FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CAMPIOANĂ

12 milioane de euro pentru un trofeu » 5 detalii unde CFR a făcut diferența față de rivali: fără scandal cu arbitrii și fără dispute gen Budescu

CFR Cluj, multietnică şi cu foarte mulţi fotbalişti cu personalitate, a arătat că este o echipă unită şi care vorbeşte aceeaşi limbă, cea a lui Dan Petrescu // Foto: Cristi Preda
CFR Cluj, multietnică şi cu foarte mulţi fotbalişti cu personalitate, a arătat că este o echipă unită şi care vorbeşte aceeaşi limbă, cea a lui Dan Petrescu // Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat marti, 22 mai 2018 09:25

Clujenii au investit masiv şi cu cap pentru al 4-lea titlu de campioni din istoria "feroviarilor", dar diferenţa a fost la strategie.

CFR Cluj a câştigat al patrulea titlu de campioană din vitrina clubului. Patru într-un deceniu. Fulminant, 2008, 2010, 2012 şi 2018.

Ieşită din insolvenţă, "s-au dat 5 milioane de euro doar ca să realizăm acest lucru", a spus preşedintele Iuliu Mureşan, gruparea din Gruia a investit masiv vara trecută în toate compartimentele.

L-a îndepărtat pe Vasile Miriuţă şi-a spart banca pentru a-şi aduce antrenor de titlu, Dan Petrescu. Cu trofee în România, la Urziceni, ASA şi acum CFR, dar şi-n China, la Jiangsu.

Ardelenii au investit în jur de 12 de milioane de euro pentru cucerirea campionatului după o pauză de 6 ani. Cu salarii ce pot rivaliza doar cu cele oferite de Gigi Becali, unele fiind chiar mai mari. Gazeta Sporturilor îţi prezintă 5 detalii, printre multele alte sportive, unde clujenii au făcut diferenţa cu rivalii.

Unde a câştigat CFR, unde a pierdut FCSB

1. Liniştea vestiarului şi a clubului. Chiar dacă au mai existat divergenţe, ele nu au ieşit în presă sau în afara zonei din Gruia. Bokila şi Nistor au plecat când au început să fie nemulţumiţi, Omrani a ajuns pe la echipa secundă, Ioniţă II a fost redus la tăcere. Fără dispute gen Dică - Budescu - Alibec, fără ca antrenorul să fie luat tare de către jucători. Fără ca fotbaliştii să fie contestaţi, fără a se da în ei, chiar dacă Balde câştigă 30.000 de euro pe lună şi e doar un spectator.

2.
Dan Petrescu a ordonat să nu se vorbească despre titlu, nici spectatorii n-au strigat până în minutul 86 al ultimului meci "Campionii, campionii!". Aceasta ca să nu se pună presiune pe jucători. Mereu s-a vorbit despre "CFR victorie" şi "ne luptăm cu ei, încercăm".

3.
Au mers pe aceeaşi linie a succesului în Gruia, "Tac şi fac". Nu s-a vorbit de arbitraje sau să se pună presiune pe adversari nici pe final de campionat. Nimeni n-a făcut scandal că s-a înlocuit brigada de arbitri a ultimei partide, Istvan Kovacs fiind înlocuit cu Alexandru Tudor. Plus doi asistenţi, toţi din Bucureşti.

4.
Formula-tip bine definită. Jucători cu experienţă, 75 la sută dintre ei având titluri de campioni sau trofee în palmares. Nucleul formaţiei a dus greul: 8 fotbalişti au cel puţin 25 de partide în acest sezon, iar jumătate peste 30.

5.
Petrescu a făcut transferurile, nu patronatul, spre deosebire de FCSB. Şi, bineînţeles, fără telefoane în timpul meciurilor, să se dicteze schimbările. 

500.000 €este bugetul lunar de salarii al lotului clujenilor

400.000 €este salariul anual al antrenorului Dan Petrescu. Plus 100.000 de euro primă de campion

300.000 €este clauza de reziliere în privinţa tehnicianului. Cine decide să rupă colaborarea, el sau clubul, plăteşte

50.000 €este în medie prima de câştigare a campionatului pentru jucătorii din Gruia. Dar sunt fotbalişti care pot avea şi dublu

15.000.000 €a fost bugetul aproximativ al rivalei de la Steaua în actuala ediţie

3.800.000 €va lua campioana din drepturile TV

"Cu lotul nostru, cu antrenorul şi cu conducerea noastră, nu aveam cum să pierdem titlul! Noi am ştiut pentru ce ne batem, chiar dacă n-am spus-o. Am lăsat ciocul mic şi am muncit mult" Ciprian Deac, mijlocaş CFR Cluj

DEZVĂLUIRI

Primă specială

Giedrius Arlauskis vorbeşte rar şi-a făcut o dezvăluire după ce-a devenit campion şi-a treia oară în România, după titlurile cucerite cu Urziceni, cu Steaua şi acum cu Clujul.

"Când avem meciuri, se adună vreo patru pe lună, din primele pe care le încasăm din victorii noi strângem o sumă. Punem toţi bani şi le dăm femeilor care fac curăţenie, băieţilor care muncesc la stadion, cu toţii formăm un grup, fiindcă fiecare contribuie cu ceva pentru o mare victorie. Aici e secretul, sunt detalii care fac diferenţa", a povestit lituanianul. 

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
rin08
rin08  •  22 Mai 2018, 21:07

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1062432440466057
Cojocariu Iosif  •  22 Mai 2018, 15:52

In sfârșit mimiul a făcut ciocu' mic și fata la perete...broasca lui Molliere a făcut fissss ...

147687542408495
Viorel Stelistul  •  22 Mai 2018, 13:32

Ar fi util sa explice muri gardianul cum de o echipa care a intrat in insolventa si a tepuit statul cu peste 10 milioane de euro in impozite, a iesit dubios din insolventa si dintr-o data investeste 12 milioane de euro intr-un an!!!! Asta doar in Romaniaca se poate!! Furi cat poti duce, treci bunurile pe numele rudelor, intri in faliment sau insolventa, inseli statul si creditorii si apoi apari pe un cal alb, neprihanit si ciclul se reia. Din cauza asta Romania este si va ramane acolo, la periferia Europei.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează