FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

CALCULE // FCSB, la cel mai bun sezon: titlul 27 vine şi cu două egaluri! + S-a redeschis și bătălia pentru ultimul loc de Europa

Articol de - Publicat miercuri, 11 aprilie 2018 15:20

FCSB are două puncte avans şi golaveraj general mai bun, astfel că pentru titlu îşi mai permite o remiză, dar şi un meci nul în faţa rivalei CFR.

Dintr-o etapă din care FCSB părea în mare dificultate, trupa lui Dică a ieşit senzaţional. CFR s-a împiedicat cu Astra, iar Craiova a pierdut fără drept de apel pe Arena Naţională. Cu 6 etape înainte de final, FCSB şi-a consolidat poziţia de lider.

Are două puncte peste CFR şi de aici încep calculele pentru câştigarea campionatului. Distanţa nu este mare, însă configuraţia actuală a clasamentului îi oferă câteva imense avantaje trupei lui Dică.

În primul rând, FCSB îşi mai poate permite să facă încă două rezultate de egalitate până la final, dintre care unul să fie cu CFR, şi tot ar câştiga titlul. Există o condiţie. În meciul direct cu CFR, remiza să fie 0-0 sau chiar 1-1. În tur a fost tot 1-1, astfel că ar decide golaverajul general, unde acum FCSB stă mai bine: are 3 goluri în plus.

Din perspectiva programului, lucrurile sunt relativ echilibrate. Ambele echipe mai au de jucat numai două partide pe teren propriu şi amândouă vor susţine ultima rundă în faţa propriilor suporteri. FCSB are de mers la Craiova, în schimb, CFR va primi acasă gruparea olteană, însă un mic avantaj tot roş-albaştrii au: meciul direct, FCSB - CFR, acasă, pe Arena Naţională. 

PROGRAMUL PÂNĂ LA FINAL

FCSB / CFR
Astra (d) / Viitorul (d)
Viitorul (d) / Iaşi (d)
CFR (a) / FCSB (d)
Iaşi (d) / Craiova (a)
Craiova (d) / Astra (d)
Astra (a) / Viitorul (a)

Play-off-ul a răsturnat cotele

La finalul sezonului regulat, CFR era văzută de casele de pariuri drept favorită, avea o cotă de sub 2,00 că va câştiga titlul. Acum, FCSB e creditată cu prima şansă.

1

Ce rezultate au fost în sezonul regulat

Dacă s-ar repeta, în ultimele 6 etape de play-off, aceleaşi scoruri înregistrate în respectivele meciuri din sezonul regulat, atunci CFR ar deveni campioană. FCSB a avut dificultăţi majore în "dubla" cu Astra, dar şi în deplasările cu Viitorul şi Iaşi, 4 meciuri în care s-a ales cu un singur punct!!! 

FCSB a făcut numai 5 puncte
Astra - FCSB 2-0
Viitorul - FCSB 1-0
FCSB - CFR 1-1
Iaşi - FCSB 1-0
Craiova - FCSB 2-5
FCSB - Astra 1-1

CFR a strâns 13 puncte
Viitorul - CFR 1-0
Iaşi - CFR 0-2
FCSB - CFR 1-1
CFR - Craiova 2-1
Astra - CFR 2-3
CFR - Viitorul 2-0

27 de meciuri consecutive are FCSB pe Arena Naţională în Liga 1 fără eşec, 19 victorii şi 8 remize, ultimul eşec datează din octombrie 2016, 0-1 cu Gaz Metan

29 aprilie e data la care va avea loc meciul dintre FCSB şi CFR, în etapa a 7-a a play-off-ului

21 e numărul etapelor la finalul cărora CFR a fost pe primul loc, FCSB a bifat această poziţie de 5 ori

5 puncte a fost ecartul maxim dintre cele două în acest sezon, în favoarea CFR-ului după etapele 19, 20 şi 21

Ar fi lider şi fără înjumătăţire

Culio, după meciul cu Astra, a tacat în termeni duri regulamentul din Liga 1, prin care punctele acumulate la finalul sezonului regular se înjumătăţesc. CFR a terminat primele 26 de etape cu un avans de 4 puncte faţă de FCSB. Acum, roş-albaştrii sunt pe primul loc, cu două puncte peste clujeni. Totuşi, chiar şi într-un top fără înjumătăţirea punctelor, tot FCSB ar fi lider, dar la golaveraj. 

Ierarhia fără înjumătăţire
1. FCSB 65p (58-20)
2. CFR 65 (45-16)
3. Craiova 51 (42-28)
4. Viitorul 51 (39-23)

E campioană pe 2018

Parcursul bun al roş-albaştrilor se reflectă şi în clasamentul realizat exclusiv pe baza meciurilor disputate în 2018. În acest an s-au disputat 8 etape: 4 în campionatul regulat şi 4 în play-off şi play-out. FCSB a acumulat cele mai multe puncte, cu unul peste Viitorul! Totuşi, FCSB şi CFR sunt singurele echipe neînvinse în 2018! 

1. FCSB 18p
2. Viitorul 17p
3. CFR 16p
4. Dinamo 14p
5. U Craiova 13p

FCSB, cel mai bun sezon cu play-off

Faţă de precedentele două campionate, în care s-a jucat cu play-off, FCSB are cea mai bună situaţie cu 6 runde înainte de final. Şi ca poziţie, dar mai ales ca punctaj şi ca distanţă faţă de echipa cu care a luptat sau luptă pentru titlul de campioană.

22

S-a redeschis şi bătălia pentru ultimul loc de Europa

Viitorul a venit la numai două puncte în spatele Craiovei şi locul 3 e din nou sub semnul întrebării. Ultima poziţie a podiumului are o miză deosebită: asigură prezenţa în Europa League, indiferent de numele câştigătoarei Cupei României. Meciul direct dintre Craiova şi Viitorul se va juca pe "Ion Oblemenco" în aceeaşi etapă când are loc şi derby-ul de titlu, în ultimul weekend din aprilie.

Oltenii au atuul celor două puncte avans, însă şi Viitorul are un avantaj, faţă de Craiova, a intrat cu punctaj par şi la egalitate de puncte la final, va trece peste trupa lui Mangia. În cazul în care Craiova va câştiga Cupa, atunci şi locul 4 va merge în Europa League. 

Calculele pentru Europa

# Locul 1 - turul 2 preliminar Champions League (24/25 iulie - 31 iulie / 1 august)
# Câştigătoarea Cupei - turul 3 preliminar Europa League (9 - 16 august)
# Locul 2 - turul 2 preliminar Europa League (26 iulie - 2 august)
# Locul 3/4 - turul 1 preliminar Europa League (12 - 19 iulie)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (43)
ray51
ray51  •  12 Aprilie 2018, 11:32

CFR-ul merge la vale. Cu parere de rau. De ce oare nu e in stare sa ia un campionat? Banii lui Gigi? Metodele lui Petrescu? Culisele ?

caminero
caminero  •  12 Aprilie 2018, 10:44

Dom Craitoiu,lasa injumatatirle si alte minuni, si fa domle si un clasament doar cu meciurile directe intre cele 6 echipe de playoff (cele din sezonul regulat, cu tot cu golaverajul direct, plus cele patru etape de playoff jucate). Asta ar fi cel mai interesant clasament.

caminero
caminero  •  12 Aprilie 2018, 10:35
Postat de Joachim Makay pe 11 Aprilie 2018, 17:45

Cum e in playout prostalaule optarr ?

Cum mai e cu hate-speech-ul norvegienilor, dom maior tolo ?!? ia uite colo-sa un exemplu. aaa, doar le-a mincat banii fraierilor alora? pai zi asa, nene, nu ne mai tromboni cu moderari, cartonase galbene, suspendari de conturi si alte rashini din astea ...

Vezi toate comentariile (43)
Comentează