FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI

Corespondență din Turcia » INTERVIU EXCLUSIV Flavius Stoican despre șansele echipei sale la play-off: "Ne batem cu oricine din România!"

Stoican a preluat Poli Iași din vară, a încropit o echipă din jucători necunoscuți, a învins FCSB și Dinamo, iar acum luptă pentru play-off // FOTO: Raed Krishan
Stoican a preluat Poli Iași din vară, a încropit o echipă din jucători necunoscuți, a învins FCSB și Dinamo, iar acum luptă pentru play-off // FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat duminica, 14 ianuarie 2018 14:43

Flavius Stoican, 41 de ani, a făcut pentru GSP.ro o avancronică a primăverii 2018, analizând şansele la titlu, dar şi la play-off ale echipei sale, Poli Iaşi, pe care o vede surpriza sezonului. 

 - Domnule Stoican, sunteţi cu Poli Iaşi pe locul 8, la 4 puncte de play-off. Ce v-aţi propus pentru ultimele runde din sezonul regulat?

- Din astea patru meciuri să scoatem maximum de puncte, cu Voluntari, cu Timişoara, cu Botoşani şi cu Viitorul. Asta ar însemna 12 puncte, da, care e problema?

- Ce şanse aveţi dintre echipele ce se bat pe trei locuri? Sunteţi în luptă cu Botoşaniul, Viitorul, Astra şi Dinamo.

- Cele mai mici. Dar eu cred că putem câştiga tot. Fiindcă dacă va fi aşa, avem şanse mari să prindem top 6. Ce avem noi? Fiecare crede în el, iar eu zic că putem învinge. Am bătut echipe precum Dinamo, Steaua şi Astra la Iaşi, astfel că ne putem măsura cu absolut oricine din România. Da, putem să şi pierdem, dar eu pornesc de la premisa că putem câştiga. E simplu, nu?

Visează la Cupa României

- Vă este teamă de jocuri de culise?

- Nu şi nu mă gândesc la aşa ceva. Nici în play-off nu cred că ar putea fi.

- Dar Steaua, de exemplu, se teme că Dinamo s-ar putea alia cu CFR Cluj.

- Nu cred că s-ar ajunge până acolo. Cine va ajunge în play-off, inclusiv Iaşiul, va dori să câştige toate meciurile ca să fie campion.

- E o nebunie ca Poli Iaşi, o echipă reformată vara trecută, să se gândească la cupele europene?

- E prea mult, dar noi suntem angrenaţi şi-n Cupa României şi acolo avem un cuvânt greu de spus. Şi-acolo avem şansa a doua, dar nu mai există favorite certe. Dacă trecem de FC Botoşani în derby-ul Moldovei din Cupa României, doar cerul va fi limita.

"Dinamo n-are şanse mai mari decât noi"

- Cine credeţi că va lua campionatul?

- CFR Cluj are prima şansă, dar mi-aş dori să-l ia Craiova.

- Pe Dinamo o vedeţi revitalizându-se?

- E greu de spus. Va avea meciuri dificile. Chiar dacă are mai multe puncte decât noi, 4 în plus, nu ştiu dacă are şi şanse mai mari la play-off. Îi vin meciuri cu Craiova, cu Steaua, cu Astra, cu Chiajna, se poate întâmpla orice. Le va fi greu "câinilor" să prindă play-off-ul.

- Aţi vrea să fiţi acum antrenor din nou la Dinamo?

- Nu! Îmi place la Iaşi şi oamenii cu care lucrez. Plus jucătorii pe care-i am, iar fanii sunt minunaţi. Nu ar fi o dramă să nu prindem play-off-ul, dar nici nu mă mulţumesc cu puţin. Şi nu mă gândesc să fiu antrenor la o altă echipă, oricare ar fi ea.

"Fiecare antrenor are principiile lui. Nu cred că există vreunul care să facă sută la sută ce-i cere vreun patron. Mie, de exemplu, nu mi-a dat nimeni ordine. Îmi place să cred că sunt priceput în meseria mea" Flavius Stoican

"Dacă Dinamo prinde play-off-ul, va renaşte, dacă nu... Hmm, o să fie foarte greu pentru club, echipă şi suporteri. Nu ştiu dacă va fi cutremur, dar lumea se va îndepărta de la stadion, va fi ceva nefericit acolo" Flavius Stoican

"Dacă va veni un cumpărător, cred că Ionuţ Negoiţă va vinde Dinamo. Dar nu vine, cui să vândă?!" Flavius Stoican

Interviul integral cu Flavius Stoican poate fi citit în ediția tipărită a Gazetei Sporturilor sau pe platforma Gazeta Digitală

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează