FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Corespondență din Olanda // Doar Dică lucrează cu materialul clientului » Ordinul clar dat de Becali

Foto: Raed Krishan / Gazeta Sporturilor
Foto: Raed Krishan / Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat joi, 12 iulie 2018 18:59

Antrenorul și managerul de la FCSB trebuie să dezvolte jucători tineri pe care Becali a plătit milioane de euro, nu au libertatea de a-și alcătui lotul. Rivalele, CFR și Craiova, își lasă managementul tehnic să facă achizițiile.

FCSB va porni încă un sezon în care doar ea mai are și alte obiective pe lângă câștigarea campionatului. CFR și U Craiova, adversarele principale din campionat, vor doar să câștige și își fac loturile pentru rezultate. Steaua, cu cei mai mulți bani, își împarte atenția între victoriile de pe teren și visele de îmbogățire ale patronului.

"Nu mai au voie!"

Dică nu poate fi doar antrenor de rezultat, el trebuie să-i dezvolte pe Man, pe Coman, pe Nedelcu. Chiar pe Andrei Vlad, cu care a discutat după amicalul cu PAOK, în care portarul a fost învins ușor la primul gol al grecilor. Sunt jucători care au costat bani mulți, deci trebuie folosiți pentru a fi justificată investiția.

Și urcați de la nivelul actual, de speranțe al căror randament nu e fantastic, la al unor fotbaliști de zeci de milioane de euro, după cum visează patronul.

Un patron care nu le permite lui Mihai Stoica și lui Dică să completeze lotul după cum vor. "Nu mai au voie după ce l-au adus pe Golofca!" e explicația pe care a dat-o Becali. Un pretext ca să nu-i lase să-și aleagă jucătorii potriviți.

Planici, ieftin și foarte bun

Golofca a fost un eșec, atacantul de la Botoșani n-a avut un randament mulțumitor și, la 27 de ani, nu avea nici vârsta care să încurajeze clubul să-i mai aștepte progresul. Dar are dreptate Gigi să-și sancționeze staff-ul astfel?

Tot MM și Dică l-au adus pe Planici cu doar 300.000 de euro, de la Vojvodina, un fundaș necunoscut în România când a aterizat la FCSB și care e foarte bun. Printre cei mai buni din echipă în momentul de față! A jucat bine și în sezonul trecut, primul al lui la Steaua, e implicat în antrenamente, bun și în amicale, un fotbalist "de scris cu vopsea pe tablă", cum spun antrenorii, adică imposibil de șters dintre titulari.

Erorile lui Gigi

Coman, pe care Dică încearcă să-l transforme într-un titular, a costat de 9 ori mai mult decât Planici. Nedelcu, de 7 ori mai mult! Jucători pe care i-a ales Becali. Tot el a decis să plătească două milioane de euro pe Alibec, care acum se antrenează singur în Berceni, cu kilograme în plus, mai mult de 5 peste greutatea optimă, și cu un "cazier" care-i face imposibilă revenirea în echipă, chiar dacă Gigi s-ar gândi la un moment dat să-l mai forțeze pe Denis, în cazul în care nu va izbuti să-l vândă. 

Cum procedează rivalele din campionat:

CFR Cluj

  • Patronul real e Nelu Varga, nu Marian Băgăcean, cel din acte. Varga i-a permis lui Petrescu să alcătuiască lotul cu care s-a câștigat campionatul, acum îi lasă pe Edi Iordănescu și pe Bogdan Mara să aleagă jucătorii pentru campionatul următor.
  • Antrenorul și managerul sportiv au adus deja fotbaliști pe care-i știau doar ei, nu și proprietarul clubului: atacantul De Lucca a bifat prezențe în Serie A la Atalanta, mijlocașul Males a fost campion în Croația cu Rijeka, stoperul maghiar Lang, fost în Franța la Nancy și la Dijon. 

U Craiova

  • Șeful clubului e Mihai Rotaru, al cărui stil e mai apropiat de al lui Becali decât de cel de la Cluj, adică îi place să fie implicat în decizii, chiar dacă absența din media a patronului indică o discreție și o distanță pe care ar lua-o în privința hotărârilor despre echipă.
  • Și Rotaru l-a lăsat pe Devis Mangia să-și aducă jucători. Antrenorul a venit cu fundașii croați Martici și Datkovici, amândoi foști în Italia, și cu mijlocașul central Fausto Rossi. După un sezon în care clubul a realizat că nici Calancea, nici Mitrovici nu sunt portari suficient de buni, tot Mangia a fost liber să aleagă, l-a luat pe Pigliacelli, pe care-l cunoaște din Italia și-l consideră îndeajuns de bun încât să profite că echipa lui, Pro Vercelli, a picat din Serie B. 

Îi forțează la noi experimente

Lotul dezechilibrat pe care l-au creat cumpărăturile lui Becali îl forțează pe Dică la tot felul de jonglerii. Cu doar doi fundași centrali în lot, antrenorul deja i-a reprofilat pe mijlocașul Filip și pe fundașul stânga Momcilovici ca stoperi.

Gigi mai vede o schimbare: "Dică mi-a zis că și Dragoș Nedelcu ar putea fi fundaș central. Eu aș fi încântat! Nu mai aducem un fundaș!". Nedelcu, mijlocaș defensiv, ar fi rezerva lui Pintilii. Nici ca stoper n-ar constitui o variantă de bază, pentru că există deja Bălașa și Planici, titularii obișnuiți. 

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (15)
ucv1948
ucv1948  •  13 Iulie 2018, 10:29

Dica este subordonatul ideal ... pacat de el ... calitatea principala a lui Dica este sa primeasca docil ordine de la becali ...

rastaman85
rastaman85  •  13 Iulie 2018, 01:11

Ce analiza de *** domnule RR! Daca tu ai impresia ca nici un patron nu se implica in clubul in care a investit resurse financiare, esti total paralel cu fenomenul. Prietene, tu traiesti in lumea ta...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

996146253794070
Florin Flo  •  12 Iulie 2018, 23:40

" Steaua, cu cei mai mulți bani, își împarte atenția între victoriile de pe teren și visele de îmbogățire ale patronului." Intrebarea mea, care Steaua? In locul armatei, va dadeam in judecata si va inchideam pentru dezinformare....

Vezi toate comentariile (15)
Comentează