FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

ANALIZĂ GSP Cât de antrenor mai e Mandorlini? Trei exemple de EPIC FAIL în care italianul a distrus-o pe CFR Cluj

Andrea Mandorlini // FOTO: Imago
Andrea Mandorlini // FOTO: Imago

Articol de - Publicat luni, 18 decembrie 2023 16:26 / Actualizat luni, 18 decembrie 2023 16:31

CFR e în cea mai mare criză de când îl are patron pe Nelu Varga. N-a mai câștigat un meci de aproape două luni și o despart deja de liderul FCSB nu mai puțin de 8 puncte. Duminică a pierdut cu Sepsi, al 5-lea eșec din acest sezon, mai multe decât au echipe care nici măcar nu se află pe locuri de play-off, exemple fiind Hermannstadt (4), Oțelul (4) și Petrolul (3).

Dincolo de marea eroare de arbitraj comisă împotriva clujenilor, la golul marcat de Damașcan, prin care s-a stabilit scorul final, din perspectiva CFR-ului se naște o mare întrebare, îndreptată la adresa antrenorului său.

Cât de bun mai e Andrea Mandorlini, un tehnician cu care clujenii cucereau titlul de campioni în urmă cu mai bine de 13 ani?

Modul în care a gândit strategia schimbărilor pe parcursul meciului de la Sf. Gheorghe a fost unul care s-a dovedit un dezastru pentru echipa sa. Modificările de efectiv și de modul tactic au prăbușit-o pe CFR și i-au oferit șansa lui Sepsi să se impună.

Nu e pentru prima dată pe parcursul acestui sezon când Mandorlini și-a condus în mod deficitar echipa de pe bancă, în timpul unui joc. Sunt, inclusiv cu confruntarea de duminică, măcar 3 exemple în care Mandorlini a fost principalul vinovat de înfrângere:

Vassaras conduce o rețea de crackeri
EDITORIAL
Vassaras conduce o rețea de crackeri

1. Adanaspor - CFR 2-1

  • returul „dublei" din preliminariile Conference League, în tur fusese 1-1
  • la scorul de 1-1, cu gazdele în inferioritate numerică, Mandorlini a decis să facă 4 schimbări în minutul 75
  • a decis să schimbe sistemul cu care începuse
  • dacă Avounou, Bârligea și Krasniqi au fost înlocuiți cu jucători de același profil (Tachtsidis, Jefte, Konoplyanka), în schimb, cea de-a 5-a a fost una eminamente defensivă, deși evolua în superioritate: Manea în locul lui Yeboah.
  • CFR n-a avut nicio ocazie, din momentul schimbărilor, dar a încasat gol în final
  • în minutul 90Ă5, Mandorlini a încercat în disperare să salveze ceva: Otele în locul lui Cvek, prea târziu pentru a evita eliminarea

2. FCSB - CFR 1-0

  • clujenii au început într-un sistem 5-3-2
  • au jucat bine prima repriză, după care, în minutul 60, Mandorlini a făcut două schimbări
  • Avounou în locul lui Tachtsidis și Krasniqi în locul lui Ziv Morgan, a trecut la un alt sistem, 4-3-3, cu Yeboah, Bârligea și Krasniqi în ofensivă
  • echipa n-a mai fost la fel de compactă, FCSB a pus presiune, a marcat și s-a terminat 1-0
  • a fost prima înfrângere în campionat pentru CFR

3. Sepsi - CFR 2-1

  • CFR a arătat bine cât timp a evoluat în formula de start, 5-3-2
  • a marcat, și-a mai creat ocazii și avea avantaj pe tabelă
  • la jumătatea reprizei secunde însă, Mandorlini a făcut două modificări, una post pe post (Deac în locul lui Avounou) și una cu tentă defensivă (Fică în locul lui Otele)
  • CFR s-a destabilizat, Sepsi a marcat, a egalat, a pus presiune mare la poarta lui Sava și, în cele din urmă, a și câștigat, printr-un gol marcat din ofsaid

Prăbușirea lui Mandorlini: ultimii 5 ani a fost doar în Serie B și C

Până în 2018, Mandorlini a fost un tehnician extrem de bine cotat. În afara experienței din România, unde în 2010 a câștigat toate trofeele puse în joc, titlul, Cupa, Supercupa, el a reușit să antreneze, chiar perioade importante, la nivel de Serie A, unde e extrem de greu de ajuns.

La Verona a stat nu mai puțin de 5 ani, între 2010 și 2015, cu două sezoane petrecute în prima ligă. Din 2018 însă s-a prăbușit. Mai întâi a ajuns la Cremonese, în Serie B, după care la Padova și Mantova, ambele în al treilea eșalon din Italia. În iulie, Mandorlini a împlinit 63 de ani. E cel mai în vârstă tehnician din campionatul României.

Bornele negative ale CFR-ului în ultimul timp

  • în clasamentul formei, pe ultimele 5, dar chiar și pe ultimele 10 etape, echipa e abia pe locul 14
  • nu a câștigat deloc în ultimele 8 meciuri oficiale (campionat și Cupă)
  • are o singură victorie (3-1 cu Farul) în ultimele două luni și jumătate, în rest: 7 remize și 3 înfrângeri
  • a strâns doar 33% din punctele puse în joc cu echipele care se află acum pe locuri de play-off, doar 8 din 24 de puncte maximum posibile

Demis? Cine, eu? Pentru ce motiv? Spui tu? Cred că sunt și alte întrebări de adresat. Eu sunt aici și îmi fac treaba. Nu cred că are rost să ne gândim la ce va fi mâine, important este să vorbim despre prezent.

- Andrea Mandorlini, în dialog cu reporterul la flash-interviul de după meciul cu Sepsi

VIDEO Gol controversat în Sepsi - CFR Cluj

Citește și: 

Ioanițoaia, despre faza care a creat nenumărate discuții: „Decizie scandaloasă. Ridicolă, jenantă”

Mihai Stoica, imediat după comunicatul lui Vassaras: „Nu știu ce e mai grav”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (28)
firstplace1
firstplace1  •  11 Ianuarie 2024, 16:55
Postat de lefter_popescu pe 19 Decembrie 2023, 23:36

Amice, iar ai apărut la orizont cu prostioarele tale ? Știi unde-i orizontul? E acolo unde se întâlnește cerul cu pământul...asa ca iesi din giratoriu si ascunde-te cât poți de repede ca te-ai făcut prea mult de ras pe aici.

septare,toti rad de tine. ma bucur ca rapid s-a desfiintat definitivi si itrevocabil in 2016,o meriti.

lefter_popescu
lefter_popescu  •  19 Decembrie 2023, 23:36
Postat de firstplace1 pe 19 Decembrie 2023, 21:26

ha ha ha,cum bah sa se nasca o echipa direct in liga 1 in 2003? Steaua este tot in liga 1 din 1947 si pana la sfarsitul lumii.

Amice, iar ai apărut la orizont cu prostioarele tale ? Știi unde-i orizontul? E acolo unde se întâlnește cerul cu pământul...asa ca iesi din giratoriu si ascunde-te cât poți de repede ca te-ai făcut prea mult de ras pe aici.

firstplace1
firstplace1  •  19 Decembrie 2023, 21:26
Postat de lefter_popescu pe 19 Decembrie 2023, 18:36

Amice, am impresia ca te-ai inecat când ai scris asa frumos despre fcsb. PS- lasă Steaua sa primească cele 37 mil euro pe care prima instanta a hotărâtca aceasta suma s-o plătească Gigi Valiza pt furtul de identitate. Asa ca nu folosi și tu denumirea altei echipe pt ca ,cine știe, te cheamă nea Talpan ca martor mincinos. Las-o asa cum s-a născut fcsbeul în 2003 , în comuna Mogoșoaia și ca se antrenează la granița dintre comunele Berceni și Popesti leordeni...respectiv ,este o echipa din județul Ilfov ! Ai prins-o p-asta ?

ha ha ha,cum bah sa se nasca o echipa direct in liga 1 in 2003? Steaua este tot in liga 1 din 1947 si pana la sfarsitul lumii.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează