FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Portretul lui Alexandru Cherecheș, ținta verii pentru Dinamo: „Mi-aș dori să mă antreneze Gică Hagi măcar pentru o oră”

Alexandru Cherecheș este liber de contract în vară, când poate ajunge gratis la Dinamo / FOTO: Facebook
Alexandru Cherecheș este liber de contract în vară, când poate ajunge gratis la Dinamo / FOTO: Facebook

Articol de GSP - Publicat luni, 11 mai 2020 09:00

Alexandru Cherecheș, 23 de ani, e pe lista lui Dinamo pentru un transfer în vară. Fundașul stânga de la ASU Poli, formație cu cea mai bună defensivă din Liga a 2-a, a acceptat provocarea Gazetei de a-i lăsa pe suporteri să-l cunoască și altfel decât în teren.

- Alex, povestește-ne cum te-ai apucat de fotbal! 
- Eram mic. Tatăl meu a jucat și el fotbal. Mergeam mereu la meciurile lui. La 6 an m-am înscris la Viitorul Zalău. Mi-a plăcut și am continuat. Am simțit că vreau fotbal de performanță. Am făcut sacrificii multe pentru asta. Tata a jucat la Liga a 2-a, la Mobila Şimleul Silvaniei cred că îi zicea echipei.

- E vreun meci pe care ți-l amintești bine, unul văzut când erai copil? 
- Țin minte că am fost la meciurile CFR-ului în Champions League. Cel cu Manchester United mi-l aduc aminte. Nu-s foarte mulți ani de atunci.

Alexandru Cherecheș: „Îmi place Florin Tănase, sper să joc cu el la națională”

- Spune un fotbalist român alături de care ai vrea să joci? 
- Îmi place Florin Tănase de la FCSB. Mi se pare un jucător bun, talentat. E mai firav, dar îmi place de el și aș vrea să jucăm împreună. Poate la națională, cine știe?

- Ce fotbalist urmărești cel mai mult? 
- Îmi plăcea Sânmărtean mult. Ca fotbalist român. Îmi place mult acum Camora de la Cluj. Jordi Alba de la Barcelona îmi place și el, mi-a plăcut Iniesta. Fotbaliști mari de la care am ce învăța.

„Mi-aș dori să mă antreneze Gică Hagi măcar pentru câteva ore"

- Puncte forte, puncte slabe? 
- Ca punct forte am lovirea mingii. Aș spune și inteligența în joc. Viteza de deplasare cred că e un plus și ea. Iar la puncte slabe aș trece forța. A, și la jocul de cap. Aici am de muncit.

- Ai vreun meci în care speri să joci? 
- Dorința mea cea mare e să joc un meci pentru naționala României, să mi se cânte imnul. E cel mai mare vis al meu. De mic îmi doresc asta.

- Care e omul care îți dorești să te antreneze și să-ți de un sfat! 
- Mi-aș dori mult de tot să-l am pe domnul Hagi antrenor. Măcar o zi, sau măcar câteva ore. Cred că aș învăța enorm. Din străinătate îmi place mult stilul lui Pep Guardiola.

- Ce fel de elev ai fost? La ce materii te descurcai bine? 
- Până în clasa a 7-a, cred că am avut media 10. Învățam foarte bine. Apoi, am plecat de acasă la Salonta, la o academie, dar n-am mai pus școala pe primul plan. Am avut note medii. Pentru mine mereu școala a fost importantă. Plus că îmi plăcea. Culmea e că îmi plăcea foarte tare matematica. Acum nu-mi mai place. La liceu am trecut la filologie, după ce un an am fost la mate-info.

- Ce-i vei spune prima dată lui Deian Sorescu când vei ajunge acolo? 
- Vorbesc zilnic cu Deian. Probabil că ne-am comporta la fel. Poate chiar mai bine. Sigur îi voi mulțumi pentru că dacă transferul se va întâmpla, el a pus o vorbă bună. Ne știm cam de 6 ani cred. Am fost amândoi la juniori B la ACS Poli.

- Ce i-ai spus atunci când a ales Dinamo? 
- L-am felicitat! I-am spus că va deveni un jucător important pentru Dinamo. Cred că s-a și confirmat în momentul de față. Nu? Dar nu m-am gândit atunci că am putea ajunge din nou colegi.

„Exagerez cu statul pe telefon, pe rețelele de socializare”

- Îți petreci mult timp pe rețelele de socializare? 
- Da, din păcate, am problema asta. Stau destul de mult pe internet. Aș vrea să mă dezobișnuiesc. Exagerez uneori, sunt conștient, dar nu prea pot controla. A mai fost și perioada asta când am stat mult în casă, chiar am stat enorm pe rețelele de socializare. Am obsesie de telefon, aș putea zice.

- Dacă ai putea scăpa de ceva, care ar fi acel lucru? 
- Aș vrea să scap de telefon, că tot am discutat mai înainte despre el. Dar apoi cred că mi-ar părea rău. Mai ales după ce ți-am zis legat de rețelele de socializare.

- Ce alt domeniu te-ar fi atras? 
- Cred că mi-ar fi plăcut mult să fiu om de afaceri, ceva cu business în imobiliare.

- Spune-ne un cântec pe care îl știi de la Dinamo? 
- Aaa, știu. "Fie vreme bună, fie vreme rea, câini până la moarte și dincolo de ea". Știu multe imnuri ale echipelor de fotbal. Sunt pregătit oricând să cânt cu galeria după victorii.

„Sunt un tip foarte calm. Mă enervez greu de tot. Poate când pierd sau pe la antrenamente când nu-mi merg lucrurile. Poate și puțin trezitul de dimineață, trezitul forțat cu zgomot de bormașină sau de mașină de tăiat iarba" 
Alex Cherecheș, fundaș ASU Poli

5 alegeri ale lui Cherecheș

  • Campionatul preferat: Premier League
  • Alte hobby-uri: Tenisul de masă și PlayStadion 
  • Un lucru inedit: Mă cheamă și Ionuț, îmi place să citesc cărți psihologice sau de dezvoltare persoanlă 
  • Destinația favorită: Singapore 
  • Locul preferat din România: iarna Predeal, vara Mamaia

Citește mai multe știri despre Dinamo:

EXCLUSIV Jucătorii lui Dinamo se revoltă: „Nu e victorie ce a făcut Negoiță” » Situație neclară în club

Montini, gratis la Craiova? Cristiano Bergodi încearcă să facă prima mutare tare în Bănie

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
yeatsron
yeatsron  •  11 Mai 2020, 15:20

cat de prost trebuie sa fii, ca sa spui ca vrei sa te antreneze hagi?! sau te-au pus astia sa spui asta ca sa dea bine la machidoni? penibili!

972506956131869
Mmdc Dominic  •  11 Mai 2020, 10:30

Afara din lotul echipei ASU POLITEHNICA TIMISOARA !

dora
dora  •  11 Mai 2020, 10:05

E pe lista lui Dinmo...așa se face promovarea unora, poate pun botul si alti ”granzi”.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează