FOTBAL  »  Superliga  »  BOTOȘANI - DINAMO 2-0

Cine a râs de ”câini” » Ongenda și Fabbrini câștigă cât Subotici, care a fost aproape să facă fractură de gât încercând să dea gol!

Foto: Ionuț Tabultoc
Foto: Ionuț Tabultoc

Articol de - Publicat miercuri, 10 octombrie 2018 09:54

Dinamo și-i permitea, doar că Ongenda și Fabbrini au ajuns la Botoșani în vară, salariile celor doi însumând 10.000 de euro, cât câștigă Salomao sau Penedo.

Minutul 3: câlcâi splendid al lui Ongenda pentru Oaidă, internaționalul de tineret înscriind primul gol al meciului FC Botoșani - Dinamo (2-0) și primul al său în Liga 1.

Minutul 90: contraatac și execuție sigură a lui Fabbrini, la primul său gol în Liga 1, iar roș-albii au fost retrogradați pe loc de baraj. "Câinii" nu i-au transferat în mercato de vară pe Ongenda și pe Fabbrini, acum cei doi au semnat un nou eșec pentru Dinamo.

Cât Subotici

Ongenda (23 de ani), ex-PSG, fost coleg cu Ibrahimovici și cu Cavani la parizieni, plus Fabbrini (28 de ani), o selecție în naționala Italiei, ex-Palermo, Udinese, Middlesbrough, Watford și Birmingham, au ajuns sub comanda lui Costel Enache pentru 10.000 de euro pe lună. Amândoi, nu fiecare!

Zece mii de euro pe lună câștiga Nistor până la mărirea contractului, câștigă Salomao, Penedo și Cooper, chiar și Katsikas dacă prinde o serie bună cu victorii, aici fiind incluse și bonusurile.

La 5.000 de euro e Subotici, care a fost aproape să facă fractură de gât încercând să dea gol din superpoziție!

"Să-i umbli la buton"

Ongenda era supraponderal când a ajuns în cantonamentul botoșănenilor, oficialii n-au vrut inițial să ia în vedere CV-ul jucătorului, doar că în cele din urmă Valeriu Iftime, patronul moldovenilor, a fost convins să-i dea o șansă.

"Doar noi am fost nebuni să riscăm. Ongenda e stilul de fotbalist care joacă de plăcere, degeaba stai cu gura pe el. Trebuie să-i umbli la buton. Și el, și Fabbrini au salarii modeste, media celor doi e la 4.000-5.000 de euro pe lună", a explicat Iftime.

Impresarul Florin Manea chiar l-a propus public pe Fabbrini la Dinamo, la finele lunii august: "Dacă FCSB ar da 750.000 de euro și pe Qaka, eu l-aș da pe Nistor. Dacă șefii lui Dinamo mă caută, le aduc eu un jucător bun, pe Diego Fabbrini. Are meciuri în Italia, Spania și Anglia. Vine pe costuri mai mici decât Nistor, îi plătește Birmingham salariul. E de cinci ori mai bun ca Nistor. Call me!".

"De la el te poţi aştepta la orice, a mai făcut astfel de faze şi la antrenamente. Îi mulțumesc pentru assist, totul a mers șnur"
Răzvan Oaidă, mijlocaș FC Botoșani

"Ongenda e fotbalist, trebuie doar scos de la șaorma și burgeri. Din ce am înțeles, Ongenda și Fabbrini au fost propuși la Dinamo. Negoiță ce face? Cei care nu au oprit asemenea jucători, dar l-au luat pe Popovici, care nu poate juca decât la Cătălin Botezatu, nu au ce căuta la Dinamo"
Cornel Dinu, administrator Dinamo, la TV Telekom Sport

"Ongenda şi Fabbrini au fost propuşi mai multor cluburi din România, printre ele şi Dinamo. De Fabbrini nu pot zice de ce nu a fost oprit de cei de acolo, dar în cazul lui Ongenda ştiu mai mult ca sigur. Noi când l-am văzut în Austria avea fizic de bucătar!"
Valeriu Iftime, patron FC Botoșani, la Fanatik

"Trebuia să-i dau afară pe Salomao și pe Pesici ca să-i aduc pe Ongenda și pe Fabbrini"
Florin Bratu, ex-antrenor Dinamo, la TV Digi Sport

"Nu sunt responsabil pentru ceea ce e acum la Dinamo"
Florin Bratu, ex-antrenor Dinamo, la TV Digi Sport

2
goluri și 3 assisturi a reușit Ongenda pentru PSG în 16 meciuri, Hervin fiind fost component la naționalele de juniori ale Franței

3
goluri în 30 de meciuri a reușit Fabbrini în Serie A, plus alte 5 în 83 de partide în Serie B

 Vezi și: DDB = Doar Divizia B! "Câinii" se află într-o situație disperată: numai recorduri negative după un nou eșec rușinos!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
cainelup
cainelup  •  10 Octombrie 2018, 14:45

"Nu sunt responsabil pentru ceea ce e acum la Dinamo" Florin Bratu, ex-antrenor Dinamo, la TV Digi Sport - pareai mai istet si mai simtit. Nu e cazul.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează