FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

CORESPONDENȚĂ GSP DIN TURCIA După doar 6 luni în România, slovenul din Superliga s-a convins: „Sunteți oameni calzi. Dar este și ceva ce nu îmi place”

Adnan Golubovic și iubita lui. Foto: Instagram @golubovich95 +38   FOTO
Adnan Golubovic și iubita lui. Foto: Instagram @golubovich95

Articol de , , - Publicat joi, 04 ianuarie 2024 14:37 / Actualizat joi, 04 ianuarie 2024 15:47

Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor în 2024, în Antalya, Adnan Golubovic (28 de ani), portarul sloven al lui Dinamo, a povestit și despre cum este viața lui în România.

  • GSP are 4 reporteri în Antalya: Eduard Apostol, Remus Dinu, Cristian Preda și Ionuț Iordache vor fi prezenți pe toată durata cantonamentelor echipelor din Superliga. 

Goal-keeper-ul sloven, cu origini bosniace, aflat la primul său sezon în România, s-a impus rapid. 

Adnan Golubovic, despre șansele de salvare ale lui Dinamo: „Atunci a fost ultimul cartuș, dacă pierdeam, era sfârșitul”
DINAMO
Adnan Golubovic, despre șansele de salvare ale lui Dinamo: „Atunci a fost ultimul cartuș, dacă pierdeam, era sfârșitul”

Golubovic a fost unul dintre puținii dinamoviști care au fost apreciați de către suporteri și după meciurile de coșmar din perioada august - decembrie 2023, când roș-albii au adunat 13 etape consecutive fără victorie.

VIDEO. Viața în România a slovenului Adnan Golubovic: „Slovenii sunt mai reci, românii calzi”

Șase luni i-au fost suficiente, însă, pentru a-și face o impresie despre România.

„Mă simt bine în București, este la fel ca acasă, în Ljubljana. Am o viață liniștită, însă nu prea ies în oraș. În Slovenia, lumea e rece. Aici, oamenii sunt mai deschiși, asta îmi place uneori.

Îmi place muzica românească, dar nu știu cum se numește. Mirko Ivanovski (n.r. ex-Dinamo) mi-a arătat acest tip de muzică. Manele (râde), sunt asemănătoare cu muzica din Bosnia. 

Mâncarea e bună. Avem același tip de mâncare în Slovenia, cum ar fi sarmalele și altele. Este și ceva ce nu îmi place în România: traficul! Dacă ieși în oraș, pierzi jumătate de zi. Dar nu pot să scot în evidență altceva”, a spus Adnan Golubovic pentru Gazeta Sporturilor.

Golubovic se iubeste cu Narcisa Celikovic. Acesta este studentă la Farmacie în Bosnia și nu l-a însoțit în România pe Adnan, însă în toamna anului trecut i-a făcut o vizită în București alături de fiica pe care cei doi o au împreună.

+34 FOTO

Adnan Golubovic, despre șansele de salvare ale lui Dinamo: „Atunci a fost ultimul cartuș”

Adnan Golubovic a vorbit suporterilor despre faptul că „haita” poate evita retrogradarea și că el și echipa resimt o altă energie după ultimele două victorii din campionat.

Cu Botoșani a fost ultimul cartuș, dacă pierdeam, era sfârșitul. Câștigând, am simțit ceva diferit, este un nou capitol, oxigen, cu victorie după 3-4 luni. În vestiar, ne-am spus: «Putem fi mai rău decât în astea 3-4 luni?! De acum, doar urcăm!». Mulțumită Celui de Sus va fi mai ușor”, a spus goal-keeper-ul sloven în primul interviu acordat în 2024.

Golubovic a venit în vara anului 2023 la Dinamo, de la FC Kooper. Cotat la 300.000 de euro pe portalul de specialitate Transfermarkt, acesta a mai jucat de-a lungul carierei la Sloboda Tuzla, Vis Pesaro (Bosnia), Catanzaro (Italia), Matera (Italia), NK Domzale și NK Triglav (ambele Slovenia).

Vreau să vă mulțumesc, fanilor, ați stat alături de noi în vremuri grele. Știm că sunteți supărați, dar sperăm să vă facem bucuroși și mândri. Știu ce înseamnă „roșu caine”. 

- Adnan Golubovic, portarul lui Dinamo

Citește și:

Adnan Golubovic, despre șansele de salvare ale lui Dinamo: „Atunci a fost ultimul cartuș, dacă pierdeam, era sfârșitul”

Universitatea Craiova e gata să facă al doilea transfer al iernii! Are 3 titluri de campion în CV

Citește și:

Claudiu Niculescu și-a găsit echipă » Poate semna contractul până la sfârșitul săptămânii
Liga 2
Claudiu Niculescu și-a găsit echipă » Poate semna contractul până la sfârșitul săptămânii
Retrogradat în Liga 2, Vadim Rață a semnat în Superligă și atacă Europa!
Superliga
Retrogradat în Liga 2, Vadim Rață a semnat în Superligă și atacă Europa!
Lennon nu l-a vrut » A doua plecare a zilei de la Rapid
Superliga
Lennon nu l-a vrut » A doua plecare a zilei de la Rapid

A ales Louis Munteanu? Disputat de FCSB și Rapid, atacantul a fost filmat cântând despre rivală: „Are valoare d'aia mare / Și știu că nu vă convine”

Mihai Pintilii, despre cel mai greu adversar din carieră: „Era un «bighidiu» d-ala mic. Dădeam cu ură în el, dar nu cădea. Dă-te-n... Doamne, iartă-mă”


Comentarii (1)
moshu_cu_ruc.sacul
moshu_cu_ruc.sacul  •  04 Ianuarie 2024, 17:41

Edy, dacă tot ești la fața locului, explică-i omului că muzica românească nu înseamnă doar manele! Oferă-i spre audiție cântece din repertoriul unor valori consacrate precum Maria Tănase, Ioana Radu, Aurelian Andreescu, etc. De asemenea, spune-i că România a avut un cuvânt greu de spus inclusiv la nivelul cel mai înalt la care poate ajunge vocea umană - opera. Și, dacă se miră / cască gura, povestește-i de Florica Cristoforeanu (soprană falcon), Hariclea Darclee (prima soprană care a interpretat rolul Floriei Tosca), Virginia Zeani , Elena Cernei, Vasile Moldoveanu, Nicolae Herlea...mă rog, lista e una foarte lungă. Stai așa, cum adică n-ai tu treabă cu opera / muzica clasică?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează