FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Andone e sceptic » Fostul antrenor al lui Dinamo nu e convins de proiectul lui Bratu: "E dificil! Sunt pretenții mari"

Articol de GSP - Publicat luni, 16 aprilie 2018 15:40

Ioan Andone spune că ratarea titlului este o mare problemă în Ștefan cel Mare. ”Fălcosul” consideră că bucureștenii n-au nicio șansă în viitor dacă se bazează doar pe fotbaliști tineri.

Ioan Andone, 58 de ani, este liber de contract după ce a antrenat-o ultima oară pe Dinamo în sezonul 2016/2017, fiind schimbat cu Cosmin Contra. Andone consideră că echipa sa de suflet este pe un drum bun cu Florin Bratu la cârmă, dar anunță că un club de talia lui Dinamo nu se poate baza exclusiv pe fotbaliști din propria pepinieră. 

- Domnule Andone, Dinamo pare să meargă bine cu Florin Bratu antrenor. Credeți că va continua și din vară?
- Să vedem cum joacă în meciurile următoare! E adevărat că în afară de meciul pierdut la Juventus București, băieții au făcut partide bune. Dacă se păstrează aceeași linie, cu evoluții mulțumitoare, eu zic că Bratu are șanse mari să rămână și din vară. Nu pot să mă pronunț despre ce va face mai departe. 

- Nu vi se pare riscantă strategia aceasta cu un antrenor lipsit total de experiență în Liga 1?
- Nu, e momentul lor și e meritat! E momentul celor tineri. Vorbim despre niște jucători care au trecut pe la echipele naționale și acum au ajuns antrenori. E foarte bine că li s-a dat credit. Experiența o capeți cu timpul, antrenând. E un lucru foarte bun că antrenează echipe din prima ligă. 

- Dar politica aceasta cu cât mai mulți fotbaliști tineri în echipă?
- E foarte greu de spus. Dacă la Dinamo vor juca doar fotbaliști din propria pepinieră, e foarte dificil.

"O mare tragedie"

- De ce?
- Pentru că în Ștefan cel Mare pretențiile sunt foarte mari. Întotdeauna! E foarte greu să obții un loc de cupă europeană când folosești jucători foarte tineri. Excepția de la regulă e Viitorul lui Gică Hagi, dar acolo e un cu totul alt proiect. La Constanța jucătorii evoluează de foarte mult timp împreună. La Dinamo e diferit. 

- Ce ar fi însemnat ratarea play-off-ului în perioada în care dumneavoastră jucați la Dinamo?
- Eh, sunt ani și ani, nu pot spune. E clar că mereu, indiferent de situație, e o mare tragedie la Dinamo când nu se câștigă campionatul. Anul acesta, de exemplu, a fost ghinion mare că echipa n-a ajuns în play-off. S-a greșit și la selecționarea lotului cu care te prezinți în competiție. În momentul acesta, la Dinamo e mult de muncă.

- Când vă mai vedem pe banca tehnică a "câinilor roșii"?
- Nu pot să spun dacă aș reveni sau nu. Ultima experiență pe care am avut-o în Ștefan cel Mare nu a fost prea plăcută. Dar nu poți să știi niciodată ce va fi. Să vedem ce ne rezervă viitorul! 

Andone a antrenat Dinamo în 3 perioade: 2003-2005, 2010-2011 și 2016-2017

"Mircea Rednic e un antrenor foarte bun, cu campionate câștigate, dar nu cred că se duce la FCSB. Dacă Dică ia titlul, cred că rămâne la FCSB"Ioan Andone

5 trofee a câștigat antrenorul Andone cu Dinamo: un titlu, 3 Cupe ale României și o Supercupă

(Adrian Lupușor)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
1824172244287610
Sergiu Spiridon  •  16 Aprilie 2018, 17:34

https://www.facebook.com/adpd.romania.oficial/

169060557063831
Stefan Anghel  •  16 Aprilie 2018, 17:05

sigur croco....eventul cu borcea....eventul cu paskany si acum somer de lux.....oare de ce ? poate ne explica indolentii si abramburicii de la dimano cum e posibil ca de la agentu 007-adica 7 infrangeri consecutive sa faci eventul cu acelasi lot de jucatori !!!

mariuss72
mariuss72  •  16 Aprilie 2018, 16:41
Postat de lobbyone pe 16 Aprilie 2018, 16:33

Rednic a fost cel care l-a exilat pe lazar , in niciun caz Andone . Cu Andone lazar a jucat cel mai bine . Pana sa fie readus inapoi la Dinamo de Andone , lazar era mort ca si jucator , nici la chiajna nu facea fata . Singura greseala a lui andone a fost cu Gnohere , atat . In rest , Andone a fost distrus de 3 lucruri : vestiarul pe care nu a stiut sa il gestioneze , dezastrul managementul la Dinamo (nistor venit la mijlocul campionatului , dielna adus prea tarziu , mejvlia/anton vanduti la inceputul campionatului + rotariu vandut in ultima zi) + arbitrajul . Dinamo distrugea fcsb meci de meci , cu toate astea pierdea cu targu mures si chiajna pentru ca vestiarul era la pamant . Andone a fost fortat sa joace cu Marici si Cecarreli care i-au mancat si aia multe puncte . Pe Dielna l-a primit prea tarziu . De arbitraj nu mai vorbesc , au fost undeva la 15 puncte mancate in 7-8 etape consecutive . O alta greseala mare a fost ca s-a insistat cu Branescu la inceputul campionatului pentru ca era roman si tanar , in loc sa fie introdus Penedo care cel mai bun portar din liga 1 . Per total , Andone a construit 90% din echipa care aproape a luat campionatul , Contra doar a venit cu un suflu nou si l-a AVUT pe DIELNA . asta a contat cel mai mult .

Andone a avut un lot destul de bun, sa fim seriosi, doar ca nu prea i-a iesit nimic. Erau momente in care echipa nu mergea si el nu avea viziunea sa schimbe cursul jocului cu o sclipire tehnica, plus ca disputele permanente cu Mutu nu faceau deloc bine.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează