FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Cine îi mai scoate de aici? 5 probleme GRAVE ale lui Dinamo la start de 2019: domnește degradarea, iar perspectivele sunt sumbre!

Articol de - Publicat marti, 01 ianuarie 2019 12:26

Noul an nu aduce perspective prea îmbucurătoare pentru suflarea dinamovistă. Echipa se află în punctul cel mai de jos din istorie și e aproape să joace în play-out pentru al doilea an consecutiv.

Mai mult, Dinamo e înghesuită din toate părțile de probleme și prea multe lucruri pozitive nu se anunță pentru 2019: 

1. Cel mai slab lot din istorie 

Dinamo pleacă la drum în noul an cu poate cel mai slab conglomerat de jucători din istoria clubului. Cornel Dinu, dar și alți foști mari jucători ai echipei, au insistat pe ideea că niciodată din 1948 încoace echipa nu a avut un lot atât de modest. 

Alcătuită din tineri, fotbaliști români cu cote mediocre sau jucători no-name din străinătate, echipa suferă în exprimare la fiecare meci și are unul dintre cele mai inestetice jocuri din România. 

2. Investiții inexistente

Lipsa investițiilor nu mai e o noutate în "Ștefan cel Mare", devenind chiar o stare de fapt de când clubul a fost preluat de Ionuț Negoiță. Politica presupune doar aducerea jucătorilor liberi de contract, mai exact o autofinanțare la limita subzistenței. 

O analiză lucidă a situației a fost realizată în luna noiembrie de Dinu Gheorghe, fost președinte al clubului: "E naiv cine crede că Negoiță nu mai investește la Dinamo, dar el trebuie să înțeleagă că e nevoie de investiții pentru ca echipa să se califice în grupele Europa League. Dacă acest lucru s-ar întâmpla, Dinamo s-ar autofinanța, altfel e foarte greu", spunea cel poreclit "Vamă", pe 20 noiembrie. 

Concluzia e una tranșantă: fără investiții masive de capital, Dinamo se va zbate sezon de sezon în mediocritate. 

3. Stadionul e o ruină

Problemele juridice ale arenei lui Dinamo sunt departe de a se fi încheiat. Chiar dacă li s-a promis un stadion nou pe vechiul "Velodrom", presupusa construcție va fi gata abia după 2020, ceea ce înseamnă că dinamoviștii trebuie să aibă de-a face în continuare cu starea accentuată de degradare a arenei din "Groapă".

Condițiile învechite ale noului stadion sunt un impediment serios pentru fani: vizibilitatea e extrem de proastă din orice unghi al stadionului, iar scaunele murdare și betonul fisurat din incinta stadionului completează un tablou absolut dezolant. 

La ultimul meci din 2018, disputat pe teren propriu cu CS U Craiova, integritatea corporală a puținilor spectatori prezenți la meci a fost serios pusă în pericol. Gheața domnea nestingherită printre scaune, iar căile de acces erau complet acoperite de zăpadă.  Mai mult, cabina de transmisie a comentatorilor TV era acoperită de un strat consistent de gheață, iar în zona masei presei de la Tribuna a II-a se formaseră bălți uriașe. 

4. Fanii au părăsit definitiv echipa

Chiar dacă precedentele sezoane mai lăsau loc de interpretări, actuala ediție din Liga 1 a demontat un mit: fanii lui Dinamo chiar și-au părăsit clubul, dovadă fiind asistențele jenante de la meciurile de pe teren propriu. 

În 2018, cu excepția a două derby-uri cu FCSB disputate pe Arena Națională, dar și a unui meci cu CS U Craiova din februarie, "câinii" au jucat cu tribunele goale la absolut toate partidele de acasă.  

5. Un club mic, tot mai mic

Progresivitatea rezultatelor modeste ale echipei a mai avut o consecință dramatică: identitatea brandului s-a știrbit din ce în ce mai mult, iar Dinamo e în prezent o echipă care nu mai sperie pe nimeni. Ba mai mult, a devenit ținta a din ce în ce mai multe glume și ironii venite din toate părțile.

Un exemplu relevant s-a petrecut pe 1 decembrie. Umiliți pe teren de Viitorul lui Hagi, 1-4, roș-albii au mai trebuit să suporte o ofensă: fanii constănțeni ai echipei înființate în 2009 scandau ironic "B-ul, B-ul!", lozincă cu trimitere directă spre locul modest ocupat de Dinamo în clasament. 

Un alt aspect semnificativ e reprezentat de reticența jucătorilor din Liga 1 atunci când vine vorba de un transfer în "Ștefan cel Mare". Cândva un etalon, o adevărată țintă pentru orice fotbalist, Dinamo a ajuns să fie evitată din cauza salariilor nesatisfăcătoare. S-a ajuns la situații aiuritoare când o echipă fără istorie, precum FC Voluntari, ajunge să ofere salarii mai ofertante unor jucători decât Dinamo, cum s-a întâmplat în cazurile lui Lucian Sânmărtean și Florin Cernat. 

Vezi și: Vis spulberat! Dorința fanilor dinamoviști, înnăbușită de Mircea Lucescu: "Nu, în niciun caz!"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (142)
299488937053679
Leo Si Alex  •  04 Ianuarie 2019, 23:28

*** AI SCOATE NEBUNULE CE GRIJA AI .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

144641535959663
Iordache Marculetz  •  04 Ianuarie 2019, 11:33

Ce nu a remarcat cel care a insailat cele de mai sus este ca Dinamo este clubul cu denumirea originala ,poate singurul din Liga.Nu are denumiri fara identitate gen FCSB,CSU Craiova...Apoi are totusi cei mai dotati dpv intelectual suporteri.Vezi si coregrafiile prezentate.

849532438446774
Robert Bardita  •  04 Ianuarie 2019, 01:40
Postat de Ion Marin pe 03 Ianuarie 2019, 11:27

Ma intreb ce fac suporterii?In loc sa stranga adeziuni si bani pentru echipa, se bat si bat femei in tribune.Au pretentii , dar nu fac nimic sa ajute clubul care le adus atatea bucurii.Ar trebui sa faca un fond de cotizatii , deschis la o banca , in care sa depuna fiecare dupa posibilitati si sa fie folositi in fiecare inceput de sezon numai pentru cumpararea de jucatori.Daca ar fi asa , nu ar mai fi atatea probleme , iar Negoita nu ar fi singur.SI NU AR MAI VISA, CA INTRO ZI SE VA INTOARCE MIRCEA LUCESCU LA DINAMO.Ca si TIRIAC, NICI EL , nu va face nimic pentru DINAMO.dACA DI AFACERILE LUI , ACEST nabab Tiriac ar da 20% din profit asa cum ii permite legea la Dinamo , clubul ar fi cel mai bogat din Romania.Inca un un om de gheata in ceea ce priveste al spiritul lui Dinamo.Ar trebui in al 12 ceas , pentru ca nuai are multe , sa lase ceva pentru clubul , care le a dat un nume.

Nene 2 la suta din profit nu 20 :))))))

Vezi toate comentariile (142)
Comentează
Close