FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Cine e, de fapt, omul care l-a scos pe Bratu în decor » Factor destabilizant și maestru al ironiilor neînțelese: 10 momente controversate cu Dan Nistor în prim-plan

FOTO: GSP
FOTO: GSP

Articol de - Publicat duminica, 23 septembrie 2018 09:18

Rezultatele slabe din ultima vreme, dar și războiul cu Dan Nistor, liderul vestiarului, i-au fost fatale lui Florin Bratu, care a fost demis de la Dinamo. 

Antrenorul a fost sacrificat de conducere în detrimentul mijlocașului, căruia urmează și să i se ofere și un nou contract, conform declarațiilor președintelui Alexandru David de la finalul meciului cu Poli Iași, 0-1. 

GSP.ro a rememorat, cronologic, câteva momente controversate din cariera lui Dan Nistor, omul de la care a izbucnit tot scandalul ultimelor zile din "Ștefan cel Mare":

1. Dosar penal după ce a condus fără permis 

În februarie 2012, pe vremea când juca la Pandurii, fotbalistul s-a ales cu dosar penal după ce fost surprins de Poliție conducând fără permis! Totul s-a petrecut în Rucăr, comuna natală din Județul Argeș, Nistor fiind prins la volanul unui Audi A5 care îi aparținea unui prieten.

2. "Oricine vrea la cea mai iubită echipă din România"

Puțini își aduc aminte că Nistor a fost dorit și în 2013 de FCSB, în perioada când juca la Pandurii, chiar înainte de a ajunge la Evian. Mijocașul i-a ținut însă în stand-by pe roș-albaștri în așteptatarea unei oferte din străinătate.

Deși apropiații îl descriu drept un dinamovist convins, Nistor demonstra exact contrariul într-o declarație avută pe 4 iunie 2013, în momentul în care a fost întrebat despre o mutare la FCSB: "Orice jucătător îşi doreşte să joace la cea mai iubită echipă din România. Domnul Condescu mă va lăsa să plec. Sigur ne înţelegem".

3. I-a acuzat pe francezi de xenofobie

Nistor a plecat în vara lui 2013 de la Pandurii la Evian, dar a rezistat doar 6 luni în Hexagon, perioadă în care a bifat 9 meciuri. La reîntoarcerea în țară, Nistor a încercat să explice eșecul din străinătate și i-a acuzat pe francezi de xenofobie: "Nu mi s-a dat nicio şansă doar din cauză că eram român! Dacă eram neamţ sau olandez, poate îmi dădeau şi mie şanse să joc". 

4. Și-a criticat mereu colegii

Încă de la venirea la Dinamo din toamna lui 2016, Nistor s-a vrut un veritabil lider al vestiarului, dar nu i-a ieșit mereu. Pe 13 septembrie 2016, chiar după ce a debutat la Dinamo în înfrângerea cu ASA Târgu Mureș, 1-2, mijlocașul a avut o ieșire dură după meci: "Au fost fotbaliști care au jucat mai mult pentru ei decât pentru echipă. Dacă joci cu ASA, echipă care are minus 14 puncte și iei bătaie, ce mai e de zis? Trebuie să punem capul în pământ și să nu avem figuri", declara atunci fotbalistul.

A recidivat la doi ani distanță, după ce Dinamo era învinsă în acest start de sezon la Mediaș, 2-3. La finalul partidei, Nistor i-a atacat fără rețineri pe coechipieri în direct la TV: "La antrenament toți driblează, la meci au emoții! Să stea acasă, e inadmisibil".

5. BĂTAIE CU BRĂNESCU ÎN VESTIAR + "SIFONUL" LUI ANDONE ? 

Pe 24 septembrie 2016, Dinamo pierdea pe teren propriu în fața Concordiei Chiajna, 0-1. Nistor i-a reproșat pe un ton dur lui Brănescu golul primit, iar cei doi s-au luat la bătaie la pauză în vestiar. Brănescu și Nistor au fost despărţiţi cu greu de Ioan Andone. Deşi antrenorul s-a băgat la propriu între fotbaliştii săi, aceştia au continuat să schimbe vorbe grele și să se înjure.

Imediat după acel meci, Gazeta Sporturilor scria că Nistor e considerat de către unii coechipieri sifonul" lui Ioan Andone, mai ales că "Fălcosul" îl numise căpitan la doar 3 săptămâni de la transfer.

6. Banderola cu Hîldan, în chiloți

Pe 5 decembrie 2016, în meciul Gaz Metan - Dinamo 4-0, fotbalistul a recurs la un gest extrem de contestat. Căpitan în acea partidă, lui Nistor i s-a desprins banderola de pe braț. Continuarea a lăsat lumea perplexă: fotbalistul și-a îndesat banderola cu chipul lui Hîldan în șort, manifestarea acestuia fiind taxată dur de suporteri, dar și de legende precum Florentin Petre. Imediat după meci, antrenorul Ioan Andone l-a retrogradat din funcția de căpitan. 

"Mi s-a rupt banderola în duelul cu un jucător. Mi-a căzut și am preferat să o pun în șort pentru a putea continua partida", și-a explicat Nistor gestul de atunci.

7.  Cazul "luminițelor"

Pe 1 martie 2017, chiar în ziua derby-ului cu FCSB din Cupa Ligii, 4 dinamoviști, printre care și Dan Nistor, au fost surprinși într-un cazino din București. Îmbrăcați în haine cu însemnele clubului, martorii oculari au putut observa cum Nistor, Filip, Daniel Popa și Bumba jucau la aparate și ruletă.

Încolțit de jurnaliști după meci, Nistor a ales să răspundă cu o ironie puțin înțeleasă: "Sincer să vă zic, am intrat. Recunosc. Am văzut foarte multe luminiţe. Eu, fiind de la ţară, am intrat să văd ce este acolo. Nu am mai văzut așa multe luminițe. Am intrat 2-3 minute și am ieșit".

8. "Au spus că am fost «buba neagră» a vestiarului"

Cosmin Contra a acceptat cu multă ușurință schimbul Nistor - Nascimento din vara lui 2017. Totuși, cine a determinat plecarea mijlocașului la CFR după un sezon în care avusese evoluții bune la Dinamo?

Deși indiciile erau tot mai evidente că relația sa cu Guriță era una tensionată, Nistor a oferit o declarație surprinzătoare după ce a semnat cu CFR: "Alți oameni din club au vrut să plec, știu sigur asta. Au spus că eu am fost «buba neagră» a vestiarului, că stricam atmosfera, dar nu e nimic adevărat", mărturisea Nistor într-un interviu acordat Gazetei.

9. Conflict și cu Petrescu!

Ajuns la CFR, Dan Nistor n-a stat departe de probleme nici la Cluj, intrând în conflict cu antrenorul Dan Petrescu. Mijlocașul a jucat extrem de puține minute și a răbufnit la adresa "Bursucului". Nistor s-a confesat unui jurnalist local, iar declarațiile sale au iscat un scandal uriaș la CFR.

"N-am vorbit deloc cu Dan Petrescu și nu mi-a explicat de ce n-am mai jucat, de ce nu prind lotul. Voi avea o discuție lămuritoare cu cei din conducere ca să văd ce se întâmplă. Spune, nene, ai ceva cu mine? Spune-mi, nene, de ce nu joc? Ce-i tăcerea asta? Vreau să joc, iar dacă nu se poate aici voi pleca", spunea Nistor atunci. La doar câteva săptămâni, a fost cedat înapoi la Dinamo.

10. Epicentrul cutremurului

Oferta primită de Nistor de la Gigi Becali în această vară a dinamitat complet atmosfera din "Ștefan cel Mare". Încă de la apariția intersului de la FCSB, apele au început să se învolbureze la Dinamo. GSP.ro a aflat că fotbalistul a creat un scandal monstru la un antrenament, imediat după declarațiile lui Becali. Nistor ar fi refuzat să se mai antreneze, fiind calmat cu greu de Bratu: "Dați-mi bani la semnătură sau măcar un apartament la RIN! Altfel, lăsați-mă să plec la Steaua", ar fi spus Nistor pe un ton imperativ. 

După câteva săptămâni de liniște, scandalul a reizbucnit după înfrângerea lui Dinamo de la Iași. Florin Bratu nu a mai rezistat și l-a făcut zob pe Nistor, dezvăluind discuțiile avute cu acesta în culise.

"Vreau să vă dezvălui că el a venit la mine în vestiar și mi-a zis că vrea să plece la Steaua. Mi-a zis că i se dau 100.000 la semnătură, că i se dau 15.000, că e o oportunitate. Mi-a destabilizat tot vestiarul. Vorbește toată ziua că el vrea zeci de mii de euro, că nu vrea să mai joace. A reușit să distrugă toată munca. Îmi pare rău și le cer scuze și lui Cosmin Contra și lui Adrian Mutu pentru că am ignorat mesajul lor când am venit la Dinamo: «Ai grijă cu Nistor!»" Florin Bratu, fost antrenor Dinamo

Vezi și:  OPINIE GSP // Dilemă morală: ce alegi între un antrenor dinamovist cu potențial și un căpitan care vrea să plece la FCSB? + Două episoade ridicole din ultima lună: "Ce poate fi mai penibil de-atât la Dinamo?"

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (50)
magic4ever
magic4ever  •  24 Septembrie 2018, 09:24
Postat de ando89 pe 23 Septembrie 2018, 12:31

N-o fi el Einstein, dar Nistor este cel mai bun jucător din lotul lui Dinamo. Despre Bratu, antrenorul mitralieră... nu îți acoperi eșecul profesional acuzând un fotbalist. Drum bun! Cea mai mare problemă la noi este pianistul.

Nistor n-a fost niciodata cel mai bun jucator din lor! Salomao este la orice ora mai bun decat mercenarul de Nistor...

magic4ever
magic4ever  •  24 Septembrie 2018, 09:21

Nistor este un mercenar, nu merita sa mai joace la Dinamo si in nici un caz nu merita sa mai poarte banderola de capitan! Are un caracter infect, tradator lesinat dupa bani! PLEACA NISTOR!!!

argus
argus  •  24 Septembrie 2018, 04:35

 Caracterul il are-n « ghete »! Prea multe scandaluri provocate, prea plin de el! Peste tot pe unde a jucat, s-a remarcat ca fiind samanta de scandal. Il vrea Becali? O sa vada repede cu ce se pricopseste iar pt. Nistor, prevad ca va fi linia terminus in fotbal. Ce jucator de fotbal cu scaun la cap, sfideaza antrenorul, coechipierii si nu in ultime la rand, spectatorii, suporterii, butonand mobilul?

Vezi toate comentariile (50)
Comentează