FOTBAL  »  Superliga  »  LIGA 1

OPINIE GSP Contra s-a împușcat singur în picior când a atacat Liga 1! De ce ar fi trebuit să se abțină

Articol de - Publicat luni, 17 iunie 2019 13:49

Cosmin Contra vede în competiţia internă o mare problemă. Și de aici, o problemă la națională.

„Campionatul din România este slab! Dar nu numai că este slab, noi avem o problemă și din cauză că în ultimii ani echipele din România nu au mai ajuns în competiţiile europene, în grupe cel puţin” Cosmin Contra, selecționer

Contra are, totuși, niște cifre cu probleme când a fost antrenor în Liga 1.

  • De exemplu, în perioada Petrolul (2012-2014), „Guriţă” nu a debutat nici măcar un singur tânăr jucător român;
  • De altfel, ne place U21? Aşa-i că n-au acel „haida! haida!”?! În toată cariera lui în fotbalul românesc la nivel de club, Contra a debutat un singur jucător U21, pe Liviu Gheorghe!
  •  Contra a reușit 19 remize în 43 de meciuri pe banca Petrolului, procentaj 44,2 %. Comparativ, cel mai hulit din acest punct de vedere în sezonul 2018/2019 a fost Dan Alexa, cu procentaj 40 %. 44,2 > 40.
  • În perioada lui de glorie, Contra a fost egalul Severinului, ACS-ului, Braşovului şi Ceahlăului, echipe dispărute definitiv sau parţial, formaţii mediocre la acea vreme;
  • Cu el pe bancă, Petrolul a fost echipa cu cei mai mulţi jucători străini utilizaţi;
  • Ajungem la Dinamo, echipă pe care a calificat-o în play-off. Asta da realizare, una de nivelul lui Mihai Teja, Flavius Stoican sau Alin Minteuan. Dar ce a făcut acolo? Vă amintiţi reacţiile lui de la finalul meciului cu Craiova?
  • Nu ne calificăm în Europa? Nici Contra n-a făcut-o ca antrenor la Petrolul şi Dinamo. Cu el pe bancă, ploieştenii au fost umiliţi de Swansea City. Aproape la fel a fost şi cu Dinamo în fața lui Bilbao.
  • Revenind la perioada Dinamo, în vara lui 2017 a avut libertate deplină la transferuri. La finalul etapei a 10-a, atunci când a plecat, bucureştenii ultilizaseră deja 14 străini şi se clasau în afara play-off-ului (pe locul 7). Împotriva celor de la Bilbao, Contra a început cu 8 străini în formula de start. Ulterior, Albin, Bokila sau Katsikas au plecat liberi de contract din Ștefan cel Mare. 

3 calificăriîn grupele EL a reuşit FCSB în ultimele 5 sezoane europene, iar Astra două

Contra la națională

Cei mai puţini jucători din Liga 1 în campania pentru Euro 2020 au fost folosiţi cu Suedia (4 jucători) şi Norvegia (3 jucători), partide din care a scos doar un punct, acela venit şi datorită introducerii lui Ianis Hagi pe teren, fotbalist provenit din campionatul intern.

Despre „stranierii” Grozav şi Anton au vorbit cifrele InStat (Detalii aici).

În plus, cel mai clar succes din mandatul lui Contra, 4-0 cu Malta, s-a datorat şi fotbaliștilor din Liga 1, Man un gol şi Bancu două pase decisive.

În, probabil, cele mai importante rezultate din cariera de selecționer, meciuri în care a obținut rezultate pozitive, Cosmin Contra a folosit mai mulți fotbaliști din Liga 1.

8 fotbaliști din campionatul intern în meciurile:

- octombrie 2017, 1-1 cu Danemarca (preliminarii CM)
- martie 2018, 2-1 cu Israel
- mai 2018, 3-2 cu Chile
- iunie 2018, 2-0 Finlanda

6 fotbaliști din campionatul intern în partidele:

- septembrie 2018, 0-0 Muntenegru
- octombrie 2018, 2-2 Serbia

Citește și:

Contra critică nivelul din Liga 1: „Campionatul din România este slab!”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (5)
cneius
cneius  •  17 Iunie 2019, 17:52

Articol tendentios...Contra a fost la un pas sa cistige titlul cu Dinamo careia nu-i dadea nimeni vreo sansa...

829654743819462
George Georgescu  •  17 Iunie 2019, 17:38

Inainte sa vorbeasca si sa deschida gura , asta, sa se uite in oglinda!

sakamoto
sakamoto  •  17 Iunie 2019, 17:04

Contra este capos si lipsit de tact:se incapatineaza in a nu convoca jucatori prazilieni-fara valoare-la Nationala. De aici toate belelele:nu stie sa selectioneze, nu are tactica, desi are mari valori, nu le vede etc, etc. Mai este o mare problema:Contra este timisorean si nu oltean. Nu oltean...nu valoare! Campanie furibunda si schimbarea lui Contra. Nu-i de-al vostru. Traiasca psd! Viitorul luminos al Romaniei!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează