FOTBAL  »  Superliga  »  JUSTIȚIE

Condamnare pentru fostul președinte de la Poli Timișoara! Decizia este definitivă

Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor
Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat miercuri, 03 ianuarie 2018 20:54

Curtea de Apel Timiș a oferit ultimul verdict în dosarul finanțării echipei Poli Timișoara în perioada 2008-2011, iar fostul președinte al echipei, Gheorghe Chivorchian, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

Chivorchian a fost găsit vinovat pentur complicitate la abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. În solidar cu Constantin Ostaficiuc, Ioan Petrişor Nădăştean şi SC Politehnica Timişoara SA, fostul președinte al bănățenilor va trebui să plătească și daune în valoare de peste 5 milioane de lei.

Inițial, actualul președinte de la Juventus București primise o pedeapsă de trei ani și 10 luni de închisoare cu executare, însă Curtea de Apel a transformat sentința în perioadă de supraveghere de trei ani.

Pe lângă Chivorchian, în același dosar a mai fost condamnat, cu aceeași pedeapsă, și fostul președinte al Consiliului Județean Timiș, Constantin Ostaficiuc. Cei doi nu vor avea voie să mai ocupe funcţii publice timp de doi ani după expirarea pedepsei.

Potrivit rechizitoriului din dosar, Ostaficiuc şi Nădăştean au aprobat şi dispus, în perioada 2008-2011, alocarea şi plata, cu sprijinul celorlalţi inculpaţi, din bugetul judeţului Timiş, a sumei de 9,95 milioane de lei către S.C. Politehnica Timişoara S.A., în condiţiile în care finanţarea structurilor sportive de drept privat din bugetele publice era limitată la entităţile fără scop lucrativ

Chivorchian, 62 de ani, a fost președinte al clubului Poli Timișoara în perioada 2007-2011. În perioada neregulilor depistate de procurori, patronul timișorenilor  era Marian Iancu.

În prezent, Chivorchian conduce clubul Juventus București, ultima clasată din Liga 1.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
samerview
samerview  •  04 Ianuarie 2018, 01:57
Postat de gazistu pe 04 Ianuarie 2018, 00:50

NUMAI 3? de ce, cu Suspendare si nu cu Executare? SA-mi dea si mie cineva jumatate din cat o furat Chivorchian excrocul si fac dublu puscarie cat a luat el (6 ani, nu 3).

N-=au unde să-i mai bage. Sunt over-loaded)), sunt pline penitenciarele cu găinari.))

gazistu
gazistu  •  04 Ianuarie 2018, 00:50

NUMAI 3? de ce, cu Suspendare si nu cu Executare? SA-mi dea si mie cineva jumatate din cat o furat Chivorchian excrocul si fac dublu puscarie cat a luat el (6 ani, nu 3).

onduku
onduku  •  04 Ianuarie 2018, 00:44
Postat de luciann pe 03 Ianuarie 2018, 21:50

Subscriu!:)

Moflea la Moflea? Moflea e non-stop pe internet, rar mi-a fost dat sa vad asa ceva. Dar se distruge el obezul.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează