FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Interzis la EURO! Un jucător de la Rapid și-a compromis șansele la convocare după ultimul gest

Andrei Borza (al doilea de la stânga la dreapta)
Andrei Borza (al doilea de la stânga la dreapta)

Articol de - Publicat marti, 12 martie 2024 10:06 / Actualizat marti, 12 martie 2024 10:34

Andrei Borza (18 ani) nu va fi convocat la EURO 2024 de selecționerul Edi Iordănescu (45 de ani). Tehnicianul a fost dezamăgit de comportamentul nesportiv al fundașului de la Rapid și a decis să nu se bazeze pe serviciile sale la acest turneu final.

Borza a fost în centrul atenției după meciul pierdut de Rapid la Iași, în etapa #27 din Superliga. Atunci, apărătorul a fost surprins în club alături de Alexandru Albu (30 de ani), iar Edi Iordănescu a decis să nu-l cheme la EURO după acel gest, precizează Antena Sport.

Bergodi e încă la stadiul de respect, nu de dragoste!
editorial
Bergodi e încă la stadiul de respect, nu de dragoste!

Andrei Borza nu va juca la EURO 2024

Jucătorul transferat de Rapid de la Farul pentru 800.000 de euro s-a aflat în vederile selecționerului Edi Iordănescu pentru Campionatul European din vară, însă acesta și-a schimbat radical decizia după ce a văzut imaginile cu jucătorul care a petrecut în club după meciul cu Iași.

Edi Iordănescu ar fi avut o discuție cu conducătorii Federației în care și-a exprimat nemulțumirea față de comportamentul lui Borza. El le-ar fi explicat faptul că nu-l va convoca pe jucătorul de la Rapid din cauza acestui gest, adaugă sursa citată.

Momentan, Borza și-a pierdut locul de titular în echipa Rapidului, acolo unde puștiul Robert Bădescu (18 ani) a fost preferat în ultimele trei partide.

La națională, Nicușor Bancu (31 de ani) este titularul postului de fundaș stânga. Pe acel post mai pot evolua Andres Dumitrescu (23 de ani) sau Mario Camora (37 de ani).

Crescut la Academia lui Gheorghe Hagi de la Ovidiu, Andrei Borza a intrat în angrenajul primei echipe a Farului în sezonul trecut, unul în care a cucerit titlul de campion cu „marinarii”. 

A devenit între timp titular indiscutabil în banda stângă a apărării dobrogenilor, reușind să adune 45 de meciuri în tricoul Farului. Și-a trecut în cont 3 goluri și 3 pase decisive.

La Rapid, Borza a evoluat în 19 partide până acum, majoritatea din postura de titular, însă acum va fi nevoit să-și aștepte rândul, după ce Bădescu a avut evoluții solide.

VIDEO. Ovidiu Ioanițoaia a analizat derby-ul dintre Rapid și FCSB, lupta la titlu și posibilitatea convocării lui Mitriță la națională

Citește și alte știri:

Iuliana Demetrescu, criticată după Oțelul – Poli Iași: „Arbitrează cu aceeaşi măsură!”
Oțelul – Poli Iași
Iuliana Demetrescu, criticată după Oțelul – Poli Iași: „Arbitrează cu aceeaşi măsură!”
Denis Drăguș, dorit de două echipe cu pretenții din Bundesliga
Gaziantep
Denis Drăguș, dorit de două echipe cu pretenții din Bundesliga

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (28)
mattteo
mattteo  •  12 Martie 2024, 19:32

Hai ca o dam in fantezii. Cum isi pierduse locul daca a fost titular cu Iasiul iar Badescu ala nu avea niciun minut jucat in Liga 1?! A mai jucat Braun acolo dar ala e dreptaci, zici ca e pus invers.

aeroportul.urziceni
aeroportul.urziceni  •  12 Martie 2024, 17:51
Postat de mattteo pe 12 Martie 2024, 14:22

Ei, hai ca se stie de ce a fost rezerva ultimele 2 mexiuri

el isi pierduse locu de titular inainte de treaba cu iesitul

mattteo
mattteo  •  12 Martie 2024, 17:50
Postat de atacama pe 12 Martie 2024, 14:44

Cel MAI SLAB(submediocru) SELECTIONER, domnul Iordanescu, pe care l-a avut Romania ???????? pana acum.

Radoi era mult mai slab. La ala jucau toti 'mjngicarii' de ne batea si Islanda. Ala, Dica si cu Hagi cred ca fotbalul de azi e cu alde Tanase, Nedelcu, Raduț, Vînă, Alibec etc...

Vezi toate comentariile (28)
Comentează