocuiți la pauză. 

În repriza secundă, Rednic a trimis în teren alți tineri, printre care fundașii Marco Ehmann, Ricardo Grigore și Denis Ciobotariu, dar și mijlocașul de 18 ani Cătălin Măgureanu și portarul de 17 ani Ștefan Fara.

Dacă goalkeeper-ul a avut o evoluție sigură, nefiind vinovat la golul primit și salvând echipa în prelungiri de la primirea golului 3, Măgureanu l-a scos din minți pe Rednic spre finalul partidei: „Măgureanule, joci numai în exterioare și devieri și dai mingea numai la ei”, a strigat „Puriul” spre propriii jucători. 

În plus, Denis Ciobotariu, cel care a rămas în lotul echipei în această iarnă deși fusese la un pas să fie împrumutat, a greșit flagrant la golul secund al croaților, când l-a scăpat din marcaj pe maghiarul Gyurcso.

presing și atât

Cu o formulă schimbată aproape în totalitate față de prima repriză, Dinamo a încercat în zadar să restabilească egalitatea în repriza secundă.

Dinamoviștii nu au avut nicio ocazie clară de gol, însă singurul plus a fost presingul avansat cu care „câinii„ au încercat să-i sufoce pe adversari. Fundașii dinamoviștilor au stat extrem de sus și au recuperat câteva mingi utile, nefructificate însă de compartimentul ofensiv.


*Golul 1: (VIDEO la minutul 13:30)
**Golul 2: (VIDEO la (VIDEO la 1:41:00)

Echipa de start folosită de Rednic: Eșanu – Sorescu, D. Ciobotariu, I. Filip, R. Grigore, Mustoe – Zenke, Atmane, Crețu, Longher – Montini

Echipa din repriza secundă: Eșanu (Ș. Fara) – Ehmann, I. Filip, R. Grigore, Ciobotariu, Aliji – Sorescu, Krans, Gomelt, G. Răducan- Popa

Vezi și: DINAMO - HAJDUK SPLIT 0-2 // VIDEO + FOTO Înfrângere pentru Dinamo în primul amical al iernii »„Câinii” n-au avut nicio șansă contra lui Hajduk Split

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (20)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  14 Ianuarie 2019, 00:27

totul e experiemntal deocamdata dar echipa care rezulta trebuie sa fie capabila sa ramana in liga 1. jucatorii tineri au nevoie de minute si de incredere. numai intr-o presa de tara africana ca Romania poti citi ca au dezamagit intr-un meci test in care au intrat pentru prima data.

sala_dalles
sala_dalles  •  13 Ianuarie 2019, 22:06
Postat de cpt.ahab pe 13 Ianuarie 2019, 20:38

Așa este. Nu vom prinde play-off-ul, cel mai probabil, dar vom avea șansa de a construi mai așezat. De data asta pare să existe coerență și coeziune la nivel de conducere. E greu și pentru că Răduță nu livrează marfă de calitate, Rednic având mult de muncă în găsirea titularilor U21, ceea ce e inadmisibil, dacă ținem cont de atenția acordată acestui sector la Dinamo.

Cum adica probabil ! Mai aproape suntem de b decit de play off !

rusine_rinamo_ksv_csa
rusine_rinamo_ksv_csa  •  13 Ianuarie 2019, 20:53
Postat de rocky2 pe 13 Ianuarie 2019, 20:01

Voi va pregatiti pt cvadrupla istorica anul asta!

decat de baraj ....

Vezi toate comentariile (20)
Comentează