FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

update Cât câștigă de fapt Ioan Ovidiu Sabău la U Cluj: „Ce spune domnul deputat nu este adevărat!”

Ioan Ovidiu Sabău
Ioan Ovidiu Sabău

Articol de - Publicat vineri, 08 decembrie 2023 20:33 / Actualizat sambata, 09 decembrie 2023 16:02

Deputatul USR Brian Cristian pretinde, într-o declarație acordată luna trecută, că Ioan Ovidiu Sabău ar câștiga la U Cluj 35.000 de euro lunar. Președintele clubului, Radu Constantea, susține însă că suma e exagerată. Din informațiile GSP.RO, el ia 27.000 lunar, restul până la 35.000 merg la staff-ul său.

UPDATE Azi, 9 decembrie, Mihai Moga, brand managerul lui U Cluj, a venit și el cu câteva precizări pe acest subiect:

Cifrele prezentate public sunt departe de cele reale. Contractele staff-ului sportiv de la FC Universitatea Cluj reflectă valoarea lotului, ambițiile clubului, obiectivele stabilite, dar și așteptările comunității, ale suporterilor și ale sponsorilor și sunt în concordanță cu bugetul pentru acest sezon. 

În ceea ce privește utilizarea banilor publici pentru plata contractelor sportive, aceasta este reglementată foarte clar de Legea nr. 296 din 26 octombrie 2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung, care la Articolul 28 alin. (2) stipulează că "cuantumul onorariilor/remunerațiilor finanțate din fonduri publice, stabilite prin contractele de activitate sportivă încheiate, după data intrării în vigoare a prezentei legi, nu poate depăși nivelul a două indemnizații brute stabilite, potrivit legii, pentru funcția de președinte al consiliului județean". Iar alin. (3) prevede posibilitatea completării acestora: "Cuantumul onorariilor/remunerațiilor, prevăzut la alin. (2), poate fi majorat din alte surse de finanțare, altele decât fonduri publice, inclusiv din donații și sponsorizări". 

FC Universitatea Cluj respecta aceste principii și înainte de apariția Legii 296, întrucât prevederi similare se regăsesc și în Regulamentul local de finanțare nerambursabilă din fonduri publice a structurilor sportive.

În concluzie, orice contract de activitate sportivă plătit de FC Universitatea Cluj care depășește plafonul impus de lege este acoperit din sumele provenite din sponsorizări, contracte comerciale, drepturi TV, ticketing și retail, care reprezintă, de altfel, 70% din veniturile estimate ale clubului pentru sezonul 2023/2024

Mihai Moga, brand manager U Cluj

Știrea inițială

Deputatul USR Brian Cristian acuză că la U Cluj se iau salarii mari din bani publici

Ioan Ovidiu Sabău face o treabă excelentă la U Cluj. A dus echipa pe loc de play-off în Superliga, 6, iar în Cupa României a calificat-o în „sferturi”, unde o va întâlni pe Hermannstadt. Cu toate astea, el e contestat. Motivul? Salariul!

„Te întreb ce venituri lunare au cei din conducerea de la U Cluj, din bani publici până la urmă. (n.r. nu le ai tu?) Ba da... dar prefer să nu le spun acum.

Italianul celor de la U Cluj tocmai s-a remarcat în premieră în tricoul „Șepcilor roșii”: „Sunt nebuni, sunt minunați, vreau să le arăt ce pot face”
U CLUJ
Italianul celor de la U Cluj tocmai s-a remarcat în premieră în tricoul „Șepcilor roșii”: „Sunt nebuni, sunt minunați, vreau să le arăt ce pot face”

Îţi zic că venitul lunar al unor persoane de acolo e cât cel anual al unui parlamentar. Antrenorul de la U Cluj are un salariu lunar de 35.000 de euro”, a spus Brian Cristian, deputat USR, în podcast-ul „Săptămâna Politică”, cu Radu Molnar.

Cifră pe care președintele clubului, Radu Constantea, a contestă. „Ce spune domnul deputat nu este adevărat. Suma este departe de realitate. Antrenorul nostru are un salariu mai mic, să spunem în media antrenorilor din Liga 1.

Nu pot să spun dacă suma este exagerată pentru orice echipă de Liga 1, depinde de obiectiv, depinde de buget”, a spus Constantea, citat de iAM Sport.

Ce a aflat GSP.RO despre salariul lui Ioan Ovidiu Sabău

Din informațiile GSP.RO, 35.000 de euro lunar este salariul întregului staff. Dintre aceștia, 27.000 de euro merg la Sabău, restul de 8.000 intrând în conturile asistenților săi.

Suma aceasta îl face pe Sabău cel mai bine plătit antrenor din Liga 1. Îl secondează Andrea Mandorlini, care la CFR Cluj are un salariu lunar de 18.000 de euro.

Până să plece la Al Tai, în Arabia Saudită, Laurențiu Reghecampf era al doilea cel mai bine plătit tehnician din Superliga, cu 20.000 de euro lunar, la Universitatea Craiova.

Superliga - Etapa XIX » Dinamo - U Cluj

Mai puteți citi:

FCSB a bifat primul transfer! Gigi Becali și-a adus preferatul: „A semnat”

Pe cine dă vina Ilie Dumitrescu după eliminarea din Cupă: „Și-a asumat el”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (22)
brujo
brujo  •  10 Decembrie 2023, 22:03
Postat de contrabas3 pe 09 Decembrie 2023, 10:26

O parte din banii ăia se mai duc și pe mâncare, pe facturi, pe benzină, poate ceva investiții, etcetera, nu se duc toți la frați surori și neamuri. Ce treabă ai tu ce face omul cu banii lui?

N-ai inteles. Dar e ok, tu esti doar un limitat.

muzzi1
muzzi1  •  09 Decembrie 2023, 21:00

oricum ar fi 27 sau 35 de mii este enorm! Hagi lucreaza pe 500 de euro la clubul lui! ca are sau nu valoare Sabau nici nu are importanta! cum poate o echipa cunoscuta ca ajutata de buget sa dea salariile alea? alo, DNA aude? si asta cu nu ia chiar 35, ca 2 mii le da de seminte la colaboratori e chiar o explicatie penibila!

mircea_o
mircea_o  •  09 Decembrie 2023, 17:33

Dacă dl parlamentar e invidios de pretinsul salariu al sportivilor, și eu, om de rînd, aș putea fi invidios pe venitul dlui parlamentar.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează