FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL, CAMPIOANA ROMÂNIEI

Comentariu de Răzvan Luțac, după ce Viitorul a devenit campioană » Claxonul de după Fetești: "O seriozitate care a adus la Ovidiu, în plin câmp, primul titlu de campioană"

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor
Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat sambata, 13 mai 2017 21:54

Până la TAS, era o dimineață cu atât de mult soare încât sigur am plătit taxă de pod la Fetești.

Și țin minte multe, de la împinge-tava din Cernavodă la sensul giratoriu din Ovidiu, din care coborai către stadionul aruncat la trei salturi de Siutghiol, la capătul unei străzi pietruite, în pantă.

La 10:45 se împărțeau șepcuțe albastre, cu Viitorul, la 12:45 se aruncau în sus, în spumă de șampanie și anunțul că Viitorul a promovat în prima ligă. Da, sigur am plătit taxă la Fetești. Era 2 iunie 2012.

Și, în lupta pentru imaginile bucuriei, ziariștii au călcat în picioare o ușă de termopan, ignorând conferința de presă asortată cu farfuriuțe de plastic, pline de covrigei și sărățele. Pentru că, în vestiar, junii "Regelui" jubilau.

Sunt imagini pe care le vedeai la orice promovare, de la berea din Regie la oamenii urcați pe garduri la Chiajna. Lipsea Hagi, aflat la conferința de presă.

Timp în care corul euforic duduia alături. "Cine ține cu Steaua / Să-i *** familia!". "Dinamo, M*** Dinamo!". Nu se cânta fals, doar că, prin pădurea de jurnaliști și curioși, fondatorul și-a făcut loc ca Indiana Jones în junglă, s-a scuzat și a trântit ușa.

A deschis-o pentru o secundă, secundă în care din vestiar a ieșit o dâră de liniște. Și a trântit-o la loc. "Băăăăăăăăăăăă! Nu vă e rușine, bă?!", a trăsnit vocea lui Hagi prin peretele de BCA.

Iar liniștea s-a pietrificat la colț de faleză. O seriozitate care sâmbătă, 13 mai 2017, a adus tot la Ovidiu, dar la câțiva kilometri mai la est, în plin câmp, primul titlu de campioană. De ce?

Pentru că acolo unde cea de-a 13-a mașină de la semafor claxonează când se face verde, Hagi l-a claxonat pe gălăgios, apoi a continuat în tăcere.

Și, indiferent de cerneala care a trasat drumul până în ultima etapă a sezonului, cu povești, acuze și zvonuri care vor fi infirmate sau confirmate la un moment dat, a ajuns, cu disciplină, peste cei mai valoroși, dar înecați în larmă.

Pentru că suntem în 2017, când taxa de pod se plătește prin SMS. Iar claxoanele trebuie să fie mai puține.

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (1)
1668012466755844
Cornel Burcea  •  26 Mai 2017, 15:39

Meciul Viitorul - Voluntari uitati cum a castigat Hagi. In alta ordine de idei asta este o nationala a Romaniei

Vezi toate comentariile (1)
Comentează