FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FCSB

CFR CLUJ - FCSB // Planul CFR-ului, dezvăluit: „Semnezi cu noi, dar nu o anunți pe FCSB”

Pentru Bălgrădean, CFR va fi a 6-a echipă din Liga 1 la care va evolua, după Urziceni, Dinamo, Craiova, Chiajna și FCSB
Pentru Bălgrădean, CFR va fi a 6-a echipă din Liga 1 la care va evolua, după Urziceni, Dinamo, Craiova, Chiajna și FCSB

Articol de , , - Publicat joi, 12 martie 2020 07:22

CFR i-a cerut lui Bălgrădean să nu informeze clubul de care aparține că a semnat cu trupa lui Dan Petrescu, tocmai pentru a-și crea un avantaj înaintea meciului direct.

Bălgrădean va evolua la CFR începând din vară, după ce, aflat în ultimele 6 luni de contract, a beneficiat de reglementările în vigoare și a putut să semneze încă de acum cu gruparea din Gruia. Totuși, Bălgrădean și CFR au încălcat un alt punct din regulament, cel care spune că atât clubul care ia un astfel de fotbalist, cât și jucătorul în cauză sunt obligați să anunțe echipa, după parafare, cu care fotbalistul mai are câteva luni de contract.

În spatele scandalului Bălgrădean a stat, de fapt, exclusiv strategia pe care șefii CFR-ului au avut-o și pe care aceștia i-au impus-o goalkeeper-ului. După ce CFR a aflat că Bălgrădean e disponibil din vară, fiindcă FCSB nu-l mai dorește și din sezonul viitor, l-a abordat, l-a convins să semneze, însă i-a pus o condiție: "Vii la noi, parafăm actele de acum, dar nu o anunți sub nicio formă pe FCSB".

Apropiați ai jucătorului au susținut că "Pufi" a fost reticent inițial în fața acestei propuneri, având de gând să anunțe clubul la care a evoluat în ultimii 2 ani.

CFR are un avans de doar 4 puncte față de FCSB înaintea meciului direct. Vezi clasamentul integral aici

Cei din Gruia au insistat însă și chiar ar fi și mărit prima de instalare, drept recompensă pentru tăcerea portarului. Bălgrădean a cedat în cele din urmă și FCSB n-a știut despre acest subiect. Motivul pentru care campioana a dorit să procedeze în acest fel, asumându-și chiar și penalizările financiare prevăzute de regulament, care conțin însă sume extrem de mici, în jur de 1.500 de lei, a fost că dorea să destabilizeze atmosfera de la FCSB chiar înaintea meciului direct, programat în această etapă, duminică seara.

Și-au dorit haos la FCSB

Șefii campioanei planificaseră să anunțe public în aceste zile că Bălgrădean a semnat cu CFR. Automat, s-ar fi creat un haos în curtea FCSB-ului, iar în poartă s-ar fi făcut rocada Vlad-Bălgrădean, care în viziunea clujenilor ar fi creat un mare avantaj trupei lui Dan Petrescu. 

Tot planul a fost dat peste cap de faptul că Mihai Stoica a aflat de ceea ce făcuse Bălgrădean, după care a fost informat Gigi Becali, care a făcut totul public, iar rocada dintre buturi s-a făcut cu o etapă mai devreme, la confruntarea cu U Craiova, după ce Vlad a apărat și la "sfertul" de Cupa României cu Hermannstadt.

"Înțelegerea dintre noi era să anunțăm acest lucru înaintea meciului nostru direct cu FCSB. Motivul era tocmai să nu apară speculații, să nu periclităm integritatea jucătorului. Nu ne-am gândit nicio secundă la alte nebunii, cum ar fi să trântească meciul! Nu am putea vreodată să angajăm un fotbalist dacă l-am bănui capabil de așa ceva. 

Am citit declarația domnului Becali, că n-am fi procedat corect. E posibil să nu fi acționat tocmai în limitele moralității, dar nu uitați că suntem într-o competiție și fiecare încearcă să profite de greșelile celuilalt.

Domnul Becali a procedat la fel în urmă cu trei ani, când a încercat să-l ia pe Deac. Ciprian se afla exact în situația în care era Bălgrădean acum și FCSB a căutat să-l atragă. Iar în 2018, domnul Becali avea întâlniri la palat cu Omrani și cu impresarul lui, în condițiile în care fotbalistul mai avea contract cu CFR încă două sezoane!" 
Bogdan Mara, director sportiv CFR

276 de meciuriare Bălgrădean în Liga 1, unde a debutat acum 10 ani, în tricoul Unirii Urziceni

Citește și:

CFR CLUJ - FCSB // Prietenii au devenit dușmani » De ce nu-și mai vorbesc Marian Copilu și MM Stoica

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (23)
andy_2008
andy_2008  •  12 Martie 2020, 16:49

Daca anuntau clubul totul era corect,cum au procedat ei se numeste vagabonteala.

spartcapus
spartcapus  •  12 Martie 2020, 16:04

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ironicc
ironicc  •  12 Martie 2020, 15:38

vai de mine daca nu era mumulusha acolo sa anunte el ca a semnat se tampea fecaliotul sef mai rau ......extraordinar! noroc cu acest mumulush ! sila de ei si de cei de teapa lor !

Vezi toate comentariile (23)
Comentează