FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Cornel Dinu a găsit un vinovat din afara vestiarului pentru startul lamentabil de sezon al lui Dinamo

Cornel Dinu / foto: GSP
Cornel Dinu / foto: GSP

Articol de - Publicat sambata, 05 august 2023 11:53 / Actualizat sambata, 05 august 2023 14:43

Legenda dinamovistă Cornel Dinu, care a împlinit zilele trecute 75 de ani, a analizat primele trei meciuri ale lui Dinamo de la revenirea în Superligă, soldate cu eșecuri pe linie. „Procurorul” pune la îndoială campania de achiziții din vară și îl arată cu degetul pe Gabriel Glăvan, noul director sportiv, cel care a avut un rol important în mercato.

La primul sezon de la revenirea în Superligă, „câinii” au avut parte de trei adversari complicați, care nu le-au lăsat prea multe șanse. 0-2 cu CSU Craiova, 1-2 cu FCSB și 0-3 cu Sepsi sunt rezultatele înregistrate până acum de formația lui Ovidiu Burcă, aflată în acest moment pe ultima poziție în Superligă. Cornel Dinu e de părere că Dinamo a dat chix în mercato

Revedere cu coșmarul » Dinamo e considerată outsider contra echipei care a retrogradat-o: „O surpriză că e în Superligă!”
U Cluj - Dinamo
Revedere cu coșmarul » Dinamo e considerată outsider contra echipei care a retrogradat-o: „O surpriză că e în Superligă!”

Cornel Dinu: „Nu s-au făcut investiții reale, care să crească valoarea lotului”

„Sunt fel de fel de comentarii, de vorbe care se anunță pe la colțuri, dar eu judec doar ceea ce se întâmplă pe teren. S-a dovedit până acum, deși au jucat cu trei echipe care vor fi mai mult ca sigur în play-off, că se vede o diferență între capacitatea lotului de la Dinamo și celalalte echipe.

Nu s-au făcut investiții reale, care să crească valoarea lotului. Abdallah nu știu de unde a fost adus. Am văzut că e o pleiadă de oameni care au completat staff-ul de conducere, plus un căutător de talente care n-a fost prins vreodată în ofsaid sau să bată vreun corner (n.r. - directorul sportiv Gabriel Glăvan, fost scouter la mai multe cluburi din Superligă). Pe mine mă încearcă un zâmbet”, a spus „Mister”, conform ProSport

Gabriel Glăvan, omul responsabil cu transferurile la Dinamo

Gabriel Glăvan, omul proaspăt instalat oficial în funcția de director sportiv la Dinamo, cu un trecut bogat în ceea ce privește meseria de scouter, vorbea într-un interviu acordat în exclusivitate Gazetei Sporturilor despre modul în care roș-albii se orientează la transferuri, după ani la rândul în care clubul și-a luat „țepe” de la diverși jucători.

- Ce caracter de jucător căutați la Dinamo? În afară de valoare, de a fi într-un buget limitat, ce poți să mai prinzi, dacă Dinamo scapă și de interdicția la tranzacții? 
- Profilul depinde. Avem niște KPI-uri, „key profile indicators”, profiluri stabilite, în funcție de modul nostru de a juca, de a avea posesie, de a face un presing ultraofensiv. De exemplu, la fundașul lateral, pe noi ne interesează să fie bun tehnic, cu mingea, ofensiv. Poate alții caută să fie fundaș, adică defensiv. Ne interesează să știe jocul fără minge foarte bine, să se adapteze la multe sisteme tactice. Căutăm atacanții să fie complementari între ei. Îl avem pe Ghezali, de viteză, ne-a trebuit și un vârf de careu.

- Ce vă interesează despre viața extrasportivă? 
- Ne interesează, și ne uităm, la profilele de instagram și facebook, căutăm să aflăm exact ce postează, ne interesăm la fanii echipelor de unde vin, să vedem cât de apreciați sunt. Și ne interesăm să vedem dacă postarea lui ține de personalitatea și caracterul lor. E destul de greu să adaptezi un jucător cu probleme de caracter.

- Să spunem că este superfotbalist, dar în social media apare ca un bad-boy. Ce faceți? 
- Asta poate să fie și o imagine, pe care o construiește în social media. De ce vrea să apară așa? Este o mască socială sau așa este el?! Nu este nicio problemă să fii bad boy, n-am nimic contra lor. E bine să fii om bun, e rău să fii băiat bun... Pe noi ne interesează ca jucătorii să se adapteze la cultura și identitatea clubului.

Lumea ar crede că nu vin din domeniu, mai ales că nu am fost mare fotbalist sau să am o experiență multiplă în fotbalul românesc. Dar eu am căpătat o expertiză prin studiile pe care le-am făcut, am căpătat și o experiență în cei zece ani de când activez. Sunt produsul acestei experiențe, am lucrat cu peste 20 de antrenori în România.

- Gabriel Glăvan, director sportiv Dinamo

8 jucători noiau fost aduși în vară la Dinamo: Golubovic (portar), Lucas Alves de Araujo, Josué Homawoo (fundași central), Costin (fundași laterali), Christian Ilic (mijlocaș), Abdallah, Goncalo și Politic (atacanți)

Citește și alte știri despre Dinamo: 

EXCLUSIV Revedere cu coșmarul » Dinamo e considerată outsider contra echipei care a retrogradat-o: „O surpriză că e în Superligă!”

Încă un pas mic făcut spre demolarea stadionului din Ștefan cel Mare

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
Trotsky
Trotsky  •  07 August 2023, 11:45
Postat de istet10 pe 06 August 2023, 20:50

E realizare daca scapa de retrogradare.

Nu cred ca vom avea aceasta problema, evoluția echipei va fi pe un timeline asemănător cu cel de anul trecut - prin iarna mai toți dinamoviștii si anti-dinamoviștii cântau prohodul ... Iar daca judecătorul sindic va aproba - si nu are de ce nu - modificarea planului de reorganizare va fi si mai bine. dar asta presupune sa iasă judecătorii din grevă.

istet10
istet10  •  06 August 2023, 20:50
Postat de Trotsky pe 06 August 2023, 19:12

Nu e vorba de scuză, de ex. banii platiti ptr ridicarea interdictiei ar fi putut fi folositi altfel, inclusiv aducerea unui jucator liber de contract pe un salariu mai bun, etc. Anul asta tb facuta echipa care sa ajunga undeva pe la mijlocul clasamentului, nu ai cum mai mult.

E realizare daca scapa de retrogradare.

Trotsky
Trotsky  •  06 August 2023, 19:12
Postat de istet10 pe 06 August 2023, 17:46

Bre, spui asta cu insolventa ca si cand ar fi o scuza . Se bate cap in cap cu declaratiile : suntem buni, problemele sunt doar de omogenitate, avem echipa , etc. Spuse de dinamovistii de pe aici. Ca Dinu are probleme de caracter, e alta treaba. Ca poate ii face placere sa spuna cele afirmate o fi posibil. Dar are dreptate. S-au adus jucatori slabi. Altii au gasit jucatori mai buni, pe aceeasi bani. Nu insolventa e beleaua. Faptul ca a existat interdictie pt transferuri. Si pt asta noul actionariat e vinovat. Plateau mai repede si nu il puneau pe Iacob sa mearga cu caciula in mana sa se roage de jucatori sa accepte amanari, puteau sa faca altfel de transferuri.

Nu e vorba de scuză, de ex. banii platiti ptr ridicarea interdictiei ar fi putut fi folositi altfel, inclusiv aducerea unui jucator liber de contract pe un salariu mai bun, etc. Anul asta tb facuta echipa care sa ajunga undeva pe la mijlocul clasamentului, nu ai cum mai mult.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează