FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Becali a spart banca vara trecută, dar a primit o veste neașteptată de la LPF: doar un jucător își merită banii

Articol de - Publicat duminica, 21 ianuarie 2018 19:41

LPF a făcut "echipa transferurilor" din vară. În ea se regăsesc 4 jucători de la CFR, doi de la Dinamo, iar U Craiova, Viitorul, Poli Iași și Concordia au câte unul.

Gigi Becali a spart banca vara trecută, achiziționând în valoare de 8,11 milioane de euro, jucători unul și unul. Campioanei Viitorul i-a luat pe Florinel Coman, Dragoș Nedelcu și Romario Benzar, Astrei pe Budescu, Teixeira și Junior Morais.

Nu mai vorbim de Vlad (U Craiova), Golofca (Botoșani), Planici (Vojvodina) sau Larie (CFR). Cu toate astea, în cel mai bun unsprezece al transferurilor estivale, alcătuit de revista LPF, Becali nu-l are decât pe Budescu!

"Evoluții încântătoare"

Un atacant care, potrivit LPF, "a continuat evoluţiile încântătoare de la Astra, driblingurile şi execuţiile sale fiind aplaudate pe oricare dintre stadioanele din ţară". Bilanțul lui "Budi": 5 goluri şi tot atâtea assisturi în 13 partide bifate.

E adevărat, steliștii pot invoca faptul că Liga nu i-a luat în considerație decât pe fotbaliștii care au bifat măcar 12 partide în campionat, iar dintre achizițiile lor, Romario Benzar și Planici au fost accidentați perioade mai lungi de timp.

153 de goluri, 100 assisturi

Liderul CFR are patru reprezentanți, Arlauskis, Cristi Manea, Vinicius și Culio, iar Dinamo doar doi, Paul Anton și Katsikas. Apoi urmează patru echipe cu câte un singur jucător, ce completează echipa: U Craiova (Mitriță), Viitorul (Eric), Poli Iași (Sin) și Batin (Concordia).

Altfel, notează LPF, jucătorii achiziţionaţi în precedenta perioadă de transferuri au marcat 153 de goluri (42,1 % din totalul reuşitelor) şi şi-au trecut în cont 100 de pase decisive (44,4 % din total).

"11"-le LPF și motivația alegerii fiecărui jucător

PORTAR
GIEDRIUS ARLAUSKIS (CFR Cluj / 30 de ani / 14 jocuri) - A închis excelent poarta clujenilor. Deţine recordul sezonului de timp fără gol primit - 631 minute.

FUNDAȘI
CRISTIAN MANEA (CFR Cluj / 20 de ani / 22 jocuri) - Produs al Academiei Gheorghe Hagi, Manea a revenit în această vară în Liga 1 Betano, dar la CFR, sub conducerea fostului mare fundaş dreapta al "Generaţiei de Aur", Dan Petrescu. Este singurul integralist din campionat în primele 22 de etape.

GIORGIOS KATSIKAS (Dinamo / 27 de ani / 17 jocuri) - A fost stâlpul defensivei "roş-albilor". Şi-a trecut de trei ori numele pe tabela de marcaj.

PAULO VINICIUS (CFR Cluj / 33 de ani / 20 jocuri) - Experimentatul fundaş brazilian a fost liderul celei mai bune defensive din campionat. Pe lângă evoluţiile din apărare, şi-a mai trecut în cont două goluri şi o pasă decisivă.

ANDREI SIN (CSM Poli Iaşi / 26 de ani / 21 jocuri) - Un jucător polivalent, care s-a integrat excelent în sistemul gândit de Flavius Stoican. Un gol şi un penalty scos în 21 de jocuri.

MIJLOCAȘI
ALEXANDRU MITRIȚĂ (Universitatea Craiova / 22 de ani / 17 jocuri) - Un jucător cu o tehnică deosebită, care a făcut diferenţa în multe momente. Şapte goluri şi două pase decisive în 17 jocuri. Originar din Craiova, a intrat rapid în inimile pătimaşilor fani olteni.

PAUL ANTON (Dinamo / 26 de ani / 19 jocuri) - Mijlocaşul defensiv al "câinilor roşii" a fost golgheterul echipei din Ştefan cel Mare cu şase reuşite. În plus, a mai bifat şi trei pase de gol.

EMMANUEL CULIO (CFR Cluj / 34 de ani / 19 jocuri) - Revenit după șapte ani în Gruia, mijlocaşul argentinian a făcut excelent legătura între compartimentul defensiv şi cel ofensiv. A înscris şi şase goluri, de fiecare dată din penalty şi a oferit o pasă decisivă.

ERIC DE OLIVEIRA (Viitorul / 32 de ani / 20 jocuri) - A fost cel mai bun transfer realizat de o echipă în vară, dovadă fiind cifrele înregistrate de brazilian: șapte goluri marcate şi cinci pase decisive.

ATACANȚI
CONSTANTIN BUDESCU ( FCSB / 28 de ani / 13 jocuri, FOTO) - A continuat evoluţiile încântătoare, driblingurile şi execuţiile sale fiind aplaudate pe oricare dintre stadioanele din ţară. Cinci goluri şi tot atâtea pase decisive în 13 jocuri.

PAUL BATIN (Concordia / 30 de ani / 18 jocuri) - Trece prin cea mai bună perioadă din carieră, cu nouă goluri şi o pasă decisivă în 18 jocuri disputate pentru gruparea ilfoveană.

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
1498434707123363
Dumitru Neculai  •  22 Ianuarie 2018, 10:11

becali pluteste peste fotbal viseaza arunca cu banii venti de haram .TRANSFERURILE trebuiesc facute cu contacte ce stabileste cine joaca primeste banii cine nu platiti concediu medical sa zicem 30% . JUCATORII adusi sa fie egali ca valoare pe posturii nu precum copii veau aia sau aialanta.DE JUCAT SA JOACE CEI CARE SE VAD LA ANTRENAMENTEsi jocuri nu bagal pa ala si pe ala. SAU aduci tricourile an cabina le arunci si carel prinde jaca sau rezerva.ALTFEL spus lafcsb se instaleaza conditia echipei FCSB nici decum fosta STEAUA

1425838917717550
John Milne  •  21 Ianuarie 2018, 20:36
Postat de pacionel_fc_fcsb pe 21 Ianuarie 2018, 20:29

***

Prostule .

pacionel_fc_fcsb
pacionel_fc_fcsb  •  21 Ianuarie 2018, 20:29

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează