FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI

Continuă scandalul la nivel înalt la Poli Iași, chiar și după victoria cu Dunărea: ”E un simulacru, o făcătură”

Articol de - Publicat duminica, 09 decembrie 2018 18:04

Finanțatorul Horia Sabo, care deține în clubul Poli Iași funcția de director general, contestă auditul comandat de Comitetul Director: ”Am făcut o sesizare la Camera Auditorilor Financiari și la respectiva firmă de audit”.

Săptămâna aceasta urmează să fie publicate rezultatele auditului comandat la Poli de către Comitetul Director (CD). Însă tocmai analiza care ar trebui să aducă lămuriri asupra implicării finanțatorului Horia Sabo în club este contestată de omul de afaceri băimărean:

"În calitate de director general, trebuia să fiu primul contactat de firma de audit. Trebuiau să-mi prezinte niște acreditări, să-mi arate o listă cu actele pe care le solicită. Iar ca să aibă acces la contabilitate, să-mi ceară permisiunea. Sunt niște proceduri elementare care trebuiesc respectate. Eu însă n-am văzut niciun auditor la față, doar am fost informat că se face audit".

Sabo consideră că, în aceste condiții, demersul CD "e compromis din capul locului. Nu s-a respectat imparțialitatea care se impune auditorilor și am făcut o sesizare în acest sens la Camera Auditorilor Financiari și la respectiva firmă de audit. E un simulacru, o făcătură, ca să scape de mine. Dar chiar și așa, puteau s-o facă într-un mod profesionist.

În fine, abia aștept să văd cum demonstrează ei că m-am înfruptat din banii clubului și că am adus mult mai puțini bani decât am cheltuit". Gazeta a încercat să-l contacteze și pe președintele executiv Adrian Ambrosie, pentru a exprima un punct de vedere, însă acesta n-a răspuns apelului ziarului.

"Ei fac auditul pe baza a ceea ce au scos din contabilitatea clubului. Ce? Nu știu. Contabilitatea prezintă o situație sintetică și analitică a unor cifre. Dar mai sunt, de pildă, contracte comerciale, pe care mie nu mi le-a cerut nimeni" Horia Sabo

Firmă "abonată la contracte cu Primăria"?

Există îndoieli inclusiv în privința obiectivității firmei de audit. "Trebuia agreată de ambele părți. Să fie una independentă. Eu însă n-am fost întrebat absolut nimic", a comentat Sabo. Surse locale dezvăluie că Avisso, societatea în cauză, ar fi "abonată la contractele cu Primăria", aspect evidențiat și de o investigație a ziarului "Bună Dimineața Iași", publicată pe 4 iunie 2018. Mihai Chirică, primarul, este unul dintre marii contestatari ai lui Sabo și un susținător declarat al vechii conduceri a clubului.

 Citește și

 POLI IAȘI - DUNĂREA CĂLĂRAȘI 1-0 // VIDEO Dezgheț în Copou » Poli Iași, încă un pas spre play-off!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
239210873112253
Adrian Și Atât  •  09 Decembrie 2018, 19:52
Postat de pol1tehnicaiasi pe 09 Decembrie 2018, 19:33

Sabo, vezi ca vinerea viitoare trebuie sa platesti salariile la baieti, acum sa te vad !!!

Păi dacă tot îl contestă pe Sabo, de ce nu plătesc domn primar și omul lui în club? Nu zic ei că e clubul lor?

pol1tehnicaiasi
pol1tehnicaiasi  •  09 Decembrie 2018, 19:33

Sabo, vezi ca vinerea viitoare trebuie sa platesti salariile la baieti, acum sa te vad !!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează