FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  AFK CSIKSZEREDA - DINAMO 3-3, 9-8 DUPĂ PENALTY-URI

EXCLUSIV Interviu cu omul care i-a umilit pe dinamoviști » Bucurie sinceră și o ironie pentru Grozav: "Am tras cu sete, pentru istorie, nu «scărițe»!"

Szilard Magyari a crescut la juniorii Academiei Puskas, sezonul trecut jucând pentru Csakvari, în liga secundă ungară // FOTO: Bogdan Bălaș
Szilard Magyari a crescut la juniorii Academiei Puskas, sezonul trecut jucând pentru Csakvari, în liga secundă ungară // FOTO: Bogdan Bălaș

Articol de - Publicat vineri, 02 noiembrie 2018 18:33

Szilard Magyari a înscris un gol fabulos, joi seară, contra lui Dinamo, trimițând o torpilă la vinclu din care Csikszereda a marcat golul secund, calificându-se apoi la penalty-uri (3-3, 9-8).

Mijlocașul ofensiv de 20 de ani este născut în România, la Odorheiu Secuiesc, dar se descurcă mai bine în limba maghiară. Cel mai bine se descurcă pe teren, acolo unde le-a înnodat picioarele roș-albilor, iar la final a oferit un interviu, bilingv, pentru GSP.ro.

- Szilard, ce-nseamnă pentru tine, pentru voi, victoria cu Dinamo?
- Aș minți să spun că mă așteptam, dar sincer am sperat și înainte de meci, și-n timpul lui. Am făcut istorie pentru club, pentru oraș, voiam să arătăm lumii că putem juca mai sus de liga a treia.

- Cu cine vreți să vă întâlniți în "sferturi"?
- Cu FCSB! Aaa, tocmai a fost eliminată, speram s-o scoatem noi. Cu oricine atunci, mi-e indiferent.

"Am profitat de o echipă debusolată"

- Vi s-a părut Dinamo foarte slabă sau voi ați fost foarte buni?
- Chiar ne-am ridicat la nivelul lui Dinamo, nu s-a văzut că noi suntem în liga a treia. Dar trebuie să recunoaștem că am profitat de o echipă debusolată. Nu e treaba noastră că e criză acolo. 

- Cum te-ai simțit în momentul golului?
- Mi-a intrat! A fost superb. Am dat cu sete, să rup plasa. 

- Mai credeai în calificare când erați conduși după golul din minutul 106, apoi la penalty-uri?
- Mi-a fost frică într-un fel, dar speram să mai dăm un gol, istoric, și să ne calificăm, ne-am încurajat între noi. Există un Dumnezeu care a văzut că am pus inima pe teren și ne-a ajutat pe noi să învingem. Noi am tras tare și pe poartă, nu "scărițe", ne-am văzut de treabă. Fiecare luptă pentru un salariu mai bun, nu ne comparăm cu Dinamo. Am vrut doar să oferim un prilej de mare bucurie fanilor și un moment de adus aminte peste ani

Ține cu campionii

- Ai vreo echipă preferată?
- CFR Cluj. Cu această echipă am ținut când eram mic.

- Până la ce nivel vrei să urci în carieră?
- Vreau să contribui la promovarea echipei în liga a doua, perfect ar fi să ajungem în prima divizie. Pentru mine, mi-aș dori să joc în străinătate, în Occident.

"Din România nu am un fotbalist anume care să-mi placă, dar îi simpatizez mult pe Luis Suarez și Leo Messi. Eu și câteva sute de milioane de oameni"
Szilard Magyari, mijlocaș Csikszereda

"Nu a fost timp de petrecere, duminică avem un meci foarte important la Bistrița, cu Gloria, doar ce-am mâncat împreună. O să petrecem cândva, când se vor strânge mai multe victorii. Partida cu Bistrița a fost de la început mai importantă pentru noi decât cea cu Dinamo"
Szilard Magyari, mijlocaș Csikszereda

Vezi și:  EXCLUSIV Au produs surpriza ultimilor 50 de ani, dar au fost șocați în vestiar de anunțul antrenorului: "Asta e decizia mea și punct!"

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
luisharcsa
luisharcsa  •  03 Noiembrie 2018, 17:22
Postat de baruch pe 02 Noiembrie 2018, 19:59

bai...deci chiar exageram. o adunatura (care isi si declara dispretul fata de limba si cultura romana; dispretul e reciproc fata de maghiara, sa stea linistiti) care a tras un loz din intamplare, e socotita acum mare echipa. au tras un loz, da? cu o echipa derutata. girona a batut real madrid. asta face din girona egala lui real madrid?

Si tu ce esti? Un mic sovinel frustrat.Omul are dreptate,au facut istorie pentru oras. Apoi,nu a desconsiderat Dinamo.Tu ce *** ai fi vrut sa spuna?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

romulus65
romulus65  •  03 Noiembrie 2018, 08:52

De fapt dinamovistii s-au umilit singuri.

rusine_rinamo_ksv_csa
rusine_rinamo_ksv_csa  •  02 Noiembrie 2018, 20:51

bravo Csiki, respect!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează