FOTBAL  »  Superliga  »  FC VOLUNTARI

CORESPONDENȚĂ GSP DIN ANTALYA Unul dintre „veteranii” Ligii 1, în pragul retragerii: „Soția vrea să mă întorc acasă” + Declarație brutală despre responsabilitățile partenerei lui: „Dacă eram în locul ei, probabil că m-aș fi spânzurat!”

Adam Nemec simte că a venit momentul să pună stop / Sursă foto: Imago Images +4   FOTO
Adam Nemec simte că a venit momentul să pună stop / Sursă foto: Imago Images

Articol de , - Publicat sambata, 06 ianuarie 2024 11:07 / Actualizat sambata, 06 ianuarie 2024 23:14

La 38 de ani, Adam Nemec anunță inevitabilul. Cel mai probabil, atacantul inconfundabil de la FC Voluntari își va încheia la finalul sezonului aventura din România, slovacul luând în calcul inclusiv o ieșire definitivă din fotbal ♦ „Veteranul” dezvăluie că le-a promis soției și apropiaților că se va trage mai aproape de casă începând din vară.

  • GSP are 4 reporteri în Antalya: Eduard Apostol, Remus Dinu, Cristian Preda și Ionuț Iordache sunt prezenți pe toată durata cantonamentelor echipelor din Superliga

Toate poveștile au și un sfârșit, iar epopeea lui Adam Nemec în România nu face excepție. Ajuns la o vârstă la care alții și-au agățat demult ghetele în cui, fotbalistul dat mereu exemplu pentru conduita afișată pe teren și în afara lui simte că a venit momentul să facă un pas ferm în spate.

A semnat în Italia la două zile de la plecarea de la Universitatea Craiova: „Vreau să dau totul pentru acest tricou”
CSU CRAIOVA
A semnat în Italia la două zile de la plecarea de la Universitatea Craiova: „Vreau să dau totul pentru acest tricou”

Adam Nemec e în pragul retragerii

Din lobby-ul hotelului unde își petrece, cel mai probabil, ultimul cantonament al carierei, Adam Nemec a transmis, în dialogul lejer purtat la ceas de seară cu reporterii GSP.ro, că, spre deosebire de precedentele tentative, de data aceasta își va respecta mai mult ca sigur angajamentul luat față de cei dragi.

VIDEO. Adam Nemec se gândește tot mai mult la plecarea din România

Fostul internațional slovac povestește ce discuții au avut loc în ultima perioadă în familia Nemec, ce planuri are începând cu această vară și cum s-a schimbat viața sa de când a devenit tătic. Adam își compătimește soția, pe Zuzana, și spune că n-ar rezista nici măcar o zi în rolul pe care partenera sa îl are de când în viața cuplului a apărut micuța Ellie.

Cunoscut drept un tip sobru, introvertit, impenetrabil, Nemec s-a deschis pe durata interviului acordat în Antalya, lăsându-i spațiu de exprimare acelui Adam ceva mai firav, sufletist și frământat de dubii.

„Ei bine, bănuiesc că e ultimul meu sezon în România, dar nu pot spune că va fi cu siguranță așa, pentru că nu știi niciodată. Dar, din ce am vorbit cu familia și cu rudele mele, pare să fie ultimul meu sezon aici. Asta se poate schimba, bineînțeles. Cum spuneam, nu-i 100% sigur, dar așa arată lucrurile în acest moment.

Soția mea și-ar dori să mă întorc acasă, pentru că i-am promis, cred că sunt deja patru ani de atunci, că o să ne întoarcem în Slovacia. Dar apoi am tot continuat pentru încă un an și încă un an și iată-ne aici! Dar vom vedea, nu pot spune clar acum ce va fi.

(...) Soția stă în România, cu mine, dar Slovacia e casa noastră. Îi lipsesc prietenii, familia, viața socială, lucruri pe care le înțeleg foarte bine”, a punctat fotbalistul născut în urmă cu 38 de ani, în Cehoslovacia.

Nu avem foarte mulți prieteni, deoarece viața de fotbalist nu-i chiar cel mai ușor job. Într-o zi ești aici, în următoarea zi ești în altă parte, așa că să legi prietenii nu-i un lucru ușor. Dar am vorbit în repetate rânduri cu soția că, dacă am avea în București prieteni sau o familie care să fie apropiată de noi, ne-am putea imagina trăind aici, pentru că ne simțim bine.

- Adam Nemec, atacant FC Voluntari

VIDEO. Adam Nemec: „Dacă eram singur, aș fi continuat!”

Ce-i cert e că lui Nemec îi vine extrem de greu să se despartă de cariera începută cu mult timp în urmă, în 2002, la Dubnica nad Váhom, orășelul de 20.000 de locuitori din Slovacia.

„Adevărul este că... Dacă eram singur, aș fi continuat pentru încă un an sau doi, pentru că fizic mă simt foarte bine, corpul meu este bine. Dar am obligații, am o familie, iar familia e pe prima poziție, în special după ce ni s-a născut copilul. Fotbalul e mai jos ca importanță, voi da totul pentru a-mi face familia să se simtă confortabil.

+31 FOTO

Dacă voi avea șansa de a găsi un club acasă, ceea ce nu cred că se va întâmpla, o să mai continui. Dacă nu, o să merg, pur și simplu, și voi juca pentru a mă distra, la amatori”, a spus atacantul lui FC Voluntari pentru Gazeta Sporturilor.

43 de goluriare Adam Nemec în prima ligă a României, slovacul ocupând locul 7 all-time la acest capitol

Declarație controversată a lui Adam Nemec: „M-aș spânzura dacă aș fi mamă!”

Întrebat despre viața de tată, Adam Nemec și-a expus pe larg filosofia și modul în care se raportează la noua ipostază, făcând o remarcă ciudată despre cum vede rolul soției lui și responsabilitățile acesteia.

+45 FOTO

„E o viață diferită față de cum obișnuia să fie înainte, bineînțeles, dar e frumoasă. Plină de bucurie, de iubire. Fiecare moment, cu excepția fotbalului, îl investesc în familia mea. Încerc să fiu cel mai bun exemplu pentru fetița mea, să-mi ajut cât de mult pot soția. E frumos să fii tată, bineînțeles!

Sunt plecat mereu câte o jumătate de zi, nu sunt acolo (n.r. - lângă soție și fiica lor), dar, odată ce revin acasă, imediat încep să am grijă de fiica noastră, pentru ca soția să se poată odihni un pic. Dacă aș fi fost mamă, probabil că m-aș spânzura! Să petreci 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână ca babysitter... Nu-i deloc un job ușor!”, a mărturisit fotbalistul.

Vezi și alte noutăți din cantonamentele echipelor românești:

„Am pornit o mică revoluție!” » Neamțul de pe banca lui Sepsi, întrebat direct: „Cât de departe e naționala României de Ungaria?”. Cum a răspuns
INEDIT
„Am pornit o mică revoluție!” » Neamțul de pe banca lui Sepsi, întrebat direct: „Cât de departe e naționala României de Ungaria?”. Cum a răspuns
Neschimbat! La 43 de ani, fostul căpitan din Liga 1 se pregătește cot la cot cu fotbaliști mai tineri cu 20 de ani! GSP a surprins imaginile în Antalya
FC VOLUNTARI
Neschimbat! La 43 de ani, fostul căpitan din Liga 1 se pregătește cot la cot cu fotbaliști mai tineri cu 20 de ani! GSP a surprins imaginile în Antalya

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (1)
Chris.Dumi
Chris.Dumi  •  06 Ianuarie 2024, 13:28

Pai ce facem draga Adam? Tocmai acum cand trebuie sa castigi Cupa Romaniei si sa mergi in Europa League cu Voluntariul?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează