FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Victoria cu Universitatea Craiova nu schimbă nimic » Dan Petrescu își intră în rol și dă afară jumătate dintre titulari

Dan Petrescu face lista de transferuri la CFR Cluj. Foto: GSP
Dan Petrescu face lista de transferuri la CFR Cluj. Foto: GSP

Articol de - Publicat vineri, 26 aprilie 2024 00:18 / Actualizat vineri, 26 aprilie 2024 00:18

CFR Cluj se pregătește de o adevărată revoluție a lotului odată cu revenirea lui Dan Petrescu pe banca tehnică. Nelu Varga vrea să-i ofere încredere totală antrenorului care a garantat succesul în trecut, astfel că este dispus să facă investiții, dar și să se despartă, în condiții chiar și neavantajoase pentru club, de mulți jucători care au fost de bază pentru Andrea Mandorlini și Adrian Mutu.

După o stagiune a eșecului total, în care CFR Cluj nu a avut capacitatea de a lupta până la final la titlu - un obiectiv cu revers financiar - Dan Petrescu pregătește schimbări masive, adaptate strategiei sale de până acum pe care nu dorește să o schimbe în noul mandat.

Universitatea Craiova, făcută KO de CFR Cluj » Bătălia pentru cupele europene ia foc! Note + Clasamentul din play-off
CSU CRAIOVA - CFR CLUJ 0-1
Universitatea Craiova, făcută KO de CFR Cluj » Bătălia pentru cupele europene ia foc! Note + Clasamentul din play-off

CFR Cluj, transformare totală: adio, răsfățați. Disciplina coboară din pod

Pentru Dan Petrescu, disciplina tactică, dar și cea comportamentală sunt noțiuni fără de care nu poate antrena, astfel că „Bursucul” este gata să renunțe la „răsfățații” lotului care au creat probleme antrenorilor din acest sezon.

În acest sens, jucători precum Panagiotis Tachtsidis și Omar El Kaddouri sunt ca și plecați. Dacă grecul și-a arătat agresivitatea și indolența inclusiv în teren, eliminarea din Cupa României în fața celor de la Corvinul Hunedoara fiind elocventă, cazul lui El Kaddouri rămâne doar în plan sportiv.

Prestațiile mijlocașului ofensiv de 33 de ani nu au produs efectul scontat la începutul sezonului, în condițiile în care este salariul jucătorului trecut la Napoli, Torino și PAOK este de 15.000 de euro lunar în primul an, iar în cel de-al doilea ar urma să ajungă la 22.000 de euro.

A înscris doar o dată în campionat, în cele 8 prezențe bifate, astfel că perspectivele sale au toate șansele să nu se interfereze cu cele ale clubului.

Celor doi străini li se pot adăuga Filipo Falco, italianul adus de Mandorlini pentru a produce „magie” în spatele atacantului, dar care nu a apuc să debuteze din cauza condiției fizice foarte slabe.

19,43 milioane de euroeste valoarea lotului de la CFR Cluj, potrivit Transfermarkt

În departamentul defensiv, un semn de întrebare poate fi ridicat și în privința lui Anton Kresic, Ajeti și Boben, cu evoluții oscilante toți. Cum jocul lui Dan Petrescu este construit în jurul apărării, este de așteptat ca noul tehnician să solicite jucători noi, care să se încadreze pe profilul său.

La nivel de portari, Cristian Bălgrădean își încheie contractul și nu va mai continua în Ardeal, locul de goalkeeper secund urmând a fi luat de Otto Hindrich.

Cristi Manea sare și el din schemă. Spațiu pentru tineri vs. Camora și Deac, jolly jokeri în baston

Capitolul plecări este completat și de Cristian Manea, liber din iulie și cu șanse tot mai mari să semneze cu Galatasaray pentru viitoarea stagiunea, dacă nu apare la orizont o ofertă mai tentantă după Euro 2024. În spatele porților deschise lăsate de fundașul dreapta, rămâne Vasile Mogoș care a impresionat mai mult prin aportul său ofensiv decât prin aportul din apărare, astfel că este nevoie de o nouă achiziție pe acest post.

Rămâne de văzut și ce roluri vor avea Ciprian Deac și Camora, dată fiind simpatia pe care „Superdan” și-a exprimat-o mereu față de cei doi veterani.

Nu este exclus ca în noua strategie trasată de Nelu Varga să fie inclusă și promovarea de tineri jucători de la echipa de tineret, mare parte dintre aceștia fiind utilizați în unele meciuri amicale ale primei echipe.

Radu Alexandru, Alberto Cimpoeșu, Paul Ciupei, Răzvan Gligor, Alex Nădășanu și Darius Salak sunt numele jucătorilor de perspectivă ce ar putea face pasul în carieră.

Răzvan Sava și Philip Otele, buni de export

În contextul problemelor financiare cu care se confruntă, CFR Cluj va fi nevoită să și vândă. Clubul din Gruia a făcut publice datele fiscale pe anul 2023 din care reiese că datoria echipei lui Nelu Varga a crescut din nou și a ajuns la 35 de milioane de euro, din care 2,1 milioane de euro sunt către angajați.

Răzvan Sava, despre care Mainz și Koln s-au arătat interesate de-a lungul acestui sezon, dar și Philip Otele, aflat pe radarul unor cluburi cu nume precum Brighton, respectiv Napoli, sunt jucătorii de pe urmele cărora se pot obține sume importante în vară.

Ultimul cuvânt îl va avea, cu siguranță, Dan Petrescu. În cazul unor oferte bune, antrenorul nu se va opune, însă vrea la schimb înlocuitori pe măsură.

VIDEO. Ce ar putea aduce revenirea lui Dan Petrescu la CFR Cluj

Citește și:

„Are probleme mari!” » Adevăratul motiv pentru care Ștefan Târnovanu comite eroare după eroare în poarta lui FCSB, pe final de sezon
FCSB
„Are probleme mari!” » Adevăratul motiv pentru care Ștefan Târnovanu comite eroare după eroare în poarta lui FCSB, pe final de sezon
Fanii lui Dinamo s-au mobilizat după eșecul cu Botoșani » Sold-out la „finala” cu Voluntari
DINAMO
Fanii lui Dinamo s-au mobilizat după eșecul cu Botoșani » Sold-out la „finala” cu Voluntari

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (19)
Dobermannul
Dobermannul  •  26 Aprilie 2024, 21:55
Postat de VanBasten2000 pe 26 Aprilie 2024, 21:12

George este A1 la fcsb.

Am inteles esti admirator al ciobanului.

VanBasten2000
VanBasten2000  •  26 Aprilie 2024, 21:12
Postat de Dobermannul pe 26 Aprilie 2024, 11:58

Nu stiu la ce Georgica te referi dar Dan Petrescu este cel mai tare ... Acum nu stiu cum se va descurca fara Dincu dar ... o sa vedem. Am incredere in ... Citat GSP: "IMAGINI INCREDIBILE Medalie de campion pentru interlopi: capi periculoși au sărbătorit titlul câștigat de CFR împreună cu Vasile Dîncu și polițiști" https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/titlul-castigat-de-cfr-sarbatorit-impreuna-cu-interlopi-periculosi-vasile-dincu-si-politisti-567358.html

George este A1 la fcsb.

Dobermannul
Dobermannul  •  26 Aprilie 2024, 14:45

Tenebroasa CFR Cluj ... Citat GSP: "Gazeta Sporturilor publică astăzi noi informații care leagă fotbalul românesc de un grup de cetățeni italieni anchetat de autoritățile spaniole pentru fraudă, trucare de meciuri și apartenență la un grup criminal, temuta mafie calabreză ‘Ndrangheta. Astăzi, legăturile duc la tripla campioană a României, CFR Cluj." https://www.gsp.ro/gsp-special/investigatie/exclusiv-strangerea-de-mana-a-mafiei-cum-a-vrut-cfr-sa-si-faca-academie-cu-un-italian-arestat-si-suspendat-pentru-trucare-de-meciuri-legatura-cu-grupul-italian-anchetat-in-spania-si-asociat-cu-mafia-calabreza-508876.html

Vezi toate comentariile (19)
Comentează