FOTBAL  »  Superliga  »  STADIOANE ROMÂNIA

Anunțul făcut de Burleanu cu privire la arenele din București pentru EURO 2020: "Anul acesta încep construcțiile" » Un stadion are probleme

Articol de GSP - Publicat sambata, 18 februarie 2017 14:17

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a avut un dialog cu fanii pe facebook și a vorbit despre modernizarea stadionelor din România.

Stadioanele Ghencea, Dinamo, Giulești și Arcul de Triumf vor fi modernizate pentru EURO 2020, când vor fi folosite ca arene de antrenament.

"Anul acesta vor demara lucrările la stadioanele Arcul de Triumf, Rapid și Ghencea. Sunt ceva dificultăți la Dinamo, cu litigii privind dreptul de proprietate", a spus Burleanu, potrivit FRF.ro.

  • Stadionul Ghencea ar urma să aibă 30.000 de locuri, iar modernizarea ar urma să coste 45 de milioane de euro.
  • Stadionul Dinamo va avea 20-25.000 de locuri și va costa între 30 și 38 de milioane de euro.
  • Stadionul Giulești va avea 15-20.000 de locuri, iar investiția se va ridica aproximativ 25 de milioane de euro
  • Arena Arcul de Triumf ar urma să aibă între 8.000 de locuri și va costa 12 milioane de euro.

Președintele Federației a fost întrebat și dacă echipa națională va juca la Craiova, pe noul stadion "Ion Oblemenco", care se speră ca va fi gata în toamnă.

"Strategia Federației presupune ca naționala să nu mai joace doar în București, pe Arena Națională. Echipa trebuie să fie acolo unde suporterii își doresc și unde infrastructura permite. De aceea am jucat recent la Giurgiu, la Cluj, în primăvară revenim la Cluj. Ne dorim ca arena din Craiova să fie gata cât mai repede și fie în septembrie, fie în octombrie, să putem juca acolo", a adăugat șeful FRF..

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  18 Februarie 2017, 15:54

Asta e un nou episod din romanul hai sa mai furam niste bani publici, ca nu e vorba doar de investitia initiala de cateva sute de milioane, urmeaza dupa aceea si cheltuielile de intretinere care o sa fie un os de ros pe zeci de ani. Facem patru stadioane de meste 10k locuri in conditiile in care nu se aduna mai mult de 1-2000 de spectatori pe meci. Si toate astea int-un singur oras.

catalynn
catalynn  •  18 Februarie 2017, 15:13

Superb, Bucurestiul va avea 5 arene de calitate. Americanii au o vorba: build it and they will come! Daca ma uit unde sunt ei si unde suntem noi, parca as paria pe experiența lor nu pe a noastra :-))))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează