FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  HERMANNSTADT - CRAIOVA, DUMINICĂ, 21:00, PROTV, DIGI, TELEKOM, LIVETEXT PE GSP.RO.

EXCLUSIV Pe ce prime joacă oltenii și ardelenii în finala Cupei + câți fani alb-albaștri sunt așteptați la București

Articol de - Publicat sambata, 26 mai 2018 13:22

Meci mare pentru craioveni și pentru sibieni. Hermannstadt vine cu aura de echipă ce-a reușit să promoveze mereu începând cu 2015, când a fost înființată, până în Liga 1!

În 2018 este neînvinsă în partidele oficiale, în timp ce Craiova vrea să șteargă din memorie faptul că a terminat doar a treia în campionat, după CFR Cluj și FCSB, într-un final de sezon șters.

5 fotbaliști mai au trofee

Există o diferență de valoare evidentă între cele două formații, însă la nivel de trofee câștigate de jucătorii care se pot confrunta mâine seară nu mai este aceeași discrepanță. Florin Gardoș, fundașul alb-albaștrilor, este cel mai titrat de la cele două echipe, doar că stoperul care a cucerit 4 trofee în carieră cu FCSB are șanse minime să fie în lot.

Sub comanda lui Mangia mai sunt trei fotbaliști ce au trofee, Martici (event cu Rijeka în Croația), Zlatinski (două campionate și-o Cupă cu Ludogoreț) și Kelici (campion în Cehia cu Slovan Liberec), în timp ce Răzvan Popa a câștigat două cupe doar la nivel juvenil cu Internazionale Milano. La sibieni, Alexandru Coman și Alexandru Curtean au mai trăit momente de succes: fundașul sezonul trecut cu Voluntari, Cupa și Supercupa, mijlocașul în 2012 Cupa României și Supercupa cu Dinamo.

Dublu Cât fetele de la handbal

În afara onoarei și a faptului că se vor întoarce în oraș ca niște eroi, craiovenii și sibienii luptă și pentru recompense financiare. Din sursele Gazetei, alb-albaștrii vor primi câte 10.000 de euro de jucător dacă intră în posesia trofeului.

Dublu sumei cu care urmau să fie recompensate handbalistele campioane EHF de la SCM Craiova, după titlul european - primul din istoria internațională a Băniei - cucerit acum două săptămâni. La rândul lor, ardelenii ar putea încasa și ei o sumă apropiată ca valoare de prima oferită Craiovei, doar că încă nu au fost anunțați oficial. 

"Eu m-am născut chiar în acel an, în ’93, așa că nu știu cum a fost acea finală câștigată. Sper ca acest detaliu să-mi poarte noroc" Alex Băluță, atacant U Craiova

"Pentru mine nu e o surpriză că vin mulți olteni la meci, cred că dacă stadionul de la Craiova era mai mare decât Arena Națională, cu siguranță era plin la jumătate dintre meciurile din Liga 1" Nicușor Bancu, mijlocaș U Craiova

Programul celor două echipe astăzi la București:

  • Ora 17:30 - Conferință de presă Devis Mangia și un jucător al Craiovei
  • Ora 18:00 - Antrenament U Craiova
  • Ora 18:30 - Conferință de presă Alexandru Pelici și un jucător al AFC Hermannstadt
  • Ora 19:00 - Antrenament AFC Hermannstadt

Atmosferă sud-americană

Craiovenii susțin că vor avea peste 20.000 de oameni la meciul de mâine seară, cei mai optimiști mizând chiar pe 30.000 de spectatori pe Național Arena. La antrenamentul de ieri după-amiază, din Luncă, elevii lui Mangia au fost susținuți de câteva zeci de "ultrași" (foto) care le-au prezentat jucătorilor ultimele pregătiri înaintea finalei de Cupă. 

Și ei s-au pozat cu trofeul

După Craiova, a venit rândul Sibiului să găzduiască trofeul Cupei României într-o acțiune de promovare publicitară. Delegația ardelenilor s-a strâns pentru a face fotografii cu trofeul pe care visează să-l câștige mâine seară. Fotbaliștii lui Pelici au fost surâzători (foto) și s-au întâlnit cu fanii din oraș, care le-au transmis mesaje de susținere pentru duelul cu oltenii. Printre cei care au participat la eveniment s-a numărat și antrenorul Viorel Hizo.

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (15)
10204341758928745
Marius Boscor  •  27 Mai 2018, 12:06

Si totusi... Ce legatura exista intre o echipa care, conform hotararilor judecatoresti, si-a intrerupt activitatea in 91 si a reluat-o in 2013, cu finala castigata in 93? Nu puteti sa va abtineti? Terminati cu impostura asta.

echilibrat
echilibrat  •  26 Mai 2018, 18:48

Meci greu - ambele echipe au sanse egale. Succes Universitatea Craiova !

kkkotto07
kkkotto07  •  26 Mai 2018, 18:29

Cand am citit articolul prima data vorbeati de 5000, si ca prima sibienilor e tot pe acolo. Dupa declaratia lui Zlatinski ati modificat-o la 10000. Sibienii au sarit si ei la 10000 cica, ce naiba nu va documentati si dupa sa scrieti, e asa greu?

Vezi toate comentariile (15)
Comentează