FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - FCSB, DUMINICĂ, 20:45, DIGI, TELEKOM, GSP.RO

Copilul care celebra trofee cu Steaua vine să-l doboare pe Nicolae Dică!

Articol de - Publicat duminica, 26 noiembrie 2017 09:03

Acum 30 de ani, Edi Iordănescu era un copil care celebra trofeele Stelei pe Ghencea, adus de tatăl său, duminică încearcă să-l bată pe Dică și să-și consolideze locul pentru play-off .

În vară a fost la un pas să semneze cu FCSB, fiind dorit cu insistență de Gigi Becali, dar Edward a refuzat pentru că n-a acceptat să primească echipa în plic de la patron și nici să sune telefoanele colaboratorilor pe bancă în timpul meciului și să i se dicteze schimbările.

" Steaua va rămâne mereu în sufletul meu"

A stat și a așteptat alte oferte, iar cu câteva săptămâni înainte de startul noului sezon a ajuns la un acord cu cei de la Astra, care rămăsese fără 20 de jucători! A creat de la zero o nouă echipă, a ajuns pe 6 în clasament, iar duminică vrea să bată echipa unde și-a petrecut cei mai mulți ani din viață, alături de tatăl său, pentru a ajunge cu un pas mai aproape de play-off.

"Chiar dacă obiectivul nostru de bază rămâne reconstrucția, tratăm fiecare joc cu entuziasm și dorință, iar la final vom trage linie și vom analiza. Este un meci extrem de important, cu trei puncte de care avem mare nevoie. Datoria mea ca antrenor este să rămân echilibrat și obiectiv. Steaua va rămâne mereu în sufletul meu, dar sunt un antrenor profesionist, care își face treaba.

Mă aștept ca steliștii să strângă rândurile și să arate total diferit față de meciul de la Plzen. Ei nu își mai pot permite să piardă puncte și sunt sigur că la ora jocului vom avea în față o echipă foarte determinată și foarte bine motivată.

Noi, ca să putem emite pretenții, ținând cont de modificările care s-au făcut la nivelul lotului și de faptul ca aproape jumătate din echipa Astrei din sezonul trecut joacă acum la Steaua, trebuie să compensăm cu o organizare foarte bună, cu agresivitate și concentrare, ca să sperăm să scoatem ceva din acest joc". 

"Steaua este o echipă extrem de valoroasă și, cu siguranță, pleacă din poziția de favorită. Este foarte greu să-ți impui jocul în fața unui astfel de adversar, însă jocul este construit din momente și, dacă le vom gestiona bine, vom avea șansa noastră! Trebuie să fim puternici" Edward Iordănescu, antrenor Astra

Ultima victorie acum 3 ani!

Edward Iordănescu a debutat ca principal în Liga 1 chiar pe banca grupării bucureştene, pe 26 septembrie 2010, Oţelul - FCSB 1-0. Ca adversar, acesta i-a întâlnit de 7 ori pe steliști în toate competiţiile, iar palmaresul său este unul negativ: 1 victorie - 3 remize - 3 înfrângeri. 

Meciurile lui Edward Iordănescu împotriva FCSB

Sezon Competiția Meciul Scor
2014-2015 Liga 1 Pandurii - FCSB 3-1
2014-2015 Cupa Ligii Pandurii - FCSB 0-3
2015-2016 Liga 1 Pandurii - FCSB 0-3
2015-2016 Liga 1 FCSB - Pandurii 1-1
2015-2016 Liga 1 Pandurii - FCSB 0-1
2015-2016 Liga 1 FCSB - Pandurii 1-1
2017-2018 Liga 1 FCSB - Astra 1-1

S-a pozat cu trofeul pe Ghencea

La finala Cupei României din 1987, Steaua a bătut-o pe Dinamo cu 1-0, iar pe stadion, printre granzii de atunci ai Stelei, Hagi, Boloni, Lăcătuş, Iovan, Ilie Dumitrescu, un puşti blond s-a fotografiat cu mâna pe trofeu. Era chiar Edi Iordănescu!

"Aceasta e o poză formidabilă. Am mai văzut-o în Gazeta Sporturilor publicată şi m-am bucurat mult, mai ales că eu nici n-o aveam. E veche, foarte veche, aveam numai 7 ani, tata mă lua mereu la meciuri", explică Edward Iordănescu. 

29 de ani în istoria Stelei!

Numele Iordănescu are cea mai mare greutate în istoria Stelei. Dintre cei 70 de ani ai clubului, peste 40 la sută s-au derulat cu măcar un membru al familiei Iordănescu în club. Puiu a petrecut ca jucător 16 ani, apoi a fost alţi 7 ani antrenor, în timp ce Edi Iordănescu a fost jucător în perioada 1994-1995. În total 25 de ani, la care s-a adăugat sezonul în care Iordănescu junior a fost secundul lui Ilie Dumitrescu, Lăcătuş şi Ilie Stan, dar şi cei doi ani în care Alexandru Iordănescu a activat la juniori. 

Echipele probabile:

Astra: Lazar - Belu, Bejan, Erico, Al. Stan - Val. Gheorghe, Takayuki, Mrzljak, Nyiadzi - Al. Ioniță II - Abang

FCSB: Fl. Niță - G. Enache, Planici, Larie, J. Morais - Pintilii, Nedelcu - Teixeira, Budescu, Fl. Tănase - Gnohere

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
10214715189174279
Viorel Stefan  •  26 Noiembrie 2017, 15:49

Ieram junior la Steaua pe timpul cind Marcel Răducanu încă nu fugise si pe central Iordănescu avea o piscina gonflabila si pustiul Edi se bălăcea acolo cu încă un puști nu mai știu sigur a lui stoica . Oricum au crescut in ghencea . Trec ani

blatistu49
blatistu49  •  26 Noiembrie 2017, 11:55

da nu fcsb atiunut cu STEAUA

martinpen
martinpen  •  26 Noiembrie 2017, 10:57
Postat de haideusicfr pe 26 Noiembrie 2017, 10:49

FCSB vrea sa castige partida. Se vede dupa primul 11.

Nu e suficient sa vrei, trebuie sa si poti...

Vezi toate comentariile (11)
Comentează