FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

5 obiective pentru Bratu în play-out » Dinamo speră să o depăşească pe FCSB la un capitol istoric!

Florin Bratu a fost ca un animal de pradă încolțit la Craiova, însă a fost învins de
Florin Bratu a fost ca un animal de pradă încolțit la Craiova, însă a fost învins de "leii" Băniei Foto: Cristi Preda

Articol de , - Publicat sambata, 10 martie 2018 09:00

Ce trebuie să facă noul antrenor și Dinamo ca să mai spele din rușinea ratării sezonului și de ce există viață și-n play-out.

Dinamo începe de luni play-out-ul, fiind cea mai titrată echipă din această zonă a clasamentului. Echipa a ratat și Cupa României, refuzând colacul de salvare a unui sezon negru, i-a mai rămas doar să-și spele onoarea.

  1. Câştigarea play-out-ului ar salva egalarea sau depăşirea celor mai slabe clasări, locul 8 în trei sezoane (1949, 1950, 1960). Precedentele două ediţii de play-out au fost câştigate de Poli Iaşi, care tocmai a lăsat-o pe Dinamo în afara play-off-ului. În acest sezon, principala contracandidată este tot o echipă din Moldova, FC Botoşani (locul 7).
  2. Încheierea play-out-ului fără înfrângere, performanţă pe care a realizat-o anul trecut Poli Iaşi. Ba mai mult, cele mai multe puncte în play-out, primele 3 locuri în precedentele două ediţii fiind deţinute de moldoveni (28 puncte), Concordia (26 puncte) şi FC Botoşani (25 de puncte).
  3. Să o depăşească pe FCSB la număr de goluri all-time, dacă tot nu mai joacă în primăvară Derby de România! Deşi a început campionatul la egalitate de goluri marcate pe prima scenă, ambele câte 3.990, roş-albii au pierdut teren pe durata sezonului regulat, în care FCSB a avut cel mai bun atac, 52 de reuşite, în timp ce Dinamo a marcat de 39 de ori. Cum adversarii vor fi, teoretic, mai accesibili, plus 4 meciuri în plus, ar putea fi un avantaj în câştigarea primei poziţii în clasamentul golurilor all-time (FCSB - 4.042 goluri, Dinamo - 4.029 de goluri, Rapid - 2.943 de goluri).
  4. Locul 1 în clasamentul U21. În momentul de faţă, Dinamo ocupă locul 2 la numărul de jucători Under 21 utilizaţi, 8 în total, la egalitate cu Juventus, dar cu 6 mai puţini faţă de Viitorul (14). Cum Florin Bratu şi-a propus să promoveze mulţi tineri, obiectivul ar putea fi atins în play-out.
  5. Hanca, Nistor sau Salomao, locul 1 în topul pasatorilor. Un alt obiectiv îndrăzneţ, dacă luăm în calcul că mijlocaşii dinamoviştilor au câte 5 assist-uri, jumătate din câte a realizat în sezonul regulat Ciprian Deac. Dar avantajul adversarilor şi cel al meciurilor în plus ar putea fi determinant. Clasament actual al pasatorilor: Deac – 10, Budescu – 7; Hanca, Nistor și Salomao – 5.

"Mai întâi, Dinamo să-și asigure punctele necesare ca să scape de presiune, apoi poate să apeleze la experimente, promovarea tinerilor, mai ales că vor pleca 7-8 titulari în vară. Să sperăm că va găsi tineri, fotbaliști, cu poftă de a învăța, nu lipsiți de respect și de orientare în viață"
Marius Niculae, fostă glorie dinamovistă

"Nu este o situație foarte bună pentru istoria lui Dinamo. Vrem să dăm speranțe fanilor că se va face performanță. Dinamo nu a arătat rău și nu s-a făcut de râs la Craiova. A câștigat echipa mai omogenă și care se va bate la campionat"
Florin Bratu, antrenor Dinamo

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (7)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  10 Martie 2018, 20:33
Postat de steaua1986forever pe 10 Martie 2018, 13:32

"Castigarea playout-ului" - Asta da, performanta, Eduard Apostol si Liviu Manolache, felicitari, nici eu nu puteam sa rad mai rau de ei.

si daca razi, foarte bine, te ajuta psihic. sportul nu inseamna sa fii mereu numarul 1, prostule. in orice sport exista momente de glorie si momente mai putin placute. orice sportiv, are momente de glorie si are si momente grele. de asta iubim sportul in general, pentru impredictibilitate si asta atrage. sigur, tu fecesebist prost (aliteratia este involuntara, se stie), ai impresia ca totul se cumpara in acest univers. nu draga, Dinamo nu cumpara campionate, a lasat aceasta sarcina ciobanului puscarias si slugoilor lui, printre care si gazeta *** sporturilor. si pentru aceasta corectitudine, Dinamo ramane in sufletul nostru. tu nu stii decat sa razi ca prostul la poarta noua, ca *** *** cu *** la aprozar.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  10 Martie 2018, 20:27
Postat de adrian_riga pe 10 Martie 2018, 13:41

Penibil articol

super penibil. fara treaba cu realitatea.

albalbastru72
albalbastru72  •  10 Martie 2018, 15:14

Pseudo-obiectivele astea insirate mai sus nu tin de cald si nu conteaza decit in sttistici.On obiectiv adevarat ar fi gasirea unei formule viabile de echipa pentru noul sezon,restul sint vrajeli de ziarist plictisitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează