FOTBAL  »  Superliga  »  DEZBATERE GSP

Acuzele lui Reghe pornesc dezbaterea: cine e cel mai bun antrenor pentru FCSB? VOTEAZĂ: Șumudică sau Reghecampf?

Articol de GSP - Publicat miercuri, 19 aprilie 2017 12:28

Cine e mai bun? Reghe sau Șumi? Ce tactică aduce trofee: rigoarea sau prietenia cu jucătorii?

După ce anul trecut s-au luptat pentru titlu, Șumudică și Reghecampf s-au contrat aseară într-un schimb de replici dure. Cei doi s-au certat pe seama modului în care antrenează și cum se comportă cu jucătorii. "Vrei să vii la Steaua", a acuzat Reghe.

Dacă ar fi așa, ar fi Șumudică o alegere mai bună decât actualul antrenor? Și Reghe, și Șumi și-au creat un stil propriu și au avut rezultate în Liga 1, dar și în cupele europene. Dar care sunt plusurile?

reghecampf - pregătire fizică și calificări

Reghecampf, 41 de ani, a câștigat două titluri de campion cu FCSB, în primii doi ani de mandat. La revenire, a ratat campionatul în fața Astrei, iar acum are prima șansă pentru a deveni campion. Cum s-a făcut remarcat?

1. Pregătire fizică și rigoare

De la venirea la FCSB, Reghecampf a uimit pe toată lumea. Jucătorii săi alergau foarte mult, făceau un pressing agresiv și își dominau adversarii. Echipa roș-albastră avea o pregătire fizică extrem de bună și a dominat Liga 1. În plus, Reghe a impus o disciplină de fier la echipă și nu a iertat niciun jucător care a călcat strâmb, fiind printre cei mai necruțători antrenori.

2. Calificări europene

Reghecampf a reușit să califice echipa în grupele europene, atât în Champions League, cât și în Europa League. Antrenorul a demonstrat că este foarte bun în jocurile europene, acolo unde a strâns 36 de partide, cele mai multe din istoria Stelei. Au fost victorii de prestigiu pentru Steaua de atunci, însă rezultatele nu s-au repetat și în a doua descălecare.

3. Este căutat de jucători

Datorită soției sale, Reghecampf este un antrenor cu care jucătorii vor să lucreze. Mirajul unui transfer în străinătate, intermediat de impresarul Anamaria Prodan, îi determină pe fotbaliști buni din Liga 1 să vină la FCSB, acesta fiind un mare avantaj al lui Reghecampf.

marius ȘUMUDICĂ - motivație și incisivitate

Șumudică, 46 de ani, a devenit unul dintre cei mai  campion sezonul trecut la Astra, iar în acest an a dus echipă în primăvara europeană, dar are un sezon slab în Liga 1, mai ales în play-off. Cum s-a făcut remarcat?

1. Motivator

Șumudică a știu mereu să își țină jucătorii în alertă. Antrenorul și-a motivat foarte bine jucătorii și a știut să îi facă să joace foarte bine în meciurile decisive. Tehnicianul giurgiuvenilor a știut mereu cum să se comporte cu lotul, pentru ca fotbaliștii să dea mereu tot ce au mai bun.

2. A creat un grup unit

În sezonul în care Astra a câștigat titlul, echipa s-a remarcat printr-o atmosferă extrem de relaxată în club. Șumudică nu a fost strict cu elevii săi și le-a permis foarte multe acestora. Astfel, antrenorul și-a apropiat jucătorii și a creat un grup unit, factor decisiv în câștigarea campionatului.

3. Performanțe unice în istoria Astrei

Șumudică și-a asigurat un loc în istoria giurgiuvenilor. A reușit să aducă primul titlu din istoria Astrei, după lupta cu FCSB, și a calificat echipa în grupele Europa League, fiind cele mai mari performanțe ale Astrei. În plus, în acest an a ajuns în 16-imile Europa League și poate câștiga Cupa României.

Cum arată cifrele?

Reghe a debutat în 2010 în Liga 1, pe banca celor de la Universitatea Craiova. A strâns 152 de meciuri în prima divizie: 88 de victorii, 37de egaluri și 27 de înfrângeri. 

266-137este raportul golurilor marcate și primite de echipele lui Reghe

Șumudică a debutat tot în 2010, cu trei luni înaintea lui Reghe, pe banca Gloriei. Are 182 de partide în Liga 1, având 80 de victorii, 52 de egaluri și 50 de înfrângeri. 

246-192este raportul golurilor marcate și primite de echipele lui Șumudică

Reghe are cel mai bun procent de victorii dintre toţi antrenorii activi, 58 %, în timp ce Şumiudică este la 48 %.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (16)
khal_37
khal_37  •  23 Aprilie 2017, 13:55

Ma lesinatilor...voi nu aveti 400 de cititori pe acest site de unde 44000...tupeul nesimtit al securistilor neocomunisti va ieste din toti porii.

danut1971
danut1971  •  23 Aprilie 2017, 11:51

marele hagiblat e cel mai bun antrenor pentru fcsb

kos_tyn
kos_tyn  •  22 Aprilie 2017, 17:48
Postat de kos_tyn pe 22 Aprilie 2017, 17:45

v-am mai tras de urechi cu statisticile aici:kos_tyn • 18 Aprilie 2017, 02:51 0 0 corect ar fi sa te informezi cand dai niste cifre! contra are 99 meciuri ca antrenor in liga 1, din care 51 de victorii, 32 egaluri si 16 infrangeri - 185 puncte din 297 si un procent de 62,28% iar reghe are ca antrenor in liga1, 205 meciuri din care 114 victorii, 54 egaluri si 37 infrangeri - 396 puncte din 615 cu un procent de 64,39% ce spui aici e o alta minciuna "Reghe a debutat în 2010 în Liga 1, pe banca celor de la Universitatea Craiova. A strâns 152 de meciuri în prima divizie: 88 de victorii, 37de egaluri și 27 de înfrângeri"

Numai la steaua are 172 meciuri ca antrenor

Vezi toate comentariile (16)
Comentează
Close