FOTBAL  »  Superliga  »  ANALIZĂ

Campionatul-monstru devorează antrenorii! 6 tehnicieni din Liga 1 sunt în mare pericol: CFR, aproape de o nouă schimbare!

Articol de , , - Publicat miercuri, 19 septembrie 2018 10:04

Tehnicienii din Liga 1 sunt amenințați în fiecare etapă. În opt etape, zece ”principali” au fost demiși deja sau sunt în pericol să fie puși pe liber în curând.

Antrenorii români nu despachetează după ce semnează contractele. N-are rost, că sunt șanse foarte mari ca bagajele să fie strânse curând!

Patru cluburi din 14 au schimbat deja tehnicienii cu care începuseră sezonul. Alți șase sunt în pericol să fie demiși. Campioana constituie un caz special, CFR l-a dat afară pe Edward Iordănescu după trei meciuri oficiale, l-a înlocuit cu Conceicao și acum se clatină rău și scaunul portughezului, se pregătește înscăunarea celui de-al treilea "principal", când nici nu s-a terminat turul sezonului regulat!

Conceicao ar fi fost plecat deja dacă ar fi acceptat să rezilieze acordul fără să beneficieze de salariul pentru tot sezonul. Doar actul semnat l-a păstrat în funcție când conducerea îl adusese în Cluj pe spaniolul Maqueda, înlocuitorul pregătit.

Toni rămâne în pericol. Și la fel sunt Dică, Mangia, Stoican, Bratu și Costel Enache.

Nu vă bazați pe clasament!

Nici primul loc nu mai asigură liniștea, dovadă situația în care se găsește Dică. Lui i s-a dat un ultimatum, un fel de test ca să-și păstreze postul. FCSB ar trebui să joace mult mai bine pentru ca Nicolae să continue, asta e condiția lui Becali.

Clasamentul nu constituie un indiciu legat de stabilitatea băncilor tehnice.

Ierarhia nu spune mai nimic la acest capitol, de fapt. Primul loc e amenințat, locul al doilea a apucat să și sacrifice un antrenor. Astra l-a demis pe Măldărășanu în urmă cu o etapă, chiar dacă echipa nu pierduse cu el la conducere.

Contează toanele patronilor, impresiile lor dintr-un moment dat, din seara de după un meci, și simpatia pe care o au față de un jucător anume.

Cum merg pe sârmă ca la circ antrenorii din Liga 1:

FCSB

- Dică are cinci etape ca să demonstreze că e capabil să amelioreze jocul, altfel va fi schimbat cu Iordănescu junior sau cu Teja. Nicolae a ratat calificarea în grupele Europa League, un motiv concret să-și piardă postul.

Astra

- Patronul Niculae l-a demis pe Măldărășanu, un debutant în prima ligă, și l-a schimbat cu Mulțescu, 67 de ani. Stabilitate n-are cum să fie, că pe Mulțescu l-a mai dat afară de trei ori până acum, ultima oară în urmă cu trei luni!

CFR Cluj

- Iordănescu a plătit pentru eșecul cu Malmo, 0-1 în preliminariile Champions League, Conceicao e greu să scape. Portughezul a mai câștigat timp cu jocul bun din egalul cu FCSB, 1-1, dar rămâne amenințat.

U Craiova

- Mangia a reconstruit echipa din vară până acum, însă și-a consumat creditul. Patronul Rotaru nu mai are răbdare pe locul 8: dacă Știința nu leagă două, trei victorii, italianul va pleca.

Poli Iași

- Stoican lucrează într-un "război rece" cu Selymes, managerul clubului și prieten cu finanțatorul Horia Sabo. Flavius a câștigat la Voluntari, 3-2, și și-a mai prelungit mandatul. Nu e clar cât va mai rezista. Moldovenii sunt pe 9 și joacă împotriva lui Dinamo vineri.

Dinamo

- Bratu a fost adus pentru reconstrucție, însă reforma a durat trei luni. Acum e ca și demis, dacă pierde la Iași îi va fi pronunțată sentința.

Chiajna

- Ionuț Badea a salvat echipa în sezonul trecut, acum a prins doar opt etape pe bancă. Penultimii, ilfovenii l-au schimbat cu Dorinel Munteanu, care nu mai antrenase de trei ani și jumătate.

FC Voluntari

- Clubul-haos a pornit sezonul cu Oprița pe bancă, numai că "principalul" se simțea condus de managerul Ioan Andone. Ilfovenii l-au dat afară pe Daniel și l-au schimbat cu Dinu Todoran, care nu are licență Pro, așa că pe bancă stă Mircea Rădulescu, 77 de ani, fost șef al Școlii de antrenori. Riciu n-a mai antrenat un club "pe bune" din 1997, când era la U Craiova. Acum doar își închiriază licența și asta a mai făcut. Primarul Pandele caută antrenor, tocmai a negociat cu Edward Iordănescu.

FC Botoșani

- Costel Enache abia s-a salvat în campionatul trecut, a rămas în funcție deși conducerea negocia cu posibili înlocuitori, inclusiv cu Adrian Mutu. Acum a pornit slab, e pe 11, și schimbarea sa pare o chestiune de timp.

Cine e mai relaxat:

Viitorul

- Ar fi culmea să devină și Hagi amenințat, când el e și patron, și antrenor al clubului! Chiar până acolo încă n-a ajuns fotbalul din România!

Sepsi

- Neagoe e liniștit grație rezultatelor excelente din sezonul trecut și debutului fantastic din stagiunea curentă. Covăsnenii sunt pe 3, cea mai bună clasare din istoria clubului.

Dunărea Călărași

- Alexa a condus echipa orașului în premieră în Liga 1 și acum o ține la granița dintre play-off și play-out, locul 7. Deocamdată e de neatins postul lui.

Hermannstadt

- Lui Pelici i se recunoaște meritul de a fi promovat echipa, de aceea nu e amenințat încă. Are trei înfrângeri la rând cu un singur gol marcat! Antrenorul e convins că nu va ajunge în pericol, crede că seria proastă e din cauza ghinionului.

Gaz Metan

- Teja e revelația campionatului, a urcat pe 4, în condițiile în care a scăpat ca prin urechile acului de demitere! Șefii de la Mediaș l-ar fi adus pe Stoican, de la Iași, doar că Flavius a rămas în Moldova și de aceea și-a păstrat Mihai locul.

"Dacă vreți să vedeți ceva ciudat, uitați-vă pe clasamentul din România și veți observa că dintre primele patru-cinci clasate, două sau trei și-au schimbat antrenorii!"
Walter Zenga, în presa din Italia

"Lui Dică i-am promis că-l evaluez după 13 etape, deci nu-l dau afară acum. Îl voi analiza după următoarele cinci etape, așa cum am promis"
Gigi Becali, patron FCSB

"Normal că domnul Negoiță e supărat, nu e nimeni fericit când pierde etape la rând! Nu știu dacă voi fi demis, sunt conștient că în fotbal e posibil orice"
Florin Bratu, antrenor Dinamo

Tradiție în masacrarea antrenorilor

Sezonul / Numărul schimbărilor
2009-2010 28
2010-2011 33
2011-2012 31
2012-2013 33
2013-2014 33
2014-2015 38
2015-2016 31
2016-2017 15
2017-2018 11

Nu ne bate nimeni la schimbatul antrenorilor

Există şi alte campionate în care s-a jucat acelaşi număr sau apropiat de etape ca şi în Liga 1. Doar în Serbia au fost schimbați 4 antrenori, la fel ca la noi, dar nicio ţară nu ne depăşeşte.

ŢARĂ / ETAPE DISPUTATE / ANTRENORI SCHIMBAŢI

România 8 - 4
Serbia 8 - 4
Bulgaria 8 - 2
Polonia 8 - 2
Ungaria 8 - 2
Elveţia 6 - 2
Croaţia 7 - 1
Austria 7 - 1

Doar 4 au trofee!

Venirea lui Dorinel Munteanu la Chiajna ridică numărul antrenorilor care au în CV măcar un trofeu. Dorinel deţine chiar un titlu de campion cucerit cu Oţelul în sezonul 2010-2011.

ANTRENOR / TROFEE

Gheorghe Hagi: Titlul Liga 1, Cupa Turciei
Dorinel Munteanu: Titlul Liga 1, Supercupa României
Antonio Conceicao: Cupa şi Supercupa României
Devis Mangia: Cupa României

Vezi și: EXCLUSIV Verdict categoric al unui mare dinamovist: "Vă grăbiți! Lăsați-l pe Bratu până la iarnă!"

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
baba_yaga
baba_yaga  •  19 Septembrie 2018, 12:35
Postat de valeri.gazaev.the.greatest pe 19 Septembrie 2018, 11:56

Sunt 14 echipe in liga 1. Una castiga, restul (13) pierd. Asta chiar daca ne gândim ca majoritatea au obiective diferite. Prostii au ras de Neagoe când a spus ca viseaza la titlu. In optica mea de a vedea lucrurile, asta e un antrenor de care trebuie sa tii cu dintii. Merge foarte bi8ne, dar intotdeauna e loc de mai bine. Un mare bravo ! Revin la primul punct, in fiecare an sunt antrenori in pericol de demitere. Dar anul asta deja s-au strans mai multi. Nicuae de la giurgiu a furat startul. Exista o stare de nemultumire generala, si ma intreb de ce. Unde sunt investitiile ? cum sa emiti pretentii astfel ? Doar intr-un singur caz se justifica o demitere. Va las pe voi sa ghiciti si sa o mestecati. Nu uitati : fc fcsb nu e steaua !

Te-ai mai calmat cu elogiile la adresa echipei "colectorilor de fer" ? Ieri, erai foarte agresiv în declarații / reply-uri !

939271716140965
Manu Ion  •  19 Septembrie 2018, 12:11

Hai sa vedem si ce antrenori sunt ? Nu au experienta,au antrenat te miri unde prin liga a III-a si deodata ajung la echipe de top !!! de ce ? se compromit singuri din dorinta de afirmare .Ar trebui sa inteleaga inainte de toate ca e obligatoriu sa faci ucenicia ca antrenor la echipe mai mici inainte sa ajungi la echipe de top,unde sunt jucatori valorosi cu personalitate si daca nu ai experienta e greu sa castigi.

valeri.gazaev.the.greatest
valeri.gazaev.the.greatest  •  19 Septembrie 2018, 11:56

Sunt 14 echipe in liga 1. Una castiga, restul (13) pierd. Asta chiar daca ne gândim ca majoritatea au obiective diferite. Prostii au ras de Neagoe când a spus ca viseaza la titlu. In optica mea de a vedea lucrurile, asta e un antrenor de care trebuie sa tii cu dintii. Merge foarte bi8ne, dar intotdeauna e loc de mai bine. Un mare bravo ! Revin la primul punct, in fiecare an sunt antrenori in pericol de demitere. Dar anul asta deja s-au strans mai multi. Nicuae de la giurgiu a furat startul. Exista o stare de nemultumire generala, si ma intreb de ce. Unde sunt investitiile ? cum sa emiti pretentii astfel ? Doar intr-un singur caz se justifica o demitere. Va las pe voi sa ghiciti si sa o mestecati. Nu uitati : fc fcsb nu e steaua !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează