FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL - FCSB 1-4

A doua umilință în două săptămâni pentru jucătorul propus de Hagi la națională » Un fost dinamovist ar putea să-i ia locul în primul "11"

Bogdan Țîru (numărul 15) a fost printre cei mai slabi jucători ai Viitorului cu FCSB, 1-4 FOTO: Raed Krishan
Bogdan Țîru (numărul 15) a fost printre cei mai slabi jucători ai Viitorului cu FCSB, 1-4 FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat luni, 27 august 2018 16:42

Bogdan Țîru, 24 de ani, fundașul propus cu obstinație de Gheorghe Hagi la echipa națională, a fost din nou printre cei mai slabi jucători ai Viitorului în înfrângerea de duminică seara cu FCSB, 1-4. 

Fundașul a fost ridiculizat de Raul Rusescu la primul gol al FCSB-ului și a avut pe toată durata meciului o evoluție nesigură. A primit nota 4 din partea Gazetei, cea mai mică din echipa dobrogenilor. 

O prestație modestă, venită la doar două săptămâni după un alt meci slab făcut de Țîru: acum două etape, în înfrângerea cu Dinamo, 0-1, fotbalistul lui Hagi era umilit de Daniel Popa, cel care l-a depășit cu multă ușurință pe Țîru și a centrat decisiv la golul lui Mahlangu.  

Pe 12 mai 2018, Hagi a răbufnit la finalul unui meci după ce Contra îl convocase doar pe Alexandru Cicâldău pentru amicalele cu Chile, 3-2, și Finlanda, 2-0.  Antrenorul Viitorului a contestat selecția lui "Guriță" și s-a plâns de faptul că Ianis Hagi și Bogdan Țîru nu au fost convocați.

"Ce să facă Ţîru, să se îmbete?"

"Ţîru e căpitanul echipelor naţionale la toate categoriile de vârstă, a ieşit campion cu Viitorul, în unele meciuri avea 100% dueluri câştigate. Dă-i o şansă! Am văzut jucător convocat care a avut două ieşiri periculoase, cu băutură. Se îmbată de două ori, dar trebuie să fie la lot. Să mă scuze Nedelcearu, dar asta este realitatea. Ce trebuie să facă Ţîru, să se îmbete şi el? Învăţ lucruri în România care nu au nicio legătură cu performanţa. Cosmine, vii din Spania! Ce faci? Tu nu te pui în mintea lui Ţîru? Mă scuzi, este de la campioana României, nu de la o echipă care nici nu a intrat în play-off. A jucat titular la toate loturile naţionale, de zece ori mai mult decât ăla pe care l-ai luat", a spus atunci Hagi. 

5 selecții
și două meciuri are Țîru la prima reprezentativă. Toate convocările s-au petrecut în mandatul lui Christoph Daum

Îi rezolvă un dinamovist problema? 

Forma îngrijorătoare a lui Țîru ar putea fi rezolvată chiar de un dinamovist. Viitorul l-a adus pe fundașul central Constantin Dima, 19 ani, cel care și-a rezilitat contractul cu Dinamo

A fost o decizie care a surprins pe multă lume, luând în considerare faptul că Dinamo și Viitorul sunt mari rivale la juniori. Mai mult, Hagi e în conflcit deschis cu Gabriel Răduță, șeful Centrului de Copii și Juniori de la Dinamo. 

Dima ar putea intra pe teren din etapele următoare, mai ales dacă forma slabă a lui Țîru va continua.

Dima are 12 meciuri jucate în primul eșalon fotbalistic al Ligii 1, toate pentru Sepsi Sf. Gheorghe, în sezonul 2017/2018. Produs al academiei lui Dinamo, Dima a fost împrumutat de-a lungul carierei la Metalul Reșita și Sepsi Sf. Gheorghe.

Vezi și:

Costin Ștucan, despre cauzele dezastrului, căutate de Hagi. Cum merg politicul și fotbalul mână în mână la Academie: "De ce, Gică? Întreabă-ți vicepreședintele"

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
1260234347346768
Ioan Trisi  •  27 August 2018, 21:16

Oare marele Hagi nu-si mai da seama ca are niste pretentii deplasate? Asta ca sa vorbim frumos!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează