FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

ADRIAN MUTU LA 40 DE ANI // Dezvăluiri de senzație ale lui Borcea din perioada în care Mutu juca la Dinamo: "M-a sunat Giovanni să mă ia la înjurături" + salariul colosal pe care i l-a oferit "Briliantului"

Sub ochii lui Borcea, Mutu și-a luat în primire, la Dinamo, tricoul cu numărul 23
Sub ochii lui Borcea, Mutu și-a luat în primire, la Dinamo, tricoul cu numărul 23

Articol de - Publicat marti, 08 ianuarie 2019 12:04

Cristi Borcea, fostul finanțator al celor de la Dinamo, a povestit cum i-a întins o mână de ajutor lui Adi Mutu, cel care azi împlinește 40 de ani, într-un moment delicat al carierei. 

Cristi Borcea a fost și el legat printr-o relație specială de Adrian Mutu, pe vremea când cei doi erau la Dinamo, acționar, președinte, respectiv fotbalist.

"A început sezonul în trombă, în 1999/2000, dădea goluri pe bandă rulantă și, după un hat-trick, m-a sunat Giovanni Becali să mă ia la înjurături. El zicea că dacă mai dă ăla vreun gol, nu-l mai transferăm niciodată. De ce? "Ăla dă prea multe goluri și n-o să creadă nimeni din Occident că sunt pe bune!", spunea Giovanni.

Se vorbea atunci că sunt aranjamente în România și exista riscul ca Inter Milano și alte echipe interesate de el să creadă că dă golurile la mișto", a mai dezvăluit Borcea.

După episodul Chelsea, cu "cazul Cocaina", în 2004, Borcea l-a adus pe Mutu să se antreneze cu Dinamo, după ce fusese expulzat de la Londra.

"I-am semnat un contract pe 5 ani cu câte un milion de euro pe an, care era colosal și pentru vremurile alea. Am luat documentul semnat de amândoi, l-am pus în seif și i-am zis: "Adi, tu să ai garanția că orice s-ar întâmpla, ești aici, la Dinamo, ești apreciat și nu trebuie să ai grija zilei de mâine! Dacă-ți găsești mai bine, du-te și asta e!".

Era o garanție că are contract pe 5 ani și nu rămâne pe drumuri. Un bine mai mare cine să-i facă?! Era nebunia mea, feblețea mea, Mutu ăsta! Iar după câteva săptămâni, a semnat cu Juventus Torino, asta pentru că a fost mereu un fotbalist prea bun pentru România", a spus Borcea. 

"Porecla "Briliantul" o are de la Gigi Nețoiu, de fapt de la prima lui soție, Luchi, pe care a luat-o inima când a văzut cât investește "Comandantul" pentru transferul lui Mutu. 600.000 de dolari în 1999 era o avere"
Cristi Borcea

"Briliantul" a împlinit azi 40 de ani, prilej cu care a acordat un interviu extins Gazetei Sporturilor. Citește-l integral AICI!

Vezi și: Adrian Mutu, interviu EXCLUSIV la vârsta de 40 de ani: "Antonio Banderas ar putea juca rolul vieții mele" + despre eșecul transferului la Real Madrid

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
red_dog72
red_dog72  •  08 Ianuarie 2019, 16:58
Postat de unico_biancorossi pe 08 Ianuarie 2019, 15:56

Tu nu esti nici prost, nici idiot, doar nesimtit.

Ca de altfel toti ***, ***! Metehne de nesimtire dobandite de mai marii lor sefi (gigi si mm) prin structurile inalte de la jilava, rahova, poarta alba si alte "facultati"

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

supereduardo10
supereduardo10  •  08 Ianuarie 2019, 16:19

aia se stie ca au laut 8 campionate la rand parca, dar echiap era praf :))) Oricum mutu era de mare valoare cu balturi sau fara blaturi pacat ca s-a zgarcit Copos la cateva sute de mi ....

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  08 Ianuarie 2019, 15:56
Postat de minamo_retrogradeaza pe 08 Ianuarie 2019, 15:42

Cat tupeu pe acest blatist borcea. Pai normal ca golurile date de mutu erau la misto..! Beneficia de arbitrajele pro-minamo aranjate de netoiu si borcea! ***!!

Tu nu esti nici prost, nici idiot, doar nesimtit.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează