FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  EXCLUSIV GAZETA

EXCLUSIV Momente incredibile în Cupă » Mai mulți suporteri i-au așteptat cu cuțitele în parcare! Arbitrii au sunat la 112

Articol de , - Publicat vineri, 02 noiembrie 2018 08:00

Marți seară, la finele meciului Poli Iași - Viitorul, arbitrii partidei au avut probleme serioase cu niște fani recalcitranți care i-au amenințat cu cuțitele, asta după ce stewarzii au plecat acasă, lăsând brigada fără pază!

Partida adjudecată de constănțeni la lovituri de departajare, brigada de arbitri condusă de Marcel Bârsan a completat raportul, dar când a vrut să părăsească stadionul, în jurul orei 01:00, a constatat că la ușa vestiarului nu mai era niciun reprezentant al firmei de pază care trebuia să asigure protecția și nici vreun oficial al Jandarmeriei! În curtea stadionului îi așteptau pe arbitrii partidei fani înfierbântați, care le-au cerut socoteală pentru unele decizii controversate din meci. Situație în care, pentru a putea pleca în siguranță, aceștia au apelat la 112. "Intervenţia rapidă a Jandarmeriei, care a trimis un echipaj, a calmat spiritele", spun martorii.

"Nu s-a respectat protocolul"

"Cunoaștem foarte bine ce s-a întâmplat la meciul de la Iași și faceți foarte bine că săpați și încercați să arătați nivelul la care s-a ajuns la un club de Liga 1. Este incredibil ca firma de pază să plece de la stadion și să lase brigada nesupravegheată. Există un protocol clar care trebuia respectat! Forțele de ordine pur și simplu au plecat acasă după ce arbitrii au intrat în vestiar. Că li s-a părut că e liniște și nu se poate întâmpla ceva. Și uite că au venit niște descreierați care i-au înjurat ca la ușa cortului, i-au amenințat și le-au avariat mașinile celor din brigadă. Nu se poate așa ceva la o echipă din Liga 1", au declarat ieri, pentru Gazetă, surse din cadrul Comisiei Centrale a Arbitrilor.

"Cazul e la Comisia de Disciplină"

"Centralul" Bârsan i-a informat imediat pe superiorii lui de la București, președintele Kyros Vassaras și "vicele" Alexandru Deaconu, despre cele întâmplate în Copou. Apoi a întocmit un raport suplimentar, pe care l-a trimis deja Comisiei de la Casa Fotbalului. "Există un raport detaliat pe masa Comisiei de Disciplină, ce urmează să fie analizat și va fi dat un răspuns clar. Nu se poate așa ceva! Brigada a făcut un raport în care a relatat tot ce s-a întâmplat la meci. Nici în Liga a 3-a nu s-a întâmplat așa ceva. Să fie la ușa vestiarului și în parcare indivizi cu arme albe care să amenințe arbitrii jocului! E strigător la cer la ce nivel s-a ajuns!", a dezvăluit o altă sursă pentru Gazetă.

"Arbitrii exagerează puțin. S-au panicat când i-au văzut pe suporterii nervoși. Eu nu știu însă de arme albe sau de mașini zgâriate. Dacă s-a întâmplat ceva, numai în afara arenei, unde erau jandarmii"
Alexandru Grieroșu, șeful Departamentului de ordine și securitate la Poli

POZIȚIA CLUBULUI »  "Eu nu pot să fac pe jandarmul!"

12 horia sabo

Finanțatorul lui Poli, Horia Sabo (foto), susține că nu e vina clubului dacă arbitrii și observatorii au rămas fără protecție: "În afara stadionului, este responsabilitatea Jandarmeriei. Pe interior, sunt stewarzii. Dacă aceștia solicită sprijin, intervin jandarmii și în incintă. Dar nu s-a pus problema, din moment ce stadionul era gol la momentul incidentului. Pe exterior, acolo unde s-a petrecut totul, era responsabilitatea Jandarmeriei. Altfel nu avea nimeni cum să ajungă în perimetrul parcării din fața vestiarelor, fiind spațiu păzit de jandarmi pe tot parcursul evenimentului".

Sabo susține că aceștia "au plecat după ora unu. De ce, nu știu. Probabil au considerat că și-au încheiat misiunea, în condițiile în care era liniște peste tot. Eu nu-i controlez și nici nu pot să fac pe jandarmul cu suporterii recalcitranți. Incidentul s-a întâmplat la o oră și ceva după încheierea partidei. Dar în zonă erau oameni de-ai noștri, stewarzi, team managerul Onofraș, care i-au ținut calmi pe fani".

POZIȚIA JANDARMERIEI »  "S-a considerat misiunea încheiată"

12 alexandru mormenchi

La meci securitatea a fost asigurată de Gruparea de Jandarmi Mobilă din Bacău. La solicitarea Gazetei, purtătorul de cuvânt, plutonierul Alexandru Mormenchi (foto), a precizat că "după fluierul final al partidei, jandarmii au rămas în zonă pentru măsurile specifice de defluire, până-n momentul în care și ultimul spectator a părăsit stadionul și s-a îndepărtat. După aceea, oamenii noștri au mai așteptat o perioadă, tocmai pentru a interveni dacă apare ceva neprevăzut. Apoi, misiunea fiind considerată încheiată, jandarmii s-au retras în unitate". Mormenchi a confirmat faptul că a existat un apel la 112, "la care au intervenit efectivele Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (19)
blocatu
blocatu  •  03 Noiembrie 2018, 10:04
Postat de forza_csms pe 02 Noiembrie 2018, 09:20

CCA sa ne mai scuteaza. Sa trimita arbitri bine pregatiti, nu sa-si bata joc de munca oamenilor si de spectatori. De o bucata de vreme, Iasul a devenit bataia lor de joc. La Gaz Metan primim gol dintr-o lovitura libera inventata. Cu Sibiul luam gol dupa un fault in atac la Frasinescu. Cu Viitorul il elimina pe Cristea pentru protest, dar dl arbitru nu-l vede pe Sanoh ca e plin de sange si abia mai poate continua. IASUL NU E BATAIA VOASTRA DE JOC, CCA !

ma fratilor, sunteti normali la cap? daca lucrurile stau cum zic arbitrii, nici un arbitraj potrivnic in lumea asta nu iti da dreptul sa sari cu cutitul la ei! voi incercati sa ziceti ca e normal sa faca asa, pentru ca au fost furati? va inteleg fustrarea, dar constientizati ca o tragedie se poate inampla oricand? sunt de acord cu voi ca Poli Iasi e oaie neagra, ca sunt furati, dar da-o dracu` de treaba, am ajuns sa spunem ca daca aia nu fura, noi nu ii omoram? traim in lumea a treia?

hitman222
hitman222  •  02 Noiembrie 2018, 12:27
Postat de xclx pe 02 Noiembrie 2018, 11:09

Mah eroule de tastatura, inainte de a da cu gaze Jandarmeria anunta acest lucru. Cine ii pune pe abtrani sau pe femei sa stea acolo? iar aia care isi folosesc copii ca si scuturi merita sa manance doar bataie 3 luni de zile...

gigist psdist, combinatie horror.

xclx
xclx  •  02 Noiembrie 2018, 11:36
Postat de para.para pe 02 Noiembrie 2018, 11:18

gesepistule stai jos. Cand fumam de-alde tine tu erai scrumiera.

Ce vorbesti mah?:))) Tie iti mai trebe 5 ani sa iti vanda cineva tigari si te dai smardoi pe internet :))))

Vezi toate comentariile (19)
Comentează