FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL

Corespondență GSP din Rusia » S-a aflat abia acum! Hagi a fost la un pas să preia un proiect grandios în Rusia: "Voiau să aibă și acolo o Academie similară"

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 22 iunie 2018 14:07

Ilsur Metșin, președintele lui Rubin, primarul orașului Kazan, a venit în România în 2016 pentru a-l convinge pe Hagi să o preia pe Rubin Kazan. Dar el i-ar fi zis: "Înainte să plec, vreau să câștig titlul cu Viitorul". A reușit un an mai târziu. 

  • Theodor Jumătate, jurnalist cu 23 de ani de experiență în presa de sport și șef al departamentului Fotbal Internațional la Gazeta Sporturilor, transmite zilnic pentru cititorii GSP corespondențe din Rusia pe durata Campionatului Mondial. 

În primăvara lui 2016, se aflase că Gică Hagi era foarte aproape de a deveni noul antrenor al lui Rubin Kazan, pentru un salariu foarte mare, dar nu se știau culisele negocierilor. De ce îl voiau neapărat pe el șefii clubului din Tatarstan și de ce a refuzat tehnicianul două oferte făcute de Rubin. 

"Au fost impresionați de proiectul lui Hagi"

Jurnalistul Airat Șamilov, de la cotidianul local Business Gazeta, mi-a descris ce s-a întâmplat în urmă cu doi ani.

"În acea vreme, pe bancă era Valeri Ceali, iar conducătorii nu erau foarte mulțumiți. Însă ce i-a atras la Hagi a fost mai mult decât un simplu post de antrenor. Aveau în minte un proiect de amploare, au fost impresionați de Academia lui Hagi și voiau să aibă și în Tatarstan, la Rubin, o Academie de juniori similară.

Hagi urma să fie și tehnicianul echipei, dar mai ales să se ocupe de acel plan. În același timp, Rubin ar fi asigurat și o sumă destinată Academiei de la Constanța pentru perioada în care el ar fi fost la Kazan", îmi povestește Airat.

Primarul-președinte de club a tratat în România

Președintele grupării vișinii, Ilsur Metșin, este și primarul Kazanului. Etnic tătar, un cunoscut politician din Tatarstan în vârstă de 49 de ani, care fusese ales ca lider al lui Rubin în septembrie 2015. El a venit în România pentru a trata cu Hagi, având și acceptul președintelui din Tatarstan, Rustam Minihanov, foarte apropiat de club și de echipă.

Nu mai vrea să preia o echipă iarna

"De două ori a încercat Rubin să-l convingă să accepte oferta. Prima oară, în iarna acelui sezon 2015-2016. Însă Hagi a spus că nu mai ia nicio formație la mijlocul stagiunii, când nu poate să aibă control asupra rezultatelor".

A urmat a doua tentativă, în primăvara aceluiași an, contractul urmând să înceapă din 2016-2017. "Președintele lui Rubin nu a putut nici atunci să-l facă să semneze. De ce? Hagi i-ar fi zis: «Înainte să plec, vreau să cuceresc titlul cu Viitorul»".
A continuat la Viitorul și, anul următor, s-a împlinit ceea ce voia. A câștigat Liga 1.

Nu mai e la fel de bine la Rubin

În 2017, Rubin l-a readus pe legendarul antrenor Kurban Berdiev, de două ori consecutiv campion al Rusiei la Kazan. Și, în ultimul timp, situația financiară a clubului nu mai este atat de bună. "Nu știu dacă Hagi ar mai veni acum. Totuși, nu se știe niciodată", a încheiat jurnalistul.

4.000.000 €ar fi fost salariul anual al lui Gică Hagi la Rubin Kazan începând din 2016

3 sezoane
ar fi fost durata contractului lui Hagi dacă ar fi acceptat oferta din Tatarstan

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
456101991228976
Zanogeanu Ion  •  23 Iunie 2018, 00:52

Catre thomassystem: Ai dreptate amice! Targul e targ! Cam cat crezi ca ai merita pe in comentariu de ***? Cam tot atata!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1391972634181505
Adrian Popescu  •  22 Iunie 2018, 15:39

Nu s-au inteles la transformarea in bani a actiunilor la Academie! Trust me...Hagi vroia sa aiba statut special ca antrenor in contul actiunilor la Academie sau sa primeasca statut de actionar la clubul resprctiv, aducand aport de capital Academia...niciodata nu a cazut la pace desi a incercat aceeasi tactica si cu turcii...La cat estimeaza el valoarea Academiei ca aport de capital la noul club nu a cazut la zar nicaieri...

wba33
wba33  •  22 Iunie 2018, 14:49
Postat de thomassystem pe 22 Iunie 2018, 14:34

Să dai 4 milioane € unui neica nimeni e curată nebunie. Blatistul se apropie de 60 de ani și este ca antrenor la același nivel ca atunci când a ratat dubla cu Slovenia. Zero. Regele omeniilor din liga 1 este un antrenor submediocru. Mintea nu-l ajută, abilități de comunicare zero, caracter uman zero, vocabular zero. O să îmbătrînească in liga 1 cu prințișorul de gât. Ianis se va retrage la 36 de ani de la Viitură, căpitan de echipă, cu nostalgia celor 30 de minute jucate în doi ani de Serie A.

Iti dai seama ce slab e daca a castigat titlul iar voi NIMIC.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close