FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

14 ani de la Steaua - Valencia, meciul care a ȘOCAT Europa! Cristea, eroul steliștilor de atunci, inamic azi, în tricoul Craiovei

Articol de GSP - Publicat duminica, 24 februarie 2019 13:27

24 februarie înseamnă pentru istoria recentă a FCSB-ului calificarea cu Valencia. Dubla lui Andrei Cristea care a uimit Europa. Victoria din mocirla din Ghencea care a fost startul unei generații de senzație a FCSB-ului, care s-a oprit în semifinalele Cupei UEFA un an mai târziu. 

FCSB, Steaua pe atunci, scotea din cupele europene deținătoarea Cupei UEFA și una dintre marile echipe ale Europei, liderul de la acea vreme din clasamentul FIFA. Un dream team din care făceau parte fotbaliști ca Ruben Baraja, Pablo Aimar, Marco Di Vaio sau Amedeo Carboni.

Fusese 2-0 pe Mestalla și nimic nu prevestea un retur demn de scenariu de documentar,. Pentru steliști n-a contat diferența, nici măcar faptul că speranțele se țineau de un fir de ață. Au umplut Ghencea, pe un frig teribil.

Nimeni nu putea paria că acest meci va fi cel care probabil e pus în capul CV-ului pentru Andrei Cristea. Atacantul în vârstă de 20 de ani la acea dată marca o dublă în poartă lui Palop, în minutele 50 și 71, și întorcea rezultatul. Îi făcea pe suporteri să creadă în imposibil. Ceea ce s-a și întâmplat. Steaua a eliminat-o pe Valencia, la penalty-uri. 

Putea fi stelist din nou

Azi, la 14 ani distanță de la acest meci, Andrei Cristea se întoarce la București, dar la 11 kilometri distanță, pe Arena Națională. Nu mai îmbracă tricoul roș-albastru, ci pe cel alb albastru, al Craiovei. E rivalul FCSB-ului în lupta pentru titlu.

Putea fi acum din nou în lotul bucureștenilor, chiar din această iarnă, însă a ajuns la Craiova. Andrei Cristea este și cel care a scos-o sezonul trecut pe FCSB din lupta pentru titlu, după ce a marcat pentru Poli Iași golul victoriei în returul play-off-ului, 1-0.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
adook
adook  •  24 Februarie 2019, 16:58
Postat de satyricon pe 24 Februarie 2019, 16:36

Care creier?

hop si cascadorul rasului...

satyricon
satyricon  •  24 Februarie 2019, 16:36
Postat de robotzel pe 24 Februarie 2019, 16:11

esti spalat pe creier

Care creier?

robotzel
robotzel  •  24 Februarie 2019, 16:11
Postat de catalynn pe 24 Februarie 2019, 14:55

Asa zisul “jurnalist” Nedelea ar trebui sa știe, daca chiar are respect pt meseria cu care se lauda, ca acum 14 ani Valencia a jucat cu FC fcsb, necum cu Steaua. Si daca tot vorbim de aniversari, pe 24 Februrie Steaua aniversează doar una: câștigarea Super Cupei Europei in 1987 la Monaco! “Puiul” a putut fi vazut la meciul din Aprilie trecut dintre Steaua si Academia Rapid. Ma întreb, daca trofeul respectiv a fost obținut de FC fcsb asa cum se lauda cand spun ca le aparține Palmaresul, de ce nu prezintă FC fcsb respectiva replică la meciul de azi dar discutam despre un meci banal, cu Valencia!? :-))))

esti spalat pe creier

Vezi toate comentariile (6)
Comentează