FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFERURI

Cine sunt surprizele "câinilor" pentru noul sezon + cerință specială a lui Torje la final de contract

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat vineri, 08 iunie 2018 10:11

Giorgos Katsikas a semnat prelungirea, se așteaptă rezolvarea actelor cu Mircea Axente, iar Gabi Torje a solicitat să se mai antreneze cu roș-albii. În plus, Constantin Dima a fost făcut cadou de cei de la Sepsi dinamoviștilor. 

Dinamo a încheiat un sezon negru, băieții sunt în vacanță, chiar și antrenorul Florin Bratu se relaxează, iar pe 14 iunie este prevăzută reunirea echipei.

Un stagiu de pregătire la Săftica, după care, la începutul lunii iulie, "câinii" vor pleca într-un cantonament cu amicale în Polonia, lângă Gdansk. Roș-albii au rezolvat prelungirea actelor cu singurul fotbalist de la Mondiale, panamezul Jaime Penedo, și-au continuat prin a mai convinge un titular s-o facă.

Giorgos Katsikas

Fundașul grec care va împlini 28 de ani chiar în ziua reunirii lotului și-a dat acordul de a extinde înțelegerea cu roș-albii încă un sezon, el va câștiga 9.000 de euro pe lună, plus bonusuri de performanță mărite față de sezonul precedent.

Mircea Axente

Atacantul de 31 de ani este dorit de Florin Bratu, care consideră că-l poate revitaliza pe fotbalistul care a dat în 2018 doar 3 goluri în 14 meciuri la Botoșani. Axente e liber de contract, a mai jucat în Ștefan cel Mare, este nașul lui Sergiu și Andreea Hanca, ar urma să fie oficializat zilele acestea la Dinamo, ieri rămânând de pus la punct câteva mici detalii contractuale.

Gabriel Torje

N-a mai evoluat în ultimele 8 meciuri oficiale ale "câinilor", n-a fost nici măcar rezervă, dar fotbalistul de 28 de ani a solicitat să se mai pregătească timp de două săptămâni sub comanda lui Florin Bratu. De la 1 iulie revine în proprietatea celor de la Akhmat Groznâi și până atunci vrea să fie în formă. Dinamo nu dorește să-i prelungească șederea, dar îi permite jucătorului să se mai antreneze cu echipa.

Constantin Dima

Puștiul de 18 ani a fost câștigat gratis de către dinamoviști. Eugen Neagoe a renunțat la el, iar stoperul va reveni în Ștefan cel Mare. Apărătorul a mai lucrat sub comanda lui Florin Bratu la juniorii "câinilor".

4 goluri
în 16 meciuri a reușit Axente în ediția 2012/2013 în tricoul "câinilor"

3 goluri
în 30 de partide a marcat Katsikas pentru dinamoviști

50 de minute
a bifat în medie Dima pentru Sepsi în 18 partide 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
calinescu_
calinescu_  •  08 Iunie 2018, 14:47

ANDREI MARC ERA O SOLUTIE MULT MAI BUNA ....!!!!

lobbyone
lobbyone  •  08 Iunie 2018, 13:28

hehehe , acelasi dezastru managerial si financiar la Dinamo . Penedo e clar cea mai buna vesta , Katsikas este un fundas care ba domina tot careul si nu trece nimic de el (cand l-am vazut in primele meciuri am zis ca am dat lovitura cu el) , ba e total depasit de situatie , incet , adormit , si ti-o comite cand te astepti mai putin . Per total si eu l-as fi pastrat , dar pe banca de rezerve , in timp ce aduceam un titular PUTERNIC . Se vorbea de pulici acum 2-3 luni , ce s-a intamplat ? S-a uitat complet ? In rest , Dima nu stiu daca are ce sa caute , sa fim seriosi , din toti tinerii aia doar Ricardo Grigore si Robert Moldoveanu snt certitudini pentru sezonul viitor (si Moldoveanu momentan are 2 conditii , ori explodeaza si devine printre cei mai buni atacanti din liga 1 , ori ramane bezmetic in fata portii - lipsa de experienta si fizic - si ramane sa frece scaune pe banca , jucand poate 20 de minute pe final de meci cateodata ) . Aducerea lui axente e un dezastru total (ma indoiesc ca niciunul de aici nu ne pricepem la fotbal) , sa il preferi pe roman in fata lui Bilinski care venea si pe jos este total inexplicabil . In rest , Dinamo a jucat bine spre foarte bine , dar cu echipe mediocre . Daca nu sunt adusi fotbalisti pe posturile dezastru , alde Olteanu sau Corbu or sa fie abuzati de echipele puternice . Eu inca nu trec peste faptul ca a fost adus axente in locul lui Bilinski .

triple.core.hd
triple.core.hd  •  08 Iunie 2018, 11:13
Postat de jordachejr pe 08 Iunie 2018, 10:57

Putem gasi motive pentru care lui Penedo (37 de ani) si Katsikas (evolutii slabe) le-au fost prelungite contractele. Stabilitate, omogenitate, experienta, etc. Recrutarea lui Axente - ca prima si deocamdata singura achizitie a clubului - nu are nicio explicatie. Niciuna. Zero. Nada. Axente nu a impresionat niciodata, nicaieri. Ce sa "revitalizezi": sa aduci sub-mediocritatea de acum la nivelul mediocritatii de alta data? Saracia, bugetul limitat, nu sunt scuze. Fara bani nu poti aduce jucatori de valoare, de acord, totusi sa "transferi" un fotbalist cu o cariera complet ratata e ridicol! Rednic i-a adus pe Gnohere si Essombe. I-a gasit pe nu stiu unde. Cred ca din Guatemala pana la Letonia poti gasi, in conditii financiare identice, jucatori care sa-ti lase macar speranta ca pot aduce ceva la echipa. Probabil vei fi dezamagit in scurt timp, insa macar nu esti din start rejectat din tribuna - ca doar nu venim sa-l vedem pe "Axente revitalizat", nu?

Probabil acum cateva luni Axente se gandea sa-si incheie cariera unde la L2, la Timisoara suporterilor sau la cealalta, cand a venit apelul lui Danciulescu... "Daca Popa a marcat 1 gol la Botosani, apoi 9 la Dinamo, tu, Mircea cu 3 goluri la ei vei fi noul goalgeter al sezonului viitor!". La care Axente a replicat: "Daniel Buzdugan?"...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează