FOTBAL  »  AMICALE  »  GENERAȚIA DE AUR - BARCELONA LEGENDS 0-2

VIDEO Generația de Aur pierde meciul cu legendele Barcelonei: "Hagi e brazilian" + "Regele" a marcat pentru catalani

Foto: Raed Krishan +35   FOTO
Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat sambata, 16 iunie 2018 19:29

Hagi, Popescu, Răducioiu şi ceilalţi fotbalişti veritabili ai României au rescris o pagină de istorie la Cluj, într-un remember al Mondialelor, contra unor legende ale Barcelonei. Meciul s-a terminat 0-2 în favoarea catalanilor.

"România, România", s-a auzit din peste 25.000 de glasuri, dar Cluj Arena, practic, a erupt la prima incursiune a "Regelui" spre poarta adversă. "Hagi, Hagi", inimile au vibrat, sufletele au întinerit, iar Generaţia de Aur ne-a adus aminte de nopţile albe de altădată când plângeam de bucurie pentru mari victorii la Mondial.

Mult prea obişnuiţi cu turnee finale la TV şi cu generaţii ruginite, ne-am bucurat să-l vedem din nou pe Hagi driblând, creând artă, chiar şi vociferând. Ne era dor de pletele-n vânt ale lui Răducioiu, de intrările precise ale lui Gică Popescu, de viclenia de "Cobră" a lui Adi Ilie, de centrările lui Chivu şi de eleganţa lui Gâlcă, Lupescu şi Sabău, de contrele câineşti ale lui "Guriţă".

Rotofeiul Ganea a băgat spaima în catalani, Dorinel Munteanu a mai strâns o selecţie, iar Piţurcă a dat indicaţii ca pe vremea când ne califica la Euro. Crema a luat-o Hagi, întotdeauna Hagi, irepetabilul, prin tot ceea ce a făcut.

Dar aplauze au smuls şi clasa lui Geovanni, pasele şi intrările esenţiale ale lui Nadal, clarviziunea lui Salinas şi eterna tiki-taka, aflată în ADN-ul catalanilor de decenii. Iar Prunea a plonjat voit târziu oferindu-le oamenilor ceea ce voiau: încă un gol pornit din stângul de aur al lui Hagi. 

Sonny Anderson: "Hagi e brazilian! A rămas un fotbalist de mare calitate tehnică, ne-am bucurat să-l avem alături. A fost foarte frumos la Cluj".

Gică Hagi: "A fost o seară frumoasă, un public incredibil. Încă mai putem să alergăm la 50 și ceva de ani, dar atât. E bine că toți din România și-au adus aminte de noi. Mintea rămâne tânără. Am fost onorat să fiu iar în tricoul Barcelonei. Rămâne echipa mea de suflet, dar naționala e mai presus de orice".

Generaţia de Aur - Barcelona Legends 0-2 (0-1)
Au marcat: Belodedici ( 38-autogol), Hagi (71)

Generaţia de Aur: Stelea - Contra, Belodedici, G. Popescu, Chivu - Sabău, Lupescu, Gâlcă - Hagi - Răducioiu, Ad. Ilie. Antrenor: Victor Piţurcă. Au mai jucat: Prunea, R. Prodan, D. Munteanu, Panduru, Ganea, Selymes, Rotariu, Mihali. Ilie Dumitrescu a fost rezervă neutilizată.

Barcelona Legends: Angoy - Beletti, Nadal, Dehu, Soler - Gabri, Carreras, Goicoetxea - Giovanni - Oscar, S. Andersson. Antrenor: Albert Ferrer. Au mai jucat: Arnau, Salinas, Jara, P. Andersson, Juan Carlos, Hagi
Arbitru: Ion Crăciunescu

ec

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (22)
romulus65
romulus65  •  17 Iunie 2018, 14:22
Postat de rocky2 pe 17 Iunie 2018, 10:22

Generatia de aur ce n-a castigat nici macar un bronz! Dar ce zic eu bronz, n-au castigat nimic ,nimic, nimic chiar, doar in greutate si ani de puscarie unii!

Lasa ca castiga actuala actuala generatie. Nu a-i vazut cum marcheaza ... la gagici?

dinamo_fan
dinamo_fan  •  17 Iunie 2018, 11:25

am vazut la Hagi niste pase cum nu dau astia in liga 1 acum...senzatinal jucator. Prunea ce a facut acolo ? :)) ca in vremurile bune :)) Frumos demonstrativ, bravo ! s-a jucat 90 de minute. Asteptam pe NA meciul de retragere sa mai vedem si noi niste fotbalisti adevarati in iarba.

marius.bxl
marius.bxl  •  17 Iunie 2018, 11:20

Generatia de aur cu adidas pe piept iar generatia asta de acum cu joma.auzi joma

Vezi toate comentariile (22)
Comentează