FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI

10 ani de la debutul în Liga 1! Attila Hadnagy e al treilea golgheter activ în prima divizie: "Am râs copios"

Articol de - Publicat joi, 26 iulie 2018 11:59

Astăzi se împlinesc 10 ani de la debutul în prima ligă al lui Attila Hadnagy, cel mai bătrân jucător din campionatul intern.

37 de ani, 10 luni și 14 zile! Vârsta atacantului Attila Hadnagy la meciul lui Hermannstadt din prima etapă cu Sepsi!

"Sincer, când am văzut în Gazeta Sporturilor că sunt cel mai bătrân jucător din Liga 1 am râs copios. M-am amuzat, am și postat pe Facebook că am trăit și treaba asta. Dar sunt bucuros și mândru că am demonstrat că se poate juca fotbal și la vârsta asta, la nivel înalt, cu muncă, seriozitate, ambiție și mult sacrificiu. Mai mult, dacă sunt în top 3 în clasamentul golgeterilor, înseamnă că nu sunt un atacant oarecare, nu?", spune fotbalistul, care se află și în top 3 al marcatorilor români care încă joacă în campionatul intern, cu 41 de goluri, după Andrei Cristea (94) și George Țucudean (46).

Acesta rememorează debutul în prima ligă din România. "Îmi aduc aminte cum am debutat în Liga 1. Eram la Brașov și, pe un stadion plin, am învins Urziceniul lui Dan Petrescu, care avea să devină campioană. Am câștigat în minutul 93, dintr-un corner, a fost bucurie mare. Anul acela, alături de Răzvan Lucescu, n-am pierdut niciun meci acasă! Am bătut Steaua, Dinamo, Urziceni și am făcut egaluri cu Rapid și CFR Cluj... Ce vremuri frumoase! Suporterii cântau la fiecare meci «La Steagu' nu bate nimeni!»".

Mesaj pentru colegi și suporteri

Attila spune că se simte foarte bine din punct de vedere fizic, iar faptul că golurile marcate în sezonul trecut au fost foarte importante pentru echipă a făcut ca atât el, cât și suporterii, conducerea și antrenorii să considere că ar mai fi loc pentru un sezon în iarbă. Uitându-se la mutările care au avut loc în această vară la Sepsi, spune că speră să termine campionatul măcar la nivelul arătat în primăvară.

"S-a schimbat mult lotul, așa că suntem în fața unui nou început de drum. Nu ne cunoaștem încă bine, e nevoie de timp să ne obișnuim, dar sperăm să devenim cât mai repede o echipă bună. Sper să terminăm măcar pe locul pe care am încheiat în sezonul trecut. Chem suporterii să ne fie din nou alături, să aibă încredere în noi, pentru că doar împreună putem reuși din nou lucruri frumoase!".

 

100.000 €este cota de piață a lui Hadnagy în acest moment, cel mai mult a valorat 600.000 de euro, în februarie 2010, când juca la FC Brașov

"Am dus multe lupte cu fundașii din campionat, dar chiar nu îmi vine în minte unul care mi-a pus probleme serioase. Am întâlnit destui fundași buni, cu care am avut de muncă și de la care mai am urme ale crampoanelor"

"Cum sunt colegii mai tineri din echipă? Vorbesc mult cu ei, încerc să le dau mereu sfaturi, dar mai ales să le fiu exemplu. Pentru ei, dar și pentru toți copiii care iubesc fotbalul"

Cei mai bătrâni jucători la startul sezonului*

Fotbalist    Echipă    Vârstă

1. Attila Hadnagy  / Sepsi  /  37 de ani, 10 luni, 13 zile
2. Filipe Teixeira  /  FCSB  /  37 de ani, 9 luni, 19 zile
3. Costin Lazăr /   FC Voluntari /   37 de ani, 2 luni, 27 zile
4. Jaime Penedo  /  Dinamo  /  36 ani, 9 luni, 25 zile
5. Răzvan Dâlbea /   Hermannstadt  / 36 ani, 9 luni, 13 zile
* vârsta calculată la 20 iulie 2018

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
mateiserban
mateiserban  •  26 Iulie 2018, 16:29

Un atacant foarye bun, alearga mai mult ca multi din Liga 1. Isi bate joc ***** ala de Neagoe de el. Are noroc ca i-au construit altii echipa, cu jucatori buni adusi din strainatate, ca altfel nu avea el niciun rezultat. Nu e meritul lui ca Sepsi a mers bine, ci a celor care i-au adus pe Tandia, Fulop, Felipe Oliveira, Dalmau si ceilalti...Anul asta au luat poate cel mai promitatorjucator U21 ungur. Sa vedem daca Neagoe e in stare sa ii antreneze. Hadnagy trebuia sa fie titular 100%

gazistu
gazistu  •  26 Iulie 2018, 14:57

e si atacant aclo e problema..ca daca era fundas central, sau portar mai ziceam ca inca se mai poate,., dar ca atacant, ... e ceva!

cpt.ahab
cpt.ahab  •  26 Iulie 2018, 12:37

Stimă, Attila! Să fii sănătos și să joci până la adânci bătrâneți!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează