FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - SEPSI

CFR CLUJ - SEPSI 3-1 // 3 concluzii după prima victorie a CFR-ului din play-off: de la rafinamentul lui Țucudean, până la punctul vulnerabil și șansa uriașă a lui Minteuan

CFR Cluj - Sepsi 3-1 // Sursă foto: Facebook CFR Cluj
CFR Cluj - Sepsi 3-1 // Sursă foto: Facebook CFR Cluj

Articol de - Publicat sambata, 09 martie 2019 22:18

CFR Cluj a pornit victorios în play-off, 3-1 cu Sepsi Sfântu Gheorghe, iar campioana en-titre începe deja să viseze la cel de-al doilea doilea titlu consecutiv.

3 concluzii după victoria CFR-ului

1.  Țucudean, tot mai sus

George Țucudean traversează incontestabil cel mai bun moment al carierei și a demonstrat-o din plin și sâmbătă seara cu Sepsi. A înscris cu o execuție formidabilă după doar 20 de secunde, bifând al 17-lea gol în actuala ediție. Ediție care e cea mai bună a carierei lui Țucudean, atacant cu o șansă uriașă de a deveni golgeter în Liga 1 pentru al doilea an consecutiv.

Țucudean s-a lipit întotdeauna de gol, dar vârful CFR-ului și al naționalei pare acum nu doar că a ajuns în deplinătatea maturității fotbalistice, dar și că s-a rafinat foarte mult.

Ultimele goluri din Liga 1 spun totul despre forma și încrederea de moment ale lui Țucudean: finalizări cu exteriorul, loburi de efect, voleuri precise, dar și un control mult mai bun al mingii comparativ cu începuturile carierei.

2. Culio nu mai are chef

Dacă Țucudean impresionează de la meci la meci, uneori când joacă doar un minut, așa cum s-a întâmplat la Iași, argentinianul Emmanuel Culio poate fi trecut la capitolul deziluzii.

Mijlocașul de 34 de ani, căruia clubul i-a prelungit contractul pentru încă un an, și-a lăsat din nou echipa în inferioritate. A primit un cartonaș galben stupid în minutul 70, al doilea al meciului, iar CFR a jucat în 10 în ultimele 20 de minute. Tot el a fost eliminat în returul cu Malmo din vară, din preliminariile Champions League. 

Scenariu asemănător cu cel de acum două etape, când a văzut două galbene în deplasarea de la Iași după doar 17 minute. E a treia eliminare a sezonului pentru Culio, care văzuse roșu și în victoria de la Chiajna din noiembrie, 1-0. Culmea, toate meciurile în care Culio a fost eliminat coincid cu succese ale CFR-ului, dar asta nu-l scuză cu nimic pe argentinian, care pare fără chef în multe momente ale jocului.

Mai mult, Culio a fost ridiculizat cu multă ușurință de Mensah la faza din care CFR a fost egalată după pauză. 

Același, Culio ar fi fost scânteia care a aprins scandalul începutului de an în „Gruia”. Acesta ar fi sărit să-l bată pe Ovidiu Hoban înaintea meciului cu Astra, de acolo izbucnind tensiunile ce au dus la demiterea lui Toni Conceicao.

3. Minteuan confirmă și are o șansă uriașă

Deși la Cluj se zvonesc zilnic nume cu potențiali înlocuitori, lui Alin Minteuan par să-i fi crescut șansele să rămână la echipă până la finalul play-off-ului. 

Tehnicianul cu statut de interimar a ajuns la cea de-a patra victorie din tot atâtea meciuri pe banca „feroviarilor”, iar echipa chiar joacă mai bine sub comanda lui.  Apărarea e mult mai sigură în ultimele meciuri, de când el a fost instalat, element care a lipsit CFR-ului în primele meciuri din 2019. 

Și ce șansă are Minteuan, care poate câștiga în premieră titlu ca antrenor deși a început sezonul pe banca „satelitului” din Liga 3!

CLASAMENT PLAY-OFF: 

Citește aici cronica partidei CFR Cluj - Sepsi Sfântu Gheorghe 3-1

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (16)
100002473541087
Danut Ognean  •  10 Martie 2019, 10:28

felicitari cfr!fcsb-eii au o noua saptamana de doliu

1618597915124142
Alexandru Chis  •  10 Martie 2019, 10:17

Jucatorii "old" ai CFR-ului dau vadite semne de oboseala fizica. In plus multi dintre ei au un joc agresiv (Deac, Culio, Camora, Muresan, chiar si Tucudean) si intra "la intimidare", incercand sa tina adversarii la respect. CFR mai are de disputat si doua meciuri in semifinala cupei, astfel ca este greu de crezut ca echipa nu va capota spre finalul playoff-ului. O sa apara si accidentarile inerente pentru ca echipa este solicitata la maxim, fiind cam aceeasi etapa de etapa.

117180969237501
Alexandru Tomescu  •  10 Martie 2019, 09:40
Postat de qwerty007 pe 09 Martie 2019, 22:34

Echipa ta in liga 4,comenteaza acolo !

Ce patisi bre?M-ai lasa alcoolul.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează