FOTBAL  »  Superliga  »  PREVIEW ETAPA #28

INFOGRAFIE GSP 10 lucruri pe care să le urmărim în etapa #28 din Superliga » Superdueluri înainte de play-off şi play-out: Sabău vs Hagi, Bergodi vs Rednic, Dică vs FCSB

Articol de , - Publicat luni, 26 februarie 2024 23:02 / Actualizat luni, 26 februarie 2024 23:53

Gazeta Sporturilor a făcut o sinteză a celor mai inedite şi interesante date ale celor 8 meciuri din runda a 28-a din Superliga

1. Meciurile cu FCU gazdă, cele mai spectaculoase!

FCU Craiova - Poli Iaşi, în etapa #28 din Superliga

Rezultatele oltenilor de până acum au fost sub aşteptările patronului, care vedea echipa sa printre forţele campionatului.

Chiar dacă FCU a dezamăgit mai mult în acest sezon, măcar a făcut-o într-un mod spectaculos. În cele 13 meciuri jucate de craioveni acasă s-au marcat nu mai puţin de 50 de goluri, locul 1 la acest capitol!

Mai mult, Bauza şi colegii săi au înscris în 12 dintre cele 13 jocuri disputate pe teren propriu, dar au şi primit cel puţin un gol în 10 dintre aceste partide.

2. Dinamo, de 4 ori mai mulţi suporteri faţă de sezonul când a retrogradat

Dinamo - Hermannstadt, în etapa #28 din Superliga

Revenită în vară în Superligă, după un an petrecut în B, Dinamo luptă pentru rămânerea în principala competiţie internă.

Spre deosebire de sezonul 2021-2022, când au retrogradat pentru întâia oară în istorie, roş-albii au de partea lor suporterii.

În ediţia amintită, media spectatorilor/meci de pe teren propriu a fost de doar 1.820, în timp ce acum este de 7.980, aceasta fiind şi cea mai bună înregistrată de gruparea bucureşteană în ultimele 10 ediţii pe prima scenă.

3. Hermannstadt, fără victorie în deplasare din iulie

Dinamo - Hermannstadt, în etapa #28 din Superliga

Marius Măldărăşanu a construit la Sibiu o echipă solidă, capabilă să lupte pentru un loc în play-off.

Totuşi, în acest sezon, se observă un contrast între evoluţiile de acasă şi cele din deplasare, acolo unde nu au mai câştigat de 23 iulie 2023, când s-au impus cu 3-1 la Iaşi.

Au urmat 12 meciuri fără victorie pe teren advers, şapte încheiate la egalitate şi cinci partide pierdute.

4. Oţelul, o singură victorie pe teren propriu cu CFR Cluj

Oţelul - CFR Cluj, în etapa #28 din Superliga

Oţelul şi CFR Cluj sunt două nume importante în fotbalul românesc, fiecare cu peste 900 de meciuri disputate la nivelul primei ligi.

Exceptând jocul din tur, acestea s-au intersectat în Superligă între 2004 şi 2015, interval în care s-au confruntat de 11 ori pe terenul moldovenilor, însă doar un joc s-a terminat cu victoria gălăţenilor (7 martie 2010, Oţelul-CFR 1-0), în rest două rezultate de egalitate şi opt succese ardelenii.

5. Bergodi vs. Rednic, duelul antrenorilor cu trofee în Giuleşti

Rapid - UTA, în etapa #28 din Superliga

Mircea Rednic revine în Giuleşti, ca adversar al Rapidului, echipă în istoria căreia a câştigat titlul ca jucător, dar şi ca antrenor.

Din postura tehnicianului activ cu cele mai multe prezenţe pe bancă, 406 jocuri, "Puriul" va da peste singurul antrenor străin din istoria campionatului cu peste 250 de meciuri.

De asemenea, putem considera acest duel ca fiind şi cel între Rednic, cel care a adus ultimul titlu în Giuleşti, în 2002/2003, şi Bergodi, de numele căruia se leagă câştigarea celui mai recent trofeu de către Rapid, Supercupa din 2007, trofeu cucerit după un meci jucat contra lui Dinamo, echipă condusă chiar de adversarul din această rundă.

Cei doi s-au întâlnit prima dată în urmă cu aproape 18 ani, pe 15 aprilie 2006, în FC Naţional-FC Vaslui 0-1, victorie Rednic.

10 confruntări directeau fost între Bergodi şi Rednic, 3 victorii pentru tehnicianul italian, 3 remize şi 4 succese pentru actualul antrenor al arădenilor

6. Nicolae Dică întâlneşte echipa de suflet

FC Voluntari - FCSB, în etapa #28 din Superliga

10 lucruri pe care să le urmărim în etapa #28 din Superliga » Superdueluri înainte de play-off şi play-out: Sabău vs Hagi, Bergodi vs Rednic, Dică vs FCSB
136 partide a disputat în tricoul roş-albaştrilor pe prima scenă, reuşind 58 de goluri

Actualul antrenor al ilfovenilor este unul dintre cele mai importante nume din istoria roş-albaştrilor din era Becali.

Ca fotbalist, a câştigat titluri, Cupa şi Supercupa, a jucat în competiţiile europene, unde a fost unul dintre cei care au contribuit decisiv la parcursul Eurofantastic din 2005-2006, dar şi eroul ultimei victorii reuşite de FCSB în UCL, 4-1 la Kiev, pe 13 septembrie 2006.

Ca tehnician, Dică este cel de care se leagă cele mai recente calificări în grupe, Europa League - 2018-2019 şi Conference League - 2022-2023.

46 de meciurişi 14 goluri a strâns jucătorul Nicolae Dică în cupele europene pentru Steaua / FCSB

7. Radunovici, meciul 200

FC Voluntari - FCSB, în etapa #28 din Superliga

În cazul în care va fi utilizat, Risto Radunovici va bifa meciul cu numărul 200 în Superligă, bornă pe care au mai atins-o doar alţi 10 fotbalişti străini.

Primul care a ajuns la această cifră a fost portughezul Ricardo Cadu, pe 6 mai 2014, în Dinamo-CFR Cluj 0-3.

Actualul fundaş stânga al roş-albaştrilor a venit în România la Astra, în vara lui 2017, şi a evoluat pentru giurgiuveni până în pauza de iarnă a sezonului 2020-2021 (91 jocuri), când s-a transferat la FCSB, unde a devenit străinul cu cele mai multe prezenţe pe prima scenă, 108 meciuri.

8.Sabău vs Hagi, colegi la Mondialul din 1990

U Cluj - Farul, în etapa #28 din Superliga

Ioan Ovidiu Sabău şi Gheorghe Hagi au fost doi fotbalişti colosali, rivali în cele mai încinse derby-uri Steaua-Dinamo din finalul anilor '80, dar şi fost colegi la prima reprezentativă în perioada 1988-1999.

10 lucruri pe care să le urmărim în etapa #28 din Superliga » Superdueluri înainte de play-off şi play-out: Sabău vs Hagi, Bergodi vs Rednic, Dică vs FCSB
Imagine din arhiva Gazetei Sporturilor cu Sabău şi Hagi pe stadionul lui Feyenoord

Aceştia au participat împreună la turneul final de CM - Italia 1990, când România a trecut pentru întâia oară de faza grupelor.

Cei doi s-au întâlnit de 3 ori din postura de antrenori, un joc a fost câştigat de Sabău, iar alte două partide s-au terminat la egalitate.

9. Andone, neînvins în duelurile cu Sepsi din Superligă

FC Botoşani - Sepsi, în etapa #28 din Superliga

Bogdan Andone este neînvins în cele 5 dueluri cu Sepsi din Superligă, palmaresul acestuia cuprinzând o victorie şi 4 remize.

Va da peste o formaţie covăsneană care a scos doar un punct în precedentele 5 etape, iar în ultimele 3 meciuri nu a marcat.

10. Petrolul, greu de învins pe teren propriu

Petrolul - U Craiova, în etapa #28 din Superliga

În ultimele 11 etape, Petrolul a suferit doar o înfrângere pe teren propriu, 1-2 cu CFR Cluj (3 februarie 2024), în rest 5 victorii şi 5 rezultate de egalitate.

Prahovenii au şi o problemă importantă, nu se vor putea baza pe serviciile căpitanului Valentin Ţicu, care a încasat la Arad al 4-lea "galben" şi va sta în această etapă.

INFOGRAFIE GSP. De la 1 la 10 în etapa #28

10 lucruri pe care să le urmărim în etapa #28 din Superliga » Superdueluri înainte de play-off şi play-out: Sabău vs Hagi, Bergodi vs Rednic, Dică vs FCSB
Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe Universitatea Craiova - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

Citeşte şi:

Rapid nu are milă de Albu și Borza: „Sunt trimiși la echipa a doua și vor fi amenzi usturătoare!” » Cine decide când vor juca din nou + câți bani pot pierde
RAPID
Rapid nu are milă de Albu și Borza: „Sunt trimiși la echipa a doua și vor fi amenzi usturătoare!” » Cine decide când vor juca din nou + câți bani pot pierde
S-a întors după 14 ani și a făcut haos! „Centralul” Cătălin Buși a mai distrus un meci al FCSB-ului și de atunci n-a mai fost delegat
FCSB - FC BOTOȘANI 3-2
S-a întors după 14 ani și a făcut haos! „Centralul” Cătălin Buși a mai distrus un meci al FCSB-ului și de atunci n-a mai fost delegat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
rav410wrc
rav410wrc  •  27 Februarie 2024, 09:15

11. tibi iq3.3 *** cu mosh ciumete !! ;)))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

brentford
brentford  •  27 Februarie 2024, 01:58

Dica vs Nea Gigi si armata de antrenori secunzi

trifanflorin1978
trifanflorin1978  •  27 Februarie 2024, 00:26

Mereu căutați scandal .. *** .. cearta .. cică întrebare de sondaj .. dar mereu aveți sâmbure de capitalismului de intriga .. ca de ce asa . Ca dece nu invers .. mereu mereu

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează