FOTBAL  »  AMICALE  »  STEAUA - VARDAR 1-0

FOTO Buni, dar separat » Alibec și Gnohere au fost titulari, însă au părut să nu se înțeleagă prea bine

Gnohere mai are de tras până să se integreze perfect în angrenajul Stelei +17   FOTO
Gnohere mai are de tras până să se integreze perfect în angrenajul Stelei

Articol de , - Publicat miercuri, 25 ianuarie 2017 00:00

În meciul în care Alibec şi Gnohere au jucat pentru prima oară împreună, Jakolis a reuşit primul gol în tricoul Stelei imediat după ce-a fost introdus pe gazon.

Steaua a învins ieri pentru prima oară în 2017, 1-0 în amicalul cu campioana Macedoniei, graţie reuşite de Champions League a lui Jakolis (60). Roş-albaştrii au jucat mai mult fotbal decât în amicalul de debut al anului, 0-2 cu Qarabag, au atacat mai eficient poarta, pe lângă şutul din unghi la vinclu al croatului, mai având o bară prin Pintilii şi alte oportunităţi, dintre care una imensă, a lui Alibec.

Totodată, elevii lui Reghe au fost mângâiaţi şi de noroc, Florin Niţă fiind iar providenţial, unu contra unu, la 0-0, cu un adversar, macedonenii mai având alte două ocazii uriaşe, în care n-au prins cadrul porţii.

Steaua a jucat în două formule, 4-4-2 în prima oră, apoi 4-2-3-1, cu Niţă (Stăncioiu) - Enache, Tamaş, Moke (Tudorie), Momcilovici - Muniru, Boldrin - Jakolis, Achim, Popa - Alibec (Man).

Reghe a oferit un display ofensiv din start, cu cele două staruri achiziţionate în iarnă pentru două milioane de euro. Alibec şi Gnohere au evoluat în premieră împreună. Dar atât. Momentan, nu există coeziune sau relaţii de joc între ei, fiecare a prefarat să paseze cu alt coechipier, găsindu-se doar de două ori.

Cum s-au comportat oamenii obligaţi să aducă titlul Stelei:

Alibec, egoism de artist

  • Simte că toţi ochii şi presiunea sunt pe el. E mult mai muncitor şi dispus să care pianul decât în perioada Astra, coboară mult şi este dedicat.
  • Are momente când încearcă să tragă din poziţii ce nu ar fi recomandate, având acel egoism de atacant mare, care ştie că poate reuşi un gol şi din jumătate de ocazie. Atacă din orice zonă a terenului.
  • Chiar dacă a bifat al doilea meci fără gol marcat, creează ocazii şi împinge pericolul spre buturile adverse, ceea ce roş-albaştrii n-au făcut în toamnă cu vârfurile din dotare.
  • Imprimă şi inventivitate, cu nişte pase şi execuţii surprinzătoare.
  • A avut o lovitură liberă scoasă transpirând de către portar, apoi a vrut să dea gol direct din corner, însă acelaşi goal-keeper a reuşit cumva să respingă de sub transversală. În partea secundă, cât a mai avut baterie, a fost mai altruist.

Gnohere, ca la "câini"

  • A fost mai muncitor în primul sfert de oră, după aceea a intrat mai puţin în combinaţii, însă are scuza că vine după accidentarea la gleznă care l-a măcinat în ultimele săptămâni şi nici nu i-a permis să se pregătească la capacitate maximă.
  • La primele sale minute în tricoul Stelei, a intrat în combinaţii, mai mult, cu De Amorim, încercând un-doi-uri ce s-au vrut rapide şi au fost fără eficienţă.
  • Este mai imobil decât restul jucătorilor ofensivi, însă rămâne o stâncă în duelurile aeriene, demolând doi adversari.
  • A avut câte o oportunitate în fiecare repriză şi cam atât. O reluare după un corner al lui Alibec, atingând mingea cât să-l pună pericol pe portar, apoi un şut din prima, mult peste, după ce şi-a dat cu stângul în dreptul.

Armistiţiu cu Reghe

Christoph Daum a ajuns ieri în Antalya şi a asistat aseară la amicalul Stelei. Înainte de meci, neamţul s-a întreţinut pentru câteva secunde cu Reghecampf, cei doi zâmbindu-şi protocolar. Măcar de complezenţă, antrenorii au trecut peste animozităţile din 2016.

"Eu vreau să fiu apropiat de fiecare antrenor din Liga 1, de fiecare echipă. N-am nicio supărare cu nimeni. Am venit să-mi fac treaba, să observ jucători. Apreciez transferurile lui Toşca şi Răzvan Marin în campionate puternice, acum ei trebuie să treacă la nivelul superior, să fie titulari şi la noile lor cluburi", a spus germanul.

Tamaş îi pune cu mâna

Gabi Tamaş a căpătat puteri sporite în cadrul echipei. Chiar dacă banderola este purtată de Pintilii, apărătorul dialoghează cu jucătorii, îi temperează sau le transmite cum să stea în teren. La pauză, Gabi a vorbit cu colegul din defensivă, cu Moke, dar şi cu Muniru, arătându-le cum să se poziţioneze pe fazele de atac ale macedonenilor.

"Bizonul" a rămas la Dinamo

Gnohere este strigat de către coechipieri pe unul dintre prenumele sale, Harlem, în niciun caz după porecla sa "Bizonul", atribuită de cel care l-a adus în România, Mircea Rednic. Steliştii nu-l strigă pe colegul din atac aşa cum o făceau foştii coechipieri ai atacantului din perioada Dinamo. Totodată, francezul a renunţat şi la părul blond, cu care a venit în momentul în care a semnat cu roş-albaştrii.

Ce a declarat Antonio Jakolis după meci:

  • "Nu e aceeaşi bucurie ca într-un meci oficial, dar să dau primul gol la Steaua şi la prima victorie în 2017 reprezintă ceva deosebit"
  • "Forţa noastră ofensivă a crescut prin venirea lui Alibec şi Gnohere, vor avea timp să se acomodeze cu noi şi să ne ajute să luăm campionatul. Sunt puternici şi dau un plus echipei, pot face diferenţa"
  • "Am petrecut doi ani frumoși la Cluj, e a doua mea casă, va fi un meci special peste 10 zile, contra CFR-ului. Îmi place CFR, dar acum sunt la Steaua, iar inima mea bate pentru clubul meu actual"
  • "Campionatul e un obiectiv realizabil. Trebuie să fim uniţi şi să dăm sută la sută ca să câştigăm titlul. Momentan, nu ne gândim la Champions League"
  • "Alin Toşca mi-e prieten bun, mă bucur pentru el, sper să-l văd jucând în weekend contra Barcelonei"
  • "Nu mă implicaţi în discuţiile despre Budescu, nu fac eu transferurile"

2pase decisive, fără gol marcat, reuşise Jakolis pentru Steaua în 13 meciuri în toamnă

Steaua - Vardar Skopje  1-0 (0-0)

A marcat: Jakolis (60)

Steaua: Fl. Niţă (63 Stăncioiu) - Ov. Popescu (58 G. Enache), Tamaş, Moke (63 Tudorie), Momcilovici - Ad. Popa, Pintilii (58 Jakolis), Muniru, De Amorim (58 Boldrin) - Gnohere (58 Vl. Achim), Alibec (71 Man). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

Inbox

  • În minutul 20, steliştii au avut emoţii din cauza unui atac dur căruia i-a căzut victimă Marko Momcilovici, fundaşul stânga având nevoie de îngrijiri medicale şi de un bandaj care i-a stopat sângerarea.
  • Look nou pentru Enache (foto 2), care va continua până la vară printre stelişti, dar şi pentru Jakolis. Cei doi şi-au oxigenat părul, ceva în genul "blondului", dar mult mai şters, cu care Messi îşi vopsise podoaba capilară.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
max2009
max2009  •  25 Ianuarie 2017, 10:32

Cu un astfel de titlu mai bine scrieti pt. Can Can

max2009
max2009  •  25 Ianuarie 2017, 10:29

D-le Apostol au jucat un meci si gata sunt buni doar separat? Este incorect sa puneti un asemenea titlu.

para.para
para.para  •  25 Ianuarie 2017, 10:01

Cel putin unul din ei a fost adus doar pe ambitia prosteasca a lui jiji, adica degeaba.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează