FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - VIITORUL 1-2

CFR Cluj, FCSB și Viitorul vor evolua în Europa » Câte tururi au până în grupe și când intră în joc + ultima reprezentantă se decide la finala Cupei

Articol de GSP - Publicat sambata, 18 mai 2019 22:54

Viitorul a reușit o nouă răsturnare spectaculoasă contra Craiovei, pe care a învins-o cu 2-1, după ce a fost condusă. Victoria îi asigură Viitorului locul 3 și, implicit, prezența în primul tur preliminar al Europa League. 

  • Viitorul și Astra se vor înfrunta în finala Cupei României sâmbătă, 25 mai, de la ora 20:00, pe TV DigiSport, TV Telekom Sport, Look Sport și liveTEXT pe GSP.RO.

Lucrurile se pot schimba însă sâmbăta viitoare, când echipa lui Hagi dispută finala Cupei contra Astrei Giurgiu. În cazul în care Viitorul se impune, dobrogenii vor începe preliminariile Europa League din turul II.

Echipa lui Hagi e a treia care își asigură biletele pentru Europa, după CFR Cluj, campioana României, care va juca în preliminariile Ligii Campionilor, și FCSB, locul 2.

A patra reprezentantă decisă de finala Cupei

Mai rămâne de stabilit cine va prinde ultimul loc de Europa League. Pentru el se luptă Astra, calificată în finala Cupei României, și Craiova. Giurgiuvenii depind însă doar de ei, victoria în finală asigurându-le, pe lângă trofeu, calificarea în Europa League.

Singura șansă ca oltenii să mai ajungă în cupele europene e ca Viitorul să câștige finala Cupei României. În cazul contrar, oltenii vor rămâne acasă, după doi ani consecutivi în care au simțit gustul Europei și al marilor stadioane europene. În ultimii doi ani, CSU Craiova a înfruntat echipe ca AC Milan sau RB Leipzig.

Drum lung până în grupe

În afară de câștigătoarea Cupei României, care va intra în joc în turul II preliminar, toate echipele românești vor fi nevoite să treacă de PATRU TURURI pentru a ajunge în grupe! Adică OPT meciuri, în timp ce câștigătoarea Cupei are de trecut peste șase partide. Sezonul trecut, toate reprezentantele Ligii 1 au fost eliminate înainte de faza grupelor.

Unde vor evolua echipele românești în Europa: 

Ce e sigur:

  • Locul 1: CFR Cluj - Champions League (turul I)
    debut: 9 sau 10 iulie
  • Locul 2: FCSB - Europa League (turul I)
    debut: 11 iulie

Dacă Viitorul câștigă Cupa

  • Câștigătoarea Cupei: Viitorul - Europa League (turul II)
    debut: 25 iulie
  • Locul 4: CSU Craiova - Europa League (turul I)
    debut: 11 iulie

Dacă Astra câștigă Cupa

  • Câștigătoarea Cupei: Astra Giurgiu - Europa League (turul II)
    debut: 25 iulie
  • Locul 3: Viitorul - Europa League (turul I)
    debut: 11 iulie

Citește și:

Citește AICI cronica meciului CSU Craiova - Viitorul 1-2

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (32)
ray51
ray51  •  19 Mai 2019, 12:17

O porcarie intreaga acest sistem prelungit de precalificari si calificari in cupele europene. Tine intreaga vara ocupata, fara respiratie si vacante pt multe echipe. Sistem nebun si nesanatos. Corecta ar fi abordarea unui sistem nou, gen CM: cu grupe, cu calificari din grupe pana la finala mare. Se poate incepe din august si progresa spre iarna boreala. Elitele vor juca ca si pana acum in primavara. Ce atat filozofie?!?

raikkonen79
raikkonen79  •  19 Mai 2019, 11:17
Postat de observator_federal pe 19 Mai 2019, 11:13

Dacă pe Man îl vinde Anamaria Prodan, atunci vom consemna un nou record...

Tot ce se poate. Nu simpatizez cu aratarea aia si mi-e scarba de toate aparitiile ei. Cred ca Man poate pleca pe 4-5 milioane.

observator_federal
observator_federal  •  19 Mai 2019, 11:13
Postat de raikkonen79 pe 19 Mai 2019, 10:58

Nu mai aveti nimic de vandut maestre...poate un pachet 3 la milion. S-a dus puiul cu ata cum s-a dus si la fcsb. Man ce mai e de vandut cu cateva milioane, daca nu-l pune gigi pe butuci.

Dacă pe Man îl vinde Anamaria Prodan, atunci vom consemna un nou record...

Vezi toate comentariile (32)
Comentează