FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - FCSB, DUMINICĂ, 20:30

ASTRA - FCSB // Integritatea Ligii 1, în pericol? Astra, datoare la Gigi Becali la ora meciului cu FCSB! Ce sumă trebuie să achite giurgiuvenii

Astra - FCSB
Astra - FCSB

Articol de , , - Publicat vineri, 15 martie 2019 13:45

Astra și FCSB vor juca duminică, de la ora 20:30, într-un meci din etapa a 2-a din play-off. Posturile care transmit Liga 1 nu achitaseră JOI tranșa din drepturile TV, din care Astra are să-i dea lui Gigi Becali 400.000 de euro. Asta înseamnă că derby-ul etapei o va găsi pe formația din Giurgiu datoare către patronul adversarei.

A trecut duelul pe care destui s-au obișnuit să-l observe cu suspiciune, FCSB - Viitorul, urmează o dispută și mai controversată, fiindcă sunt implicate detalii financiare greu de găsit în fotbal, în alt loc! Astra - Steaua, de duminică, va fi un joc în care prima echipă îi este datoare patronului celei de-a doua!

A salvat-o de UEFA

Datoria ar fi putut fi stinsă până la ora meciului, doar că televiziunile care transmit campionatul încă nu viraseră până ieri rata al cărei termen-limită de plată e ziua de azi. Dacă posturile nu transferă banii dimineață și LPF nu distribuie rapid sumele către cluburi, Astra nu se achită față de Becali. Iar Gigi va avea de recuperat 400.000 de euro de la adversar în momentul în care va porni partida!

Cum s-a ajuns în situația asta? Giurgiuvenii au împrumutat de la patronul FCSB 400.000 de euro în toamna trecută, într-un moment în care clubul de la Dunăre era amenințat cu sancțiuni din partea UEFA pentru nerespectarea criteriilor financiare.

Astra a participat în Champions League și în Europa League, a încasat bani de la federația europeană și din cauza asta e monitorizată la termenele la care UEFA le verifică pe toate societățile implicate în competițiile ei. Cu creditul de la Becali, "sitarii" au scăpat, a rezultat că erau în regulă cu fair-play-ul financiar.

Cum joacă datornicul împotriva creditorului?

Mai e în regulă și fair-play-ul sportiv? Se va vedea duminică, în jocul dintre formația lui Ioan Niculae și creditorul ei. Surse din mai multe cluburi implicate în play-off susțin că oficialii se gândiseră să depună memorii către Federație, pe care s-o atenționeze că integritatea competiției e pusă în pericol de un meci cum va fi acesta din weekend.

Gazeta a dezvăluit recent operațiunea stranie dintre Gigi și clubul din Giurgiu. Explicația finanțatorului FCSB nu a spulberat suspiciunea: "Eu am împrumutat în nume personal, deci nu e Steaua implicată. Și nici n-am bani de luat de la Astra, eu trebuie să-mi recuperez banii de la Ligă!".

El s-a referit la faptul că în schimbul creanței a căpătat dreptul de a încasa 400.000 de euro din tranșa de drepturi TV a dunărenilor. Trupa pe care o pregătește Costel Enache ar trebui să capete în jurul a 900.000 de euro de la LPF din rata asta de la televiziuni, o sumă din care 400.000 de euro se duc automat către Becali. El încasează banii de la Ligă, însă nu a împrumutat Liga, ci Astrei i-a dat sutele de mii de euro! 

Mai au să-i dea un milion

Giurgiuvenii îi sunt datori lui Becali și dincolo de împrumutul de 400.000 de euro. Mai au să-i dea un milion de euro, numai că debitul acesta provine dintr-o afacere firească, transferul lui Alibec, nu dintr-un împrumut ciudat. FCSB l-a cedat pe Denis înapoi la Giurgiu pe un milion de euro, jumătate din suma cu care se făcuse transferul invers. Înțelegerea prevede ca Astra să achite prețul în două tranșe de câte 500.000 de euro, din care deocamdată n-a plătit nimic.

Becali și Niculae sperau că Alibec va funcționa la Giurgiu la fel de bine ca înainte și va fi vândut mai departe, eventual lui Șumudică în Arabia Saudită, și în felul acesta toată lumea ar fi avut de câștigat: Gigi lua milionul înapoi, Niculae folosea fotbalistul pentru o perioadă, îi plătea banii lui Becali și se mai alegea și cu un profit. Un plan nefinalizat încă, fiindcă Denis nu s-a descurcat grozav. 

Gigi e sponsorul principal

Astra a câștigat un titlu în 2016, a jucat în grupele Europa League, dar îi datorează existența și lui Becali, nu doar rezultatelor pe care le-au produs Isăilă, Șumudică și jucătorii lor. Gigi a trimis către Giurgiu 4.625.000 de euro în ultimii patru ani! Opt jucători au trecut de la Giurgiu la FCSB: Alexandru Stan, Budescu, Teixeira, Junior Morais, Alibec, De Amorim, Boldrin și Gabi Enache.

Doar Teixeira și Junior Morais s-au transferat liberi de contracte, pentru ceilalți s-au achitat sume de transferuri, între 300.000 de euro pe Alexandru Stan și două milioane de euro în schimbul lui Alibec. Relația FCSB-Astra a mers până în punctul în care roș-albaștrii au plătit abonamentul InStat al giurgiuvenilor! InStat e o societate rusă de monitorizare a meciurilor și furnizează date pe baza cărora antrenorii analizează evoluția jucătorilor. 

2,25e cota oferită de casele de pariuri pentru un succes al roș-albaștrilor duminică seara. Victoria gazdelor are cota 3,40, iar remiza - 3,20

0-1 e cel mai probabil scor al partidei de la Giurgiu, în viziunea caselor de pariuriTV

Citește și: 

Nu vă fie frică, Teja e sub Dică! :D » Tehnicianul adus de Gigi Becali îi e inferior predecesorului la toate capitolele!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (47)
blatistu49
blatistu49  •  15 Martie 2019, 19:24

dedicatii gigiste inaintea fiecaru i meci al l gigistilor mai mult de can can ori vrea gigi un jucator de la adversari etc

mosvasile
mosvasile  •  15 Martie 2019, 18:55

Sa i se dea lui Becali in arenda Liga 1-sa o finanteze el pe toata,sa hotarasca el cine ia titlul si cine retrogradeaza si bineinteles sa-si aleaga jucatorii pe care sa-i vanda!Deocamdata arendeaza numai jumatate!Cica neoficial,dar vede toata lumea!

1067673013289509
Marian Abel  •  15 Martie 2019, 18:41

Foc de paie! *** ia jucători de la toți și tot ăia sunt datori la el, auzi vrăjeală! Mai vine și chestia cu drepturile tv în care, Astra trebuie să primească niște mălai, neavând nici o treabă cu afacerea particulară și imaginară de împrumut a lui ciobănel! Îmi amintesc că la Urziceni , tot așa era, ciobanul a primit jucărori de acolo, ăia au luat campionatul și fără ei, și tot jiji "mai avea de primit bani". La fel acum cu Astra! După ce i-ai luat trei sferturi de echipă, după ce te-ai oferit să-l plătești degeaba pe ratatul Denis Airbag, pe care cică ar fi trebuit să dea un milion (cât de prost să fi fost nicolae când el nici gazul dela combinate nu-l plătește). Asta e vrăjeala ciobanului care îl dădea pe Airbag și gratis, în nici un caz pe un milion! Mai țineți minte cazul cu Neaga-drogatul? Tot pe principiul ăla! Astra a jucat în cupe doi ani buni, a vândut un porcoi de jucători și Astra e datoare lui jiji!:) Bă, nu vă pute?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (47)
Comentează