FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRI STRĂINI

Ce s-a întâmplat ultima oară când în Liga 1 au fost aduși arbitri străini

"Centralul" neamț Deniz Aytekin în 2012, lângă Felice Piccolo, în CFR - Steaua / FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 februarie 2018 10:39

LPF a decis că partidele din Liga 1 pot beneficia de brigăzi străine de arbitri, însă condiția este ca ambele combatante dintr-un meci să își dea acordul. 

Cinci cluburi au votat împotriva propunerii de a importa brigăzi în etapele decisive din ultima parte a sezonului. Din play-off sunt contra Astra și CFR Cluj, formațiile care au beneficiat de cele mai multe greșeli, plus Viitorul.

FCSB n-a fost avantajată

Arbitri străini au mai fost aduși în Liga 1 și în sezonul 2011-2012. CFR a câștigat campionatul atunci și FCSB, care ceruse și în acel moment brigăzi din afară, a învins într-un meci din patru când a avut străini la centru. În campionatul următor, 2012-2013, au venit iar centrali din afara țării și roș-albaștrii au luat titlul. Aceea e cea mai recentă stagiune în care LPF a importat brigăzi.

Un străin a  decis un titlu

Arbitri străini au fost implicați hotărâtor în deznodământul unui sezon în urmă cu 9 ani. Unirea Urziceni a devenit campioană în 2009 mai ales datorită unei victorii contra lui Dinamo, scor 1-0. Pentru că se apropia finalul sezonului și lupta pentru titlu era încinsă, cluburile au solicitat arbitri străini, o idee apărută din nou acum.

În Bărăgan, a fost delegat Muniz Fernandez, care i-a anulat un gol lui Dănciulescu pentru fault în atac. Le-a refuzat dinamoviștilor și o lovitură de pedeapsă. "Câinii" au protestat după meci și au amintit ani la rând de acel episod, în care consideră că li s-a furat trofeul. Gică Popescu, prieten cu Dan Petrescu, ar fi fost amic și cu Muniz și așa s-ar fi făcut legătura dintre iberic și Urziceni.

Citește și: Favorita arbitrilor nu vrea "cavaleri" străini! Propunerea FCSB a căzut la vot

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (14)
zorrozabal
zorrozabal  •  28 Februarie 2018, 11:51

Da,am vazut si eu-la tv- meciul ala de la Urziceni,dintre Unirea Urziceni si Dinamo Bucuresti,arbitrat de Muniz Fernandez-cu care Gica Popescu juca tenis-cand era la Barcelona!MM Stoica-care era nu stiu ce sef la Unirea-daduse dispozitie sa se intre la meci doar pe baza buletinului de identitate,iar cei care aveau buletin de Bucuresti ,sa nu li se permita accesul, chiar daca aveau biletul deja cumparat!A inceput meciul si a deschis scorul Dacian Varga-cel ce fusese juniorul lui Dinamo-apoi arbitrul spaniol si-a aratat "orientarea",refuzandu-i lui Dinamo penalty-ul pentru buscularea in careu-din spate-a lui Thiago-tot de catre Dacian Varga!A mai ratat Dacian Varga o ocazie si in sfarsit vine faza "celebra",unicat in istoria fotbalului:O minge la marginea careului de 16 m-pozitie central-stanga-se reped la ea Danciulescu si Adrian Cristea,suteaza Danciulescu pe jos la radacina barei-in dreapte lui Arlauskis!Gool!Dar...stupoare!Arbitrul Muniz Fernandez anuleaza golul... pentru fault in atac la Danciulescu!Pe cine faultase?Poate ca pe Adrian Cristea,ca altcineva nu mai era langa el!A doua zi m-am uitat in Gazeta Sporturilor-atunci nu era site-si nu mi-a venit sa cred!Nu scria nici un rand despre acea faza!Nici macar un cuvant!Dincolo,Prosportul a expediat faza intr-un rand:"Dinamovistii au pretins ca le-ar fi fost anulat pe nedrept un gol,dar victoria Unirii este mai presus de orice dubiu..."!Oricine,poate nedreptati pe Dinamo!Ehei,lasa ca si ei acu

martipan1
martipan1  •  28 Februarie 2018, 13:56
Postat de Viorel Stelistul pe 28 Februarie 2018, 12:58

De ce nu vrea pazcany bacsi arbitrii straini_ Pentru ca chefereul1907 a hacuit deja 8 puncte cu ajutorul ansamblului de fluierasi ***. Cum arpi si muri sunt disperati sa castige titlul si sa duca din nou banii prin Cipru si apoi sa ceara insolventa, au nevoie de arbitrii romani prieteni pentru a continua haiduciile. Hategan a gresit grav la meciul cefuraciosilor cu Steaua de la Cluj (gol din offside al chefereului si penalty neacordat Stelei) si a fost in continuare stimulat si premiat cu meciuri de cupe europene. Asta este explicatia simpla, ***!

vezi ca ai ramas in urma ,comentezi si tu sa nu dormi,Paszkanyi nu mai are nici o treaba cu CFR-ul iar in insolventa nu mai pot intra 5 ani

saviola2_8
saviola2_8  •  28 Februarie 2018, 11:10

Oricum cfr si contracandita ei, steaua, vor fi arbitrati de un strain, ma refer desigur la istvan kovacs:) cfr e o echipa nationalista, ei vor promovarea arbitrilor autohtoni, de aceea au refuzat strainii:)))

Vezi toate comentariile (14)
Comentează