FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL - CFR CLUJ

1 solist? CFR e deja în vacanță! Viitorul poate avea cu trupa lui Miriuță o misiune la fel de ușoară cum a avut cu Craiova

Și bookmakerii îi văd mari favoriţi pe elevii lui Hagi: cote între 1,20 și 1,30 pentru un eventual succes al Viitorului sâmbătă // FOTO sportpictures.eu
Și bookmakerii îi văd mari favoriţi pe elevii lui Hagi: cote între 1,20 și 1,30 pentru un eventual succes al Viitorului sâmbătă // FOTO sportpictures.eu

Articol de - Publicat miercuri, 10 mai 2017 00:00

Viitorul poate avea în ultima etapă o misiune la fel de ușoară cum a avut cu Craiova. Clujul nu mai are miză, jumătate din lot e la final de contract și la antrenamentul de ieri s-au prezentat doar 14 oameni.

Viitorul și-a păstrat și după penultima etapă statutul de favorită la câștigarea campionatului, iar finalul de sezon îi oferă în continuare un traseu ce pare facil.

Ultima piedică din calea echipei lui Hagi, CFR Cluj, poate părea de speriat, dar situația la zi a vișiniilor arată mai rău decât ar sugera brandul și rezultatele bune pe care le-a obținut trupa lui Miriuță de-a lungul acestui sezon.

Clujul vine după două rezultate "horror", 0-3 acasă și cu Craiova, și cu Dinamo. Scorurile nu sunt scoase din context, dimpotrivă, ele ilustrează atmosfera din Ardeal și lipsa motivației.

Oamenii lui Miriuță s-au convins că nu pot participa în Europa League, societatea nu a ieșit deocamdată din insolvență, așa că viitorul rămâne incert.

Tehnicianului îi e greu să mai motiveze jucătorii pentru un final care nu mai conține nicio miză concretă. "La antrenamentul de marți au participat doar 14 jucători, atmosfera e una de vacanță", dezvăluie surse din Gruia.

Absenții dau vina pe accidentări. Pentru jocul de sâmbătă, lipsă va mai fi și Tiago Lopes. Portughezul, probabil cel mai bun fundaș dreapta din campionat, e suspendat.

El oricum nu prea ar mai avea motive să tragă tare în ultima partidă a stagiunii, întrucât va deveni liber de contract după jocul cu Viitorul.

Seamănă cu Craiova

Și în situația lui se mai află încă 10 fotbaliști ai lui Miriuță. Practic, e vorba despre jumătate de lot care va părăsi clubul după partida cu dobrogenii!

Printre cei aflați pe picior de plecare mai sunt și alte nume importante: Gomelt, Juan Ruiz, Bud, Larie, Peteleu, Antal. Cu toții sunt mai preocupați să-și stabilească destinațiile viitoare decât de jocul cu Viitorul.

Ca și Mulțescu, care a aliniat în fața Viitorului o formulă întinerită brusc, Miriuță pregătește și el o formație inedită pentru deplasarea de la Ovidiu.

Îl pregătește pentru debutul ca titular pe Cosmin Sârbu, un jucător de 21 de ani care a mai bifat doar două apariții în campionat, ambele din postura de rezervă trimisă pe teren pe parcurs.

Diferența e că la Craiova semnalul a fost dat de patronul Mihai Rotaru, care a cerut utilizarea echipei de rezervă, în timp ce la Cluj problemele sunt obiective.

I-a adus în play-off

Clujul are și un motiv să-i fie recunoscător Viitorului: o victorie într-un meci direct le-a certificat ardelenilor calificarea în play-off.

În ultima rundă din sezonul regulat, vișiniii au câștigat cu 1-0 împotriva liderului și au evitat astfel participarea în play-out, turneul pentru salvarea de la retrogradare.

CFR a beneficiat în acea partidă și de o decizie a lui Hagi: trei titulari au fost menajați. Râmniceanu, Ganea și Roșu au lipsit atunci din formula de start.

E drept că vișiniii au învins și cu ajutorul arbitrului, care n-a dictat un penalty pentru dobrogeni la un fault comis în careu asupra lui Coman.

De două etape e altă echipă

CFR, aflată în insolvență, deci fără drept de participare în Europa, a avut la un moment dat ocazia să lupte chiar pentru câștigarea campionatului. Chiar recent. În urmă cu două etape se afla exact în situația în care se găsea și Dinamo.

Doar că a pierdut acasă cu Craiova, 0-3, și apoi a repetat rezultatul și cu Dinamo, 0-3. CFR a primit 13 goluri în 9 etape din play-off, dintre care 6 au fost luate în ultimele două partide!

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (25)
1039261412821193
Niculae Nistor  •  10 Mai 2017, 15:54

sa vada si fcsb-isti cum e sa fii ani la rind singur impotriva tuturor se obisnuisera cu prieteni si aliati

andyandrei2015
andyandrei2015  •  10 Mai 2017, 15:06

deci 9pcte in ultimele 3 meci,cu cel de sambata,castigate usor,degeaba,incredibil ce ras de campionat,clar nu merita titlul

7mai1986
7mai1986  •  10 Mai 2017, 13:18
Postat de 7mai1986 pe 10 Mai 2017, 11:44

***

Bai moderatorul lui hamsie prajita.Unde este jignirea ca am zis ca asta este un cont a lui timm.Sau va enerveaza ca va desconspiram animatoarele?!

Vezi toate comentariile (25)
Comentează