FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Bălgrădean concurează și cu FCSB, și cu CFR! » Situații stranii la repornirea Ligii 1

Cristi Bălgrădean poate juca în acest play-off atât pentru FCSB, cât și pentru CFR Cluj +6   FOTO
Cristi Bălgrădean poate juca în acest play-off atât pentru FCSB, cât și pentru CFR Cluj

Articol de , - Publicat duminica, 24 mai 2020 20:26

Repornirea campionatului pe 13 iunie include situații stranii. Cristian Bălgrădean (32 de ani) va fi jucătorul celor de la FCSB în etapa a treia de după revenire și al lui CFR Cluj în runda următoare. Campioana îi poate folosi pe Arlauskis și pe Boli în trei runde, după care aceștia doi dispar din lot.

Durata contractelor era corelată cu datele normale din calendarul campionatului și acum nu va mai exista organizarea aceasta. Liga 1 ar trebui să repornească pe 13 iunie, potrivit planului pe care îl au FRF și LPF, iar acordurile cluburilor cu jucătorii expiră la 30 iunie, o dată la care vor mai fi etape decisive de jucat. Într-o statistică a AFAN, sindicatul fotbaliștilor, un jucător din trei va deveni liber, ca medie, la 30 iunie sau chiar mai devreme, fiindcă unii au semnat doar până în mai. Fiecare club pierde, tot în medie, 11 fotbaliști. Puține formații au reușit să mai securizeze contracte, să-i convingă pe angajați să continue și în luna iulie, până la sfârșirea sezonului. 

Bălgrădean, noul Mironaș 

În situația aceasta vor apărea cazuri ciudate. Cristi Bălgrădean a semnat deja cu CFR, însă el va putea fi legitimat în Ardeal doar după 1 iulie, din moment ce e legat de FCSB până la 30 iunie. Asta înseamnă că "Pufi" poate fi portarul vicecampioanei în runda a treia post-pandemie și al campioanei în etapa a patra. Un transfer mai surprinzător de atât a existat în fotbalul românesc în urmă cu 26 de ani. În 1994, Simion Mironaș a evoluat pe 13 octombrie pentru Gloria Bistrița, într-un meci pierdut cu 3-4 cu Rapid, și pe 15 octombrie într-o victorie a lui Dinamo cu U Cluj, 2-0! Cluburile îl tranzacționaseră și îl folosiseră în aceeași rundă! 

Bălgrădean, om de bază la Cluj

Bălgrădean chiar va fi important la CFR, nu o să fie doar un jucător luat de la FCSB ca o lovitură dată rivalei. Arlauskis, 32 de ani, încă nu și-a prelungit angajamentul și va putea fi utilizat numai până la 30 iunie. De la 1 iulie, Petrescu trebuie să aleagă un portar dintre Sandomierski, polonezul ex-Legia și Dinamo Zagreb, și Bălgrădean. 

E posibil ca vișiniii să mai aibă nevoie și de un fundaș, fiindcă acordul de împrumut al lui Kevin Boli din China expiră tot pe 30 iunie. CFR are opțiunea să-l ia definitiv pe francez de la Guizhou pentru 300.000 de euro. Opțiunea de mutare definitivă a lui Boli la Cluj n-a fost activată, deci stoperul o să poată fi folosit doar în primele runde de după reluarea stagiunii. 

64 de meciuria adunat Bălgrădean, 32 de ani, la FCSB. El a fost adus în 2018, de la Chiajna, cu 50.000 de euro. Cu CFR a semnat din postura unui jucător liber, deci cu transfer gratuit

90 de minutea bifat în Liga 1 Sandomierski, polonezul care va concura cu Bălgrădean pentru înlocuirea lui Arlauskis. El a apărat doar în remiza cu Gaz Metan, 0-0. În rest, a fost rezerva lituanianului

2 portaria păstrat FCSB după ce Becali l-a scos din lot pe Bălgrădean, supărat fiind că portarul semnase cu CFR și păstrase acordul secret: Andrei Vlad, 21 de ani, și Toma Niga, 22 de ani

Datele celor opt runde rămase de jucat în play-off 

DatăEtapă
13-14 iunie3
20-21 iunie4
24-25 iunie5
27-28 iunie 6
 4-5 iulie7
8-9 iulie8
11-12 iulie9
8-19 iulie10

FOTO / FCSB a efectuat vizita medicală

+2 FOTO

Cojocaru și Mățan se împart în play-out 

Bălgrădean e și al FCSB, și al CFR în lupta pentru câștigarea campionatului, dar cazuri asemănătoare vor mai fi întâlnite și în turneul pentru salvarea de la retrogradare. Viitorul, prima din play-out, are doi jucători împrumutați la FC Voluntari, clasată ultima, pe portarul Cojocaru și pe extrema Mățan. Ei doi vor juca la Voluntari până pe 30 iunie, după care va fi nevoie să treacă înapoi la clubul de care aparțin! 

VIDEO / Imagini de la antrenamentele lui FCSB

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1:

Gigi Becali confirmă GSP și anunță public despărțirea de un jucător: „Ce să mai facem cu el, mă tată? Pentru ce să se mai chinuie?”

CFR se inspiră din Germania, dar are o temere înaintea următorului sezon european

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
babuilie
babuilie  •  25 Mai 2020, 00:30
Postat de Mora Vasile pe 24 Mai 2020, 21:07

explicati-mi si mie:cum poate balgradean sa joace pt. steaua in 12 iunie (et.3din playoff)si pt . cfr in 20 iunie (et.4 din playoff) daca contractul cu steaua ii expira in 30 iunie?

no, acum ne cramponăm de chestii logice. las să facă hatării prostalăi trafic, că ei minte n-are :))

babuilie
babuilie  •  25 Mai 2020, 00:26
Postat de felix_grandet pe 24 Mai 2020, 22:17

Ce le-a făcut CFR-ul gigistilor anul ăsta... :))) Balgradean, Chipciu, Manea. :)))

kvsc adună toți expirații

felix_grandet
felix_grandet  •  24 Mai 2020, 22:17

Ce le-a făcut CFR-ul gigistilor anul ăsta... :))) Balgradean, Chipciu, Manea. :)))

Vezi toate comentariile (8)
Comentează