FOTBAL  »  AMICALE  »  ASTRA

GALERIE FOTO Astra a făcut instrucție cu o nou promovată din Slovenia! Vâlceanu a marcat pentru fosta campioană în amicalul de azi

FOTO: Alex Nicodim +19   FOTO
FOTO: Alex Nicodim

Articol de - Publicat joi, 22 iunie 2017 20:59

Există viaţă şi după Marius Şumudică! Astra a făcut spectacol, aseară, la Roglas, la cota 1.500, într-un cadru natural de vis. Astra a defilat cu o nou-promovată în prima ligă slovenă, Triglav Kranj, scor 3-0, dar Edi Iordănescu cere întăriri masive. 

A învins doar 3-0, mai ratând şi alte ocazii mari, pe lângă faptul că Marquinhos a irosit nonşalant un penalty la ultima fază a meciului.
Atmosfera bună a rămas în lotul giurgiuvenilor.

"Marqui, care e problema, de ce eşti supărat? N-are rost, e amical, lasă că oricum nu mai baţi de acum încolo!", s-a amuzat Dandea, aducând totuşi un zâmbet pe chipul brazilianului.

Nicoară a deschis balul cu un şut de la 16 metri la colţul lung. Apoi, în partea secundă, Ioniţă II a scăpat singur cu portarul şi a fost altruist, pasându-i lui Balaure, care a înscris. Marquinhos a fost mai bun la construcţie decât la finalizare, i-a dat mingea lui Mrzljak, acesta punându-i balonul pe şut lui Vâlceanu, care a tras la vinclu! z

Astra - Triglav Kranj (Slovenia, I) 3-0

Au marcat: Nicoară (10), Balaure (54), Vâlceanu (63)
Astra: Boşneag - Belu, Pițian, Bejan, Al. Stan - Dandea - Balaure, Al. Ioniţă II, Mrzljak, Marquinhos - Nicoară. Antrenor Edward Iordănescu. Au mai jucat: P. Iliev, Vâlceanu, R. Moise, Butean, Boboc, Biceanu.

Ce-a spus Edward Iordănescu după victorie

  • "Fiecare are rolul lui la Astra, nimeni nu este titular. Îl vânam de multă vreme pe Vâlceanu, a apărut posibilitatea să-l luăm şi nu am ratat şansa"
  • "Marquinhos vrea să revină în circuit şi sper să-l câştigăm cât mai repede pentru echipă. Vrem să-l aducem la nivelul de a fi mai bun ca-n perioada Oţelul"
  • "Eu sper că s-a închis capitolul plecări la Astra! Mi-aş dori să avem mai multă linişte"
  • "Cristi Săpunaru este aici, îmi doresc enorm să rămână. Nu este ultimul tren pentru el, în iarnă intră în ultimele 6 luni, vedem atunci dacă va continua. Este un fotbalist capital pentru noi, pe teren şi-n afara lui"
  • "Nu avem niciun atacant de profil, ne trebuie jucători pe foarte multe posturi. Avem nevoie şi de un număr 9 clasic. Ne trebuie doi atacanţi. În total, vreo 4-6 fotbalişti, cât mai repede posibil!"
  • "Cu Kamil Bilinski am vorbit personal, dar a avut o altă ofertă din Polonia, are şi soţia însărcinată în 7 luni, aşa că l-am înţeles de ce a refuzat"

"Mai puţin pe talent, mai mult pe muncă"

Alex Ioniţă II a fost şi ieri căpitanul Astrei, Cristi Săpunaru, doar lider de galerie pe margine, fiind menajat: "Se pune mult accent pe pregătirea fizică.

E cea mai grea perioadă de când m-am apucat de fotbal. Eu cred că vom reuşi să încurcăm multe echipe care acum ne privesc de sus.

O să ne bazăm mai puţin pe talent şi vom fi mai muncitori, vom face presing. Îi felicit pe foştii colegi ce au ajuns la FCSB, le urez baftă, dar eu nu voi merge acolo. Am fost crescut anti-Steaua, aşa voi rămâne". z

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează